DayTrading: Piątek 20.03.2026
- MetaPoznanie
- Gaduła

Re: DayTrading: Piątek 20.03.2026
Może i przeczytam w wolnej chwili choć temat dość stary i brak ss lub sie już nie wyświetlają. Ze wskaźników u mnie to tylko volume i FEED na X osi czasu . Myślę że geopolityka odgrywa zbyt dużą role by móc oprzeć się tylko na AT bez dostępu do najnowszych informacji siedzi się za krótko lub za długo w trejdzie
Nie namawiam . Wolna wola,.MetaPoznanie pisze: 20 mar 2026, 19:53 Może i przeczytam w wolnej chwili choć temat dość stary i brak ss lub sie już nie wyświetlają. Ze wskaźników u mnie to tylko volume i FEED na osi czasu . Myślę że geopolityka odgrywa zbyt dużą role by móc oprzeć się tylko na AT
Jednak do WE w pozycje woodie jest moim zdaniem najlepszy i niedoceniomy.
Udanych trejdów
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
- MetaPoznanie
- Gaduła

Nie mówię nie
No ale wpierw lektura ile tym grasz i jakie wyniki? kupę lat już widzę pchasz ten wózek sądząc po dacie rejestracji 
Tu nie chodzi o wyniki bo je sam zrobisz po prostu jest tam przedstawiony związekMetaPoznanie pisze: 20 mar 2026, 20:01 Nie mówię nieNo ale wpierw lektura ile tym grasz i jakie wyniki?
wskazania ceny a wskazania wykresu CCI który jest wyprzedzający do zachowania rynku.
Wykorzystasz to lub nie to Twoja sprawa .Ja dałem wskazówkę .To stary system ale jary
dla każdego rynku.Pozdrawiam !
PS. To tak jak w filmie NEXT z Nicolas Cage wiesz na 5 min wcześniej co się stanie .
Tyle .Nie reklamuje systemu
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
- MetaPoznanie
- Gaduła

CCI , jest to wskaźnik momentum więc jeśli cena wciąż rośnie, ale wolniej niż średnia z ostatnich X świec to linia wskaźnika Zaczyna spadać, i w tym był problem Różnicy między -"trend słabnie" a "trend się odwraca" ? bo linia wskaźnika tego nie mówi i chyba z tego powodu go porzuciłem
Błąd .Jeśli temat CCI cię interesował a go nie zrozumiałeś to musisz przeczytać cały wątek .MetaPoznanie pisze: 20 mar 2026, 20:35 CCI , jest to wskaźnik momentum więc jeśli cena wciąż rośnie, ale wolniej niż średnia z ostatnich X świec to linia wskaźnika Zaczyna spadać, i w tym był problem Różnicy między -"trend słabnie" a "trend się odwraca" ? bo linia wskaźnika tego nie mówi i chyba z tego powodu go porzuciłem
Nie będę szedł do argumentów bo to bez sensu .
Poczytaj wykorzystaj lub porzuć . Tyle .
Podobno na EU mamy taka sytuacje .Wiele to nie zmienia .Jedynie zasięgi fali.
Tak wiec jesteśmy na etapie kształtowania się fali podstawowej korekty
Pierwsza fala korekty podstawowej to fala A
Info zasięgnięte z instrumentu kształtowania fali .
Tak wiec jesteśmy na etapie kształtowania się fali podstawowej korekty
Pierwsza fala korekty podstawowej to fala A
Info zasięgnięte z instrumentu kształtowania fali .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.