Co do tego co pisza Melu to maja racje. Ale to wtedy jest niejako postfactum.
A co jak ktos zlapie dolek i trend zanim sie narysuje swieczka czy przetna srednie? Czyli zlapie trend na samym knociku

Wtedy sie mowi prosto: NIE TA LIGA

To prawda, średnie dają zawsze opóźnione sygnały, patrząc na nie dołka się nie złapie.highend pisze:Ale to wtedy jest niejako postfactum.
Dokladnie. Do czasu az dolar nie przebije 95.50 to wszystko jest tylko kolejna fala korekty lub jedna z formacji korekty np flaga. Nie ma tu mowy o zmianie trendu lub innych bzdetach. Wszystkie taierdzenia o zmianie trendu na obecnych poziomach to tylko przejaw ignorancji i glupoty. Pewien pan zwany fibomasterem powinien to zrozumiec.Tomasz196407 pisze:witam,
zaciekawił mnie wczorajszy post jednego z naszych kolegów i nie doczekawszy sie odpowiedzi postanowiłem sam zrobic coś z indeksem dolara i samemu sobie odpowiedzieć-rzeczywiscie jestesmy w duzej C i to jeszcze niestety nie zakonczonej, (nie ma to jednak jak sam sobie cos sie zrobi)!!
może taka mała uwaga na te zmiany trendu na edku i juz imulsy w góre-i-ii-iii-
!! moze poczekajmy az rzeczywiscie sie cos zmieni z jednego na drugie??
załaczniki,..
Pozdrawiam
wygląda na formacje Smoka -https://www.youtube.com/watch?v=GJtIR_CHHt0KABUM pisze:Na GBPUSD bardzo ciekawie zakończył się wczoraj dzien widać to po świeczce dziennej która nawet nie ma górnego cienia. Zastanawiam się co dalej ale mam wrażenie, że jeszcze maksymalnie 150 pips w górę i zacznie się powrót na minima. Macie jakieś pomysły lub uwagi?
Brawo, jak zrobiłes dwa wykresy na jednym,MERLIN pisze:podobny zasięg wychodzi z formacji harmonicznych 2w1edek -możliwość
-- Dodano: sob 25-04-2015, 14:47 --
wygląda na formacje Smoka -https://www.youtube.com/watch?v=GJtIR_CHHt0KABUM pisze:Na GBPUSD bardzo ciekawie zakończył się wczoraj dzien widać to po świeczce dziennej która nawet nie ma górnego cienia. Zastanawiam się co dalej ale mam wrażenie, że jeszcze maksymalnie 150 pips w górę i zacznie się powrót na minima. Macie jakieś pomysły lub uwagi?