Tak to widzę na dzisiaj..... Zobaczymy...
Negacja - trwałe wyjście ponad 3700
Kiedy decyzja FED?
Negacja - trwałe wyjście ponad 3700
Navik, ooooo 100 na 100navik pisze: ↑21 paź 2022, 05:12Taaaa..... 3500 na SP i 14200 na nasdaqu tez miało nie byc i mówiłes , ze sie z chu..m na głowy pozamieniałembaxik pisze: ↑21 paź 2022, 00:22poz zamkniete dzis
https://foto-hosting.pl/img/c5/3b/be/c5 ... 478cdf.png
co do sp500
to by nie dyskutowac na darmo to ani 3500 ani 3200 przed czy po fedzie nie bedzie
prosze miski zejsc na ziemiea nie bujac w obłokach i powtarzac gadki szmatki analitykow wszelkiej masci
![]()
![]()
Ja XAB nie czytam ani nie ogladam analityków bo najnormalniej w świecie nie mam czasu na te ich bzdury i nie wierze w ani jedno słowo które słysze z ust jakiegokolwiek "finansisty" czy analityka ( choćbym nawet chciał ich posłuchac to i tak nie mam kiedy). Nawet nie śledze danych makro
bo i tak nie mam pojecia jak zereaguje rynek na daną informacje z kalendarza . Z danych makro na które zwracam uwage, to kiedy jest FED, bo decyzje FEDu maja najwieksze przełozenie na wykresy indeksów.
Jedyna rzecz na którą patrze i próbuje okreslić jakiś scenariusz na przyszłość to wykres.... i tylko wykres
![]()
Wiadomo ,że analitycy ZAWSZE PO jakiejs informacji powiedza: " to już było w cenach"
no i wrzucam W1 choc na nim niewiele jest kresek bo nie potrafie za bardzo rysowac, Merlin wrzucał swego czasu to samo w sumie.
Miejsca w dół jest całkiem sporo jeszcze, ale jakas korekta w góre byłaby mile widziana.... imho
dodam jeszcze ze na nasdaqu na W1 jestesmy pod sma200 i nie bardzo widać żeby chcieli wrócic nad średnią i zaliczylismy 61.8 % fali covidowej
właśnie zapakowałem SELL-a
zostali wypchnieci z konsoli dziśiejszej do góry i ponownie powrócili
kanał w tym ujeciu to formacja popytowa
Ale średnie to formacja podażowa