dobrze ze choc lka spadla
https://iv.pl/image/GrgV3cf
zalozenie z rana idealne i dpa blada bo eski niet

na dolcach ski zgasilem i patrze znowy by kupic a edka odpuszczam
sp500 tez zgasilem na wykres to nie moja bajka
Chyba razem z Pepsiakiem w ekipie latasz - obaj kierunek na E/U S, obaj pozycje L
Hej, według mnie ten artykuł pokazuje tylko przeszacowanie CDprojektu a niedoszacowanie Energetyków (gdyby nie energia nie byłoby nic, całej tej giełdy i spółek na niej notowanych, nie było by nas, tego forum)cajto pisze: ↑22 lis 2019, 08:47NT - masz w portfelu polską energię, wpadł mi taki artykuł porównawczy:Nie za dobrze to świadczy o tych "gigantach" jak i o całej branży."Kolejny dowód na to, jak potężny jest polski CD Projekt, lub na to, jak przeszacowana jest to spółka. 20 listopada przez moment najbardziej popularny polski producent gier wideo na giełdzie w Warszawie miał większą kapitalizację niż cały polski sektor energetyczny razem wzięty.
Kapitalizacja - ogólna wartość wszystkich akcji - zamknęła się we wtorek sumą 25,7 miliarda złotych w przypadku CD Projektu. To niemal dokładnie tyle, ile musielibyśmy zapłacić za kompletne przejęcie PGE, Energi, Enei oraz Tauronu, czterech "gigantów" odpowiedzialnych za dostarczanie prądu."
Tak, po wodzie i pożywieniu energia jest najważniejsza.Nieśmiertelny Trader pisze: ↑22 lis 2019, 10:22Hej, według mnie ten artykuł pokazuje tylko przeszacowanie CDprojektu a niedoszacowanie Energetyków (gdyby nie energia nie byłoby nic, całej tej giełdy i spółek na niej notowanych, nie było by nas, tego forum)![]()
![]()
Koniunktura na rynku energetycznym znacznie się zmieniła, cierpiąc coraz bardziej na ogromnej zależności od węgla. Zwłaszcza w Polsce, gdzie politycy nadal zdają się myśleć mało perspektywicznie i stawiają na klasyczne górnictwo, co ciągnie w dół cały segment rynku.
Wysokie ceny uprawnień do emisji CO2 w Unii Europejskiej i duża zależność od węgla - wszystko to widzą także zagraniczni inwestorzy, stąd odpływ kapitału, a co za tym idzie - kapitalizacji.