U mnie na odwrót. chociaż misiaki jeszcze nie pokazaly mocy, pokażą ją w takim momencie żeby jak najwięcej byków za jaja ścisnąćfx-technik pisze:
GJ - Niedźwiedzie przegrywają z Bykami.
DayTrading: Piątek 22.12.2017
Re: DayTrading: Piątek 22.12.2017
High Leverage Overtrading 

- fx-technik
- Fanatyk
Ja mam na DAX takie warunki:byq69 pisze:Każdy ma swoje ulubione kasynkoŚwieżak44 pisze: I po co w to grać?? Denerwować się, pieniądze tracić.. jak jest DAX!
To na dax latwiej jest rozumiem i wieksza czesc graczy zarabia?
Spread 0,8 stały na sesjach otwarcie Frankfurt do ok. 22:15.
Prowzja = 0.
Biorąc pod uwagę zmienność i dzienne zakresy - warunki idealne.
-- Dodano: 22 gru 2017, 12:15 --
Nie może być na odwrót, jeżeli nie widzisz wolumenu.byq69 pisze:U mnie na odwrót. chociaż misiaki jeszcze nie pokazaly mocy, pokażą ją w takim momencie żeby jak najwięcej byków za jaja ścisnąćfx-technik pisze:
Bez wolumenów to są twoje opinie, a nie fakty.
A wolumeny są po stronie Byków.
No i poziom przesilenia jest tam, gdzie pokazałem - linia czerwona gruba.
I jeszcze dodam, że dziś cena po prostu lata wkoło komoina, czyli ceny Close wczorajszego dnia.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Skąd wziąć faktyczne wolumeny? i skąd wiadomo że biorą pod uwagę wszystkie zawierane transakcje?fx-technik pisze:
Nie może być na odwrót, jeżeli nie widzisz wolumenu.
I jeszcze dodam, że dziś cena po prostu lata wkoło komoina, czyli ceny Close wczorajszego dnia.
Na logike tez nasuwa mi się takie pytanie.
Nawet jeśli masz dostęp do wolumenu rzeczywistego to czy jeśli aktualnie wg. wskazań wolumen jest po stronie byków to czy już za 1minute może być już po stronie niedźwiedzi? wystarczy że jakaś instytucja sprzeda dużo w danym momencie. Dobrze rozumiem czy ta magiczna broń zwana wolumenem działa w inny sposób?
Ostatnio zmieniony 22 gru 2017, 12:27 przez byq69, łącznie zmieniany 1 raz.
High Leverage Overtrading 

nie rozumiem tej fascynacji wolumenem. przeciez wolumen w kazdej chwili moze sie zmienić.
chyba masz monitor do góry nogamifx-technik pisze:
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
Dax położy ci konto jeszcze nie raz.Świeżak44 pisze:I po co w to grać?? Denerwować się, pieniądze tracić.. jak jest DAX!byq69 pisze:wybili dołekpodali fajne dla oka dane dla gbp
zrobili zachecajaca do kupna świeczke wybijając górke
poczekali aż wszyscy pokupują funty
czas na wyprzedaż
magia świąt

The only way is up
- fx-technik
- Fanatyk
Piszesz ty i reszta bez znajomości i zrozumienia tematu.byq69 pisze:Skąd wziąć faktyczne wolumeny? i skąd wiadomo że biorą pod uwagę wszystkie zawierane transakcje?fx-technik pisze:
Nie może być na odwrót, jeżeli nie widzisz wolumenu.
Na logike tez nasuwa mi się takie pytanie.
Nawet jeśli masz dostęp do wolumenu rzeczywistego to czy jeśli aktualnie wg. wskazań wolumen jest po stronie byków to czy już za 1minute może być już po stronie niedźwiedzi? wystarczy że jakaś instytucja sprzeda dużo w danym momencie. Dobrze rozumiem czy ta magiczna broń zwana wolumenem działa w inny sposób?
Studiuje się rynek i to co robi, ataki i kontrataki, siłę i słabość.
Zawsze potrzebne są ramy odniesienia i umiejętność czytania.
To wymaga rozumienia tego jak to wszystko działa.
A to, że może się raptownie pojawić strona o wiele silniejsza, to po to jest SL.
Są zjawiska nieprzewidziane i też bywają nieprzewidywalne.
PS. Nie chodzi tu o żadną fascynację, tylko o fakty.
Rynek to walka wolumenów i nic poza tym.
Wszystko inne to tylko sztuczki, wymysły i dziwolągi.
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...
- fx-technik
- Fanatyk
Kolejny kontratak Niedźwiedzi zakończony fiaskiem. GJ
Czyli jednak jest nadzieja na karpiafx-technik pisze:Kolejny kontratak Niedźwiedzi zakończony fiaskiem.

Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...