DayTrading: Piątek 25.01.2013
Re: DayTrading: Piątek 25.01.2013
rafmax, w tamtym roku była inna sytuacja, wątpie żeby ktoś trzymał oczekujące przez rok czasu, tu jest DT
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
z czego sie ciesza rynki ze kasy mniej EUR i euforia.... jak EUR ściągane jest - nadpłynność to zla informacja dla rynkow akcji
tak lepiej hahaah
tak lepiej hahaah
- ForexTig3r
- Maniak
Marzę po prostu, aby było jakieś czyste, oczywiste i piękne wejście czyli 1.34, ale teraz rynek cudaczny nie ma wejść czystych co do pipa na edku, za to na ejku jengbp gbpusd już tak
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
Mam takie same odczucieForexTig3r pisze:Bo Niemcy są całą Europąjurcik pisze:Euforia trwa w najlepsze jakby Niemcy były całą Europą więc trudno odgadnąć.....może w weekend pojawi się więcej głosów poza Italią która już zajmuje stanowisko wobec mocnego Euro....4expage pisze:co to było o 12:00 - porażka...ach ten rynek
-- Dodano: pt 25-01-2013, 13:23 --
teraz w dół ? czy w górę ? Jak sądzicie?

TU NIE CHODZI O TRZYMANIE CZEGOS PRZEZ ROK. TU CHODZI O TO ZE W TYM REJONIE JEST STREFA OPORU/PODAZY I TAM MOZE SIEDZIE SPORO SHORTÓW INSTYTUCJONALNYCH. JESLI RYNEK MA ZAWROCIC DO DOJEZDZAMY DO ISTOTNEGO MIEJSCA.BOCZEK pisze:rafmax, w tamtym roku była inna sytuacja, wątpie żeby ktoś trzymał oczekujące przez rok czasu, tu jest DT
SPOJRZ NA WYKRES POZA M5 I PRZESLEDZ RUCHY W TYCH OKOLICACH PRZEZ OSTATNIE DWA LATA A ZOBACZYSZ O CZYM MOWIE.
EDIT. sytuacja vice versa jest na usd/chf
Ostatnio zmieniony 25 sty 2013, 13:06 przez rafmax, łącznie zmieniany 1 raz.
- ForexTig3r
- Maniak
Ciekawe, ciekawe, ale teraz ten oRGR dużo wyraźniejszy i chyba nie utworzy nam się RGR, bo gdybyśmy tak nisko zeszli to automatycznie zaprzeczyło by to dalszym wzrostom.rafmax pisze:
1,3465-80 strefa oporu, wiec jak by miało sie odwracac to w tych okolicach. nalezy obserwowac PA w tym rejonie
U mnie strefa oporu to 50-65, a następny "500". Mógłbyś wrzucić rysunek dlaczego masz 65-80 ?
JASNE
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
- richard.cali
- Pasjonat
1.3408
"Analitycy i brokerzy pozostają, zmieniają się tylko inwestorzy"...Mr. Wong Hong Kong sierpień 2010
W 2012 ZEUSS obalił tezę Wonga
2013- Team Zeussa
W 2012 ZEUSS obalił tezę Wonga

2013- Team Zeussa

jeśli Europa zacznie przyspieszać to miejsca pracy powinny szybko rosnąć
są takie czasy że wszystko odbywa się błyskawicznie
jeśli Hiszpanie długi czas będą myśleli o pracy i sposobach na działalność to ukształtują wystarczająco skuteczne strategie
myślę że w 2016 już nikt nie będzie narzekał na bezrobocie
pamiętacie jak na początku zeszłej dekady u nas bezrobocie sięgało 20% ? a potem nastąpił mocny zjazd, mimo że nie byliśmy w ue i nie było takiego potencjału eksportowego jak teraz
turystyka to najbardziej dochodowa branża świata, wg opinii mojego profesora na uczelni
są takie czasy że wszystko odbywa się błyskawicznie
jeśli Hiszpanie długi czas będą myśleli o pracy i sposobach na działalność to ukształtują wystarczająco skuteczne strategie
myślę że w 2016 już nikt nie będzie narzekał na bezrobocie
pamiętacie jak na początku zeszłej dekady u nas bezrobocie sięgało 20% ? a potem nastąpił mocny zjazd, mimo że nie byliśmy w ue i nie było takiego potencjału eksportowego jak teraz
turystyka to najbardziej dochodowa branża świata, wg opinii mojego profesora na uczelni
Ostatnio zmieniony 25 sty 2013, 13:17 przez pr7emo, łącznie zmieniany 1 raz.
kabel luke domkna chce 

rafamx, to że sytuacja jest inna, a ty jej nie dostrzegasz.... sam popatrz na ten swój wykres z perspektywy W lub MN, zobaczysz ze rok temu cena była w trendzie spadkowym, dodatkowo a raczej w korekcie trendu spadkowego, sutyacja w strefi i w usa była inna, stąd można wysnuć wniosek że tam gdzie rok temu byli sprzedający, teraz może być więcej kupujących, jak widzisz, znowu banki centralne robią zamieszanie, politycy też... itp itd... nie twierdzę ze to nie ejst ważny S/R ale zwróc proszę uwagę ze każda sytuacja jest inna, ponieważ wpływają na nią obence warunki . dlatego w kwesti łamania S/R czy innych technicznych stworów warto obserwować rynek z bliższej perpsketywy
Ostatnio zmieniony 25 sty 2013, 13:19 przez BOCZEK, łącznie zmieniany 1 raz.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!