DayTrading: Piątek 18.10.2013
Re: DayTrading: Piątek 18.10.2013
Na dolarowej złotówce zawęża się pole manewru:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- atlanticos
- Maniak
edek - takie weekendowe przemyślenia na nadchodzący tydzień - h4
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
A wracając do NASDAQa - dzienny i wybity górą opór - może kolejne sesje uprawdopodobnią przyszły wariant rynku:
Atlanticos a jak widzisz kangura w najbliższym tygodniu ?atlanticos pisze:edek - takie weekendowe przemyślenia na nadchodzący tydzień - h4
Jeśli masz szeroki rynek poradzi sobie z tym oporem to sky is limit:
- atlanticos
- Maniak
na obecnym poziomie wypada konfluencja kilku różnych czynników (mierzenia, strefa podaży) i korekta kilkudniowa wskazana do okolic 9520-9550 przynajmniej. Kolejny opór jest sporo wyżej(100 pipsów), a rynek mocno wykupiony (8 świeczek dziennych pod rząd wzrostowych) wiec oczekiwałbym odreagowania z obecnego poziomu, a nie z tego wyżej (9780-9790). Ale jak zawsze to moje zdanie, a rynek zweryfikujekarson pisze:Atlanticos a jak widzisz kangura w najbliższym tygodniu ?atlanticos pisze:edek - takie weekendowe przemyślenia na nadchodzący tydzień - h4

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Patrząc na Edka i Kabla nie zdziwię się, jeśli w najbliższym tygodniu dotychczasowa mocna korelacja ulegnie drastycznemu pogorszeniu (200 H1 > 90%, ale ostatnie 10 już ok 55%).
Edek, IMO, ma dalej parcie i potencjał do ustanawiania nowych maxów (pomimo odpadnięcia od 1.37), natomiast Kabel... 3xH1 ze szczytu - książkowa Gwiazda Wieczorna, jednocześnie obecny szczyt jest 3, najniższym, do tego znajdujemy się pod TL po jej uprzednim teście i odrzuceniu... zresztą, wszystko na screenie.
Jeśli dzisiejsza D1 będzie spadkowym klockiem, to będzie to dodatkowy argument za S, kolejnym, już zaistniałym, jest korekta D1 1:1.
Kangur jest ciut poniżej 50% Fibo na D1, patrząc falowo, wydaje się to być dobry obszar do rozpoczęcia spadkowej 4.
Edek, IMO, ma dalej parcie i potencjał do ustanawiania nowych maxów (pomimo odpadnięcia od 1.37), natomiast Kabel... 3xH1 ze szczytu - książkowa Gwiazda Wieczorna, jednocześnie obecny szczyt jest 3, najniższym, do tego znajdujemy się pod TL po jej uprzednim teście i odrzuceniu... zresztą, wszystko na screenie.
Jeśli dzisiejsza D1 będzie spadkowym klockiem, to będzie to dodatkowy argument za S, kolejnym, już zaistniałym, jest korekta D1 1:1.
Kangur jest ciut poniżej 50% Fibo na D1, patrząc falowo, wydaje się to być dobry obszar do rozpoczęcia spadkowej 4.
Ostatnio zmieniony 20 paź 2013, 17:13 przez cajto, łącznie zmieniany 1 raz.
troche nie na temat ale
mam takie pytanie czytałem jurnal i ktos napisał że u brokera MM nie da rady zarbić dużej kwoty np. miliona
poważnie tak jest ?
mam takie pytanie czytałem jurnal i ktos napisał że u brokera MM nie da rady zarbić dużej kwoty np. miliona
poważnie tak jest ?

Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones
Siema
Jak widzicie kiwi ? Beda mieli popyt na zielone owoce czy waluta sie robi zbyt mocna.
Jak widzicie kiwi ? Beda mieli popyt na zielone owoce czy waluta sie robi zbyt mocna.
Grzegorz
Dzieki, potrzebowałem czyjejs opinii bo sam mam S na kangurze i patrze na niego zbyt subiektywnieatlanticos pisze:na obecnym poziomie wypada konfluencja kilku różnych czynników (mierzenia, strefa podaży) i korekta kilkudniowa wskazana do okolic 9520-9550 przynajmniej. Kolejny opór jest sporo wyżej(100 pipsów), a rynek mocno wykupiony (8 świeczek dziennych pod rząd wzrostowych) wiec oczekiwałbym odreagowania z obecnego poziomu, a nie z tego wyżej (9780-9790). Ale jak zawsze to moje zdanie, a rynek zweryfikujekarson pisze:Atlanticos a jak widzisz kangura w najbliższym tygodniu ?atlanticos pisze:edek - takie weekendowe przemyślenia na nadchodzący tydzień - h4

Poniżej projekcja na Kiwi, podobnie jak kangur rynek torche wykupiony i przydała by sie korekta do .84, a nastepnie patrzac po swiecach raczej atak na .8620-30. Ale to tylko moja wizja.