DayTrading: Piątek 18.12.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 19 gru 2015, 00:00

Wzrost
9
56%
Bez zmian
3
19%
Spadek
4
25%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
Artoor80
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: DayTrading: Piątek 18.12.2015

Nieprzeczytany post autor: Artoor80 »

andrut pisze:
Artoor80 pisze:Jak myślicie, jak daleko zjadą dzisiaj z eduardo? 079?
Jak im się uda klepną te 1.0800 i zejść poniżej to następny cel to 1.0700. Mam jednak nadzieję, że się zatrzymają pokiszą przez weekend i UP na 1.1.

Ostry scenariusz, 1.1 to piękne kilka pipsów ;)

Awatar użytkownika
ConsiliumFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ConsiliumFX »

batavus23 pisze:Po podwyżce stóp procentowych i zapowiedzi kolejnych oraz szalejącej deflacji warto zwrócić uwagę na ZŁOTO. Skoro rzekomo dolar i amerykańska gospodarka staje na nogi, albo chociaz próbuje może czas na zjazd poniżej 1000usd na złocie.
Deflacja, w szczegolności na ropie i odrodzony dolar to dobry znak na shorty na najbliższe miesiące na złocie...?
http://systemwkryzysie.blox.pl/2015/08/ ... wiata.html
A co w takim razie z producentami złota, cena poniżej 1000 USD, nie pozwoli na wydobycie.

andrut
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrut »

Artoor80 pisze:
andrut pisze:
Artoor80 pisze:Jak myślicie, jak daleko zjadą dzisiaj z eduardo? 079?
Jak im się uda klepną te 1.0800 i zejść poniżej to następny cel to 1.0700. Mam jednak nadzieję, że się zatrzymają pokiszą przez weekend i UP na 1.1.

Ostry scenariusz, 1.1 to piękne kilka pipsów ;)
Forex nie ma świąt, a płytki rynek jest podatny, ale tak samo mogą dobić do 1.0500.

Awatar użytkownika
xhDog
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xhDog »

AUD/CAD H4 szykuje się smaczna korekta. Warto obserować i wejść do pociągu jak się zacznie :D
trzeba mieć jaja jak super saiyan

Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.

batavus23
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: batavus23 »

ConsiliumFX pisze:
batavus23 pisze:Po podwyżce stóp procentowych i zapowiedzi kolejnych oraz szalejącej deflacji warto zwrócić uwagę na ZŁOTO. Skoro rzekomo dolar i amerykańska gospodarka staje na nogi, albo chociaz próbuje może czas na zjazd poniżej 1000usd na złocie.
Deflacja, w szczegolności na ropie i odrodzony dolar to dobry znak na shorty na najbliższe miesiące na złocie...?
A co w takim razie z producentami złota, cena poniżej 1000 USD, nie pozwoli na wydobycie.
ten sam problem mają producenci ropy, czy pare lat temu rynek nieruchomości...Po prostu przeinwestowali...zdarzą się to na okrągło...Mnie się wydaję, że przy takiej skali deflacji plus mocnego dolara spadki na zlocie sie nie skończyły.

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

ConsiliumFX pisze:Kolego, nie jest to nowa teoria, tylko podstawy AT. Polecam zapoznać się choćby z książka autorstwa J.J. Murphy'ego, która jest uznawana za "biblię" AT - "Analiza techniczna rynków finansowych". Ewentualnie pierwsza strona z brzegu: http://www.mforex.pl/df/Encyclopaedia#
Kolego ja podwarzylem ta Twoja "teorie"
Po pierwsze, RGR powstaje na początku trwania trendu a nie w jego trakcie
Gdzie tam w linku jest tak napisane?! :roll:
To jak wyglada, ksztaltuje i co oznacza RGR ja doskonale wiem.
Po drugie
Ciekawe albo albo.
Nie albo albo tylko:
Moim zdaniem RGR na AUSSIM juz zostal zanegowany choc nie koniecznie. Jako ze ida swieta to raczej obstawiam konsole do nowego roku.

Prosze czytac ze zrozumieniem...
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Awatar użytkownika
ConsiliumFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ConsiliumFX »

Popperowska metoda falsyfikacjonizmu nie jest już modna.

Nie chodzi o link - w linku jest tylko wzmianka, zaglądnij do źródła, tzn do książki. Wymaga to troche wysiłku, ale może Ci się przydać.

Po drugie: Czytam ze zrozumieniem, tylko piszesz, że będą sprzedawać albo będą kupować. To wszyscy wiedzą.

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

większych ruchów ja już bym się nie spodziewał do Nowego Yorku :P
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

ConsiliumFX pisze:
Przez wiele lat było poniżej 1000 $ i sie opłacało. Proponuje popatrzeć na MN.

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

ConsiliumFX pisze:Nie chodzi o link - w linku jest tylko wzmianka, zaglądnij do źródła, tzn do książki. Wymaga to troche wysiłku, ale może Ci się przydać.
Wiec po co go wklejasz skoro nijak ma sie do tego co napisales? Ksiazki nie posiadam ale skoro Ty ja masz to bardzo prosze o cytat na temat RGR tylko na poczatku trendu, rowniez dobrze by bylo jak bys zdefiniowal kiedy wiemy ze trend sie zaczyna a kiedy juz trwa i jak to sie ma do RGRa ktory to nie moze powstac podczas trwania trendu bo to nie bedzie RGR mimo ze tak wyglada :o
ConsiliumFX pisze:Po drugie: Czytam ze zrozumieniem, tylko piszesz, że będą sprzedawać albo będą kupować. To wszyscy wiedzą.
To zrozum to tak jak trejder zrozumiec powinien: malo prawdopodobne ze to RGR a bardziej prawdopodobne ze konsola. Co z tych dwoch mialbym obstawic?
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Zablokowany