Rozegraj na demo bo za real nie biore odpowiedzialnosciTomasz196407 pisze:dzięki Michałmichal_fun pisze:dobrze sie zapakowac w longi i do 176 mozemy jechac na spokojnego

Rozegraj na demo bo za real nie biore odpowiedzialnosciTomasz196407 pisze:dzięki Michałmichal_fun pisze:dobrze sie zapakowac w longi i do 176 mozemy jechac na spokojnego
ja nie gram na demomichal_fun pisze:Rozegraj na demo bo za real nie biore odpowiedzialnosciTomasz196407 pisze:dzięki Michałmichal_fun pisze:dobrze sie zapakowac w longi i do 176 mozemy jechac na spokojnego
maserati pisze:Yeahman ma racje - to dobry wynik: raczej masakrycznie dobry... patrząc na raport szczegółowy.
- ECB says 25 banks failed, 12 failures have already covered the shortfall !!
i to najlepze:
- Total capital shortfall in 25 failed banks €25bn (Many in market were expecting to see a short fall of between €30-€60bn, so good news on that front) i automatycznie po raporcie €15bn zostało/zostanie pokryte przez 12 banków![]()
więc mamy 13 banków w grze o niskim piorytecie. Dawno nie było dużej luki... może dzis tak 160 pipsżartuje
Tez mnie to interesuje, wazny jest czas tworzenia swiec dziennych i 4h, forex startuje o 23 , londyn ma dwie godziny na zakonczenie swiecy 4h i o 11 tworzy wlasna itd.Dadas pisze:Dzienne ruchy ceny na parze EURUSD, dniach 2014-10-03, 06, 07 i 08 pokazały tendencję wzrostową,
tym samym wskazując na istotne wsparcie. Analiza wykresu W1 pozwala stwierdzić, że cena wielokrotnie odbijała się od tego wsparcia, w górę. Z kolei, analiza reakcji ceny na wykresie H4, w ostatnim czasie, sugeruje ponowny retest oporu i
ewentualną kontynuację korekty wzrostowej. -- Dodano: ndz 26-10-2014, 11:01 --
Świece zawierają najbardziej istotne informacje odnośnie ruchu ceny w danym okresie czasu.yeahman pisze:Mówiłem już to wcześniej i powiem i tersz. Świece to lipa
Świece to historia zmienności ceny zapisana w formie alfabetu graficznego.
W świecach jest zawarta cała potrzebna informacja.
Istnieje tylko jeden warunek: że trader nauczy się tego afabetu i zacznie czytać historię ceny.
1. pierwsze trzy linijki oprawić w ramkę i powiesić nad biurkiemDadas pisze: A tak naprawdę, to nawet i o to nie chodzi.
Jedyna rzecz, o jaką chodzi w tradingu, to zawieranie transakcji,
minimalizowanie ryzyka, i kasowanie zysku.
......
Pozatym, highend, weź na logikę, wisielec formuje się tak, że świeca jest wzrostowa,
potem następuje duża wyprzedaż, jednak ostatecznie przewagę osiągają byki.
Wynika stąd prosty wniosek, że wisielec nie jest jeszcze żadnym istotnym sygnałem odwrotu.
Największy buyback (skup akcji własnych) prowadzi.... APPLE (!)Nowy123 pisze:Banka internetowa banka kredytowa - nieruchomościowa a teraz nam rosnie najgorsza banka bo nie oparata o jakis technologiczny przelom czy cos w stylu house booble a oparta na druku wraz z buy backami spolek ktore przez skup akcji i umozenia zmniejszalo sie P/A - cw/k spada mowa o USA czy to druk innych bankow centralnych podczas gdy panstwa sa pozadłużane po uszy przez LICHWE i chory system