DayTrading: Piątek 23.05.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 24 maja 2014, 00:00

Wzrost
20
69%
Bez zmian
3
10%
Spadek
6
21%

Liczba głosów: 29

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 23.05.2014

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

adk77 pisze:
Nowy123 pisze:
Matthew414 pisze:Wg mnie przejdą 1900 na futach...

a wdl mnienie a luka do domkniec iz dzis jest poza tym brak dynamiki i 3 godzny zeslzo im zrobienie 2 ptk :)
przypomina się analogiczna sytuacja jak na złocie. wszyscy wieszczyli 2000 i pierdyknęło to 40% w dół. sp na miesięcznym robi się pionowa ściana. dobre depo i o eski nie ma się co martwić

dokladnie odpowiednie pozycje na odpowiednich poziomach podbierac z odpowidnim depo ktore nie zaplacze jak nawet zrobia ruch 50 czy 100 ptk i na sredn iterm czekac spokojnie

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Nowy123 - dlaczego zawsze jesteś na sell? Ale tak serio pytam. Czy zarabiasz tylko na eSkach czy czasami też walisz longi?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

@highend : jak tam nauka podstawowych pojęć ? odrobiłeś wczorajsze zadanie ? :mrgreen:
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

highend pisze:Nowy123 - dlaczego zawsze jesteś na sell? Ale tak serio pytam. Czy zarabiasz tylko na eSkach czy czasami też walisz longi?
jak zawsze przeciez na DAx ile razy pisalem o L

a na SP500 teraz jestem tym bardziej na S widzac to co widzac i podfale V patrzac na potencjal z L a z S ja sie ustawiam na sredni term a nie na DT

-- Dodano: pt 23-05-2014, 21:15 --

co ja ma mbrac L na 1900 czy pod 1900 i patrzec jak robia przez pol dnia 2 - 3 ptk :) a przez dwa dni 5 -8 ptk :mrgreen:

Awatar użytkownika
MasterFx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MasterFx »

Nowy123 pisze:
adk77 pisze:
Nowy123 pisze: przypomina się analogiczna sytuacja jak na złocie. wszyscy wieszczyli 2000 i pierdyknęło to 40% w dół. sp na miesięcznym robi się pionowa ściana. dobre depo i o eski nie ma się co martwić

dokladnie odpowiednie pozycje na odpowiednich poziomach podbierac z odpowidnim depo ktore nie zaplacze jak nawet zrobia ruch 50 czy 100 ptk i na sredn iterm czekac spokojnie

brak słów. dalej zaklinasz ten trend na sp500? ja rozumiem ze mozna sie pomylic raz, dwa, trzy a nawet kilka. ale zeby non stop od bardzo długiego czasu upierac sie przy tych shortach kiedy kurs idzie sukcesywnie up - dla mnie kompletnie niepowazne zachowanie.

Wez podaj chociaz jeden RACJONALNY powod ze ma spadac..
nie chce słyszec ze wyskoko, ze juz tak było, o szybkich akcjach, pompowaniach, braku dynamiki i temu podobnych.

powiem Ci jedno: jak bedzie faktycznie przesłanka zeby sprzedawac (w tej chwili nie ma ani fundamentalnej ani technicznej) to bedziemy sprzedawac a poki co przestan sie omieszac z tymi spadkami, ehhh

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

MasterFx pisze:
Nowy123 pisze:[quote="adk77ote="Nowy123"]
przypomina się analogiczna sytuacja jak na złocie. wszyscy wieszczyli 2000 i pierdyknęło to 40% w dół. sp na miesięcznym robi się pionowa ściana. dobre depo i o eski nie ma się co martwić

[/quote]

brak słów. dalej zaklinasz ten trend na sp500? ja rozumiem ze mozna sie pomylic raz, dwa, trzy a nawet kilka. ale zeby non stop od bardzo długiego czasu upierac sie przy tych shortach kiedy kurs idzie sukcesywnie up - dla mnie kompletnie niepowazne zachowanie.

Wez podaj chociaz jeden RACJONALNY powod ze ma spadac..
nie chce słyszec ze wyskoko, ze juz tak było, o szybkich akcjach, pompowaniach, braku dynamiki i temu podobnych.

powiem Ci jedno: jak bedzie faktycznie przesłanka zeby sprzedawac (w tej chwili nie ma ani fundamentalnej ani technicznej) to bedziemy sprzedawac a poki co przestan sie omieszac z tymi spadkami, ehhh[/quote]

ja nic nie zaklina to raz dwa gram wedlu swojego i sie sprawdza co juz nie raz pokazałem ostatnie FIBO co sie stalo jak mowilem o S

graj po swojemy bierz L i sie czepiaj kogo innego nikt CI nie kaze czytac teg oco pisze a tym bardziej komentowa czy grac jak ja gram bo ja nie narzekam

graj teraz L i zobaczymy kto wiecej w srednim terminie wycisnie z pozycja ja zbierajacy pod wykonczenie V S czy ty z L i pisze wyranie ze sie ustawiam na sredni termin ANIE NA DT i mnie ruchy 30 czy 50 ptk nie ruszaja i nie intersuja

-- Dodano: pt 23-05-2014, 21:26 --

tym bardziej nikogo nie namawiam na moja strategie na sredni termin

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Ciapul pisze:@highend : jak tam nauka podstawowych pojęć ? odrobiłeś wczorajsze zadanie ? :mrgreen:
w sensie margin calla i stop out'a to wczoraj już było... a jakie inne pojęcia ? Bo szczerze mówiąc to nie miałem czasu ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

:wink:

CFTC: Speculative accounts added to their net euro short and trimmed their net
yen short positions as of May 20, according to U.S. Commodity Futures Trading
Commission data, released Friday. The CFTC's Commitments of Traders report -
non-commercial, futures-only section, excluding options - showed speculators had
a net euro short position of -9,220 contracts as of May 20, compared to the
prior week's net short of -2,175 contracts and the net long of +32,551
contracts, seen as per May 6. Spec accounts had a net yen short of -53,787
contracts as of May 20, which compared to the prior week's net yen short of
-64,707 contracts and the net short of -99,356 contracts seen March 11, which
was the largest net yen short since January 21 (-114,961 contracts). The euro
closed at $1.3702 and dollar-yen at Y101.33 on May 20, which compared to levels
late Friday at $1.3632 and Y101.98.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

kuchara23
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kuchara23 »

Dzisiejszy przegląd tygodnia zaczniemy od EUR/USD (EURUSD, 1.36295 -0.19%, News).

Spadki przyspieszyły i wsparcie należy uznać za pokonane. Szeroki trend jest jednak nadal wzrostowy i najbliższe wsparcie zbiega się właśnie z linią trendu. Wydaje się, że w najbliższym czasie będziemy mieć do czynienia z powolnym osuwaniem się kursu coraz niżej.

Raczej wzrost w kolejnym tygodniu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Tommy_Boss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tommy_Boss »

Na S&P mam pina na H1 i już spada , hmmm :?: :?: :?: Tylko jak nisko :?: :?: :?:
BOŻE DAJ MI DUŻO CIERPLIWOŚCI BO JAK DASZ MI SIŁĘ TO, TO WSZYSTKO ROZ.........!!!!!!!!!

"DOBRY TRADER WIE KIEDY NIE MA RACJI, A NAJLEPSI WIEDZĄ KIEDY ZMIENIĆ ZDANIE" !!!!!!!!!

趋势线 فارچیون جرات مندانہ حق میں

Zablokowany