DayTrading: Piątek 18.01.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 18 sty 2013, 23:14

Wzrost
9
20%
Bez zmian
7
16%
Spadek
28
64%

Liczba głosów: 44

rafmax
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 18.01.2013

Nieprzeczytany post autor: rafmax »

robsoy pisze:
rafmax pisze:ja tez to zostawiam na noc (jak wczesniej mnie nie wykosi ;) tym bardziej jesli o 18stej zobacze ladnego pina up
widze ,że kolega podobnie mysli jak ja ele zabezpieczone BE PIN UP I jazda na może 1,3480?,wiekszość już 1,32 1,3220 widzieli a tu :roll:
zgadza sie. dodatkowo wspieram sie krelacja z eur/jpy. eurjpy zrobiło korekte do 38,2 fibo z dnia wczorajszego + strefa wsparcia(119,27) i wyrysowało pieknego pinbara. jak dla mnie eur/usd nie powinno dzis spasc tyle ile spadło, mieszali tym strasznie, widac ze komus bardzo zalezało na tym aby było 1,33. kurz opadł i czas powrocic do normalnosci czyt. trendu, bo h4 last low 1,3240 nie zostało pokonane. oczywiscie nie wykluczam sytuacji ze sie cofna, przebija 1,3250-40 i pojada nizej, ale w tej sytuacji R:R wyglada naprawde korzystnie i wolałbym sobie nie pluc w poniedziałek w brode czemu nie zareagowałem longiem w okolicach 1,33.

dodatkowe korelacje? gbp/jby 50 fibo wczorajszego dnia+wsparcie+pinbar
"Buy the fu*king dip you fu*king idiot" :)
http://www.youtube.com/watch?v=jllJ-HeErjU

robsoy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robsoy »

MERLIN pisze:trzeba uważać na edku :twisted:
uważać przed korektą w biegu? uważać to muszą ci co esek nabrali?

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

rafmax pisze:
robsoy pisze:
rafmax pisze:ja tez to zostawiam na noc (jak wczesniej mnie nie wykosi ;) tym bardziej jesli o 18stej zobacze ladnego pina up
widze ,że kolega podobnie mysli jak ja ele zabezpieczone BE PIN UP I jazda na może 1,3480?,wiekszość już 1,32 1,3220 widzieli a tu :roll:
zgadza sie. dodatkowo wspieram sie krelacja z eur/jpy. eurjpy zrobiło korekte do 38,2 fibo z dnia wczorajszego + strefa wsparcia(119,27) i wyrysowało pieknego pinbara. jak dla mnie eur/usd nie powinno dzis spasc tyle ile spadło, mieszali tym strasznie, widac ze komus bardzo zalezało na tym aby było 1,33. kurz opadł i czas powrocic do normalnosci czyt. trendu, bo h4 last low 1,3240 nie zostało pokonane. oczywiscie nie wykluczam sytuacji ze sie cofna, przebija 1,3250-40 i pojada nizej, ale w tej sytuacji R:R wyglada naprawde korzystnie i wolałbym sobie nie pluc w poniedziałek w brode czemu nie zareagowałem longiem w okolicach 1,33.

nie sadzisz ze to co sie dzieje jest efektem oslabiania jena z parami z jpy w mianowniku?
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

baczniew
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: baczniew »

gdzie sie podzial ten pinokio stugajacy sobie Lke miedzy nogami? xD

widzieliscie go czy mialem zwidy?

to na EJ dojezdzamy do 120 a w niedziele o 23 patrzymy a tu chop 121 na otwarciu
ej to tylko marzenia:P moze sie spełnią:)
Ostatnio zmieniony 18 sty 2013, 18:45 przez baczniew, łącznie zmieniany 1 raz.
Skills pay the bill's

robsoy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robsoy »

rafmax pisze:
robsoy pisze:

dokładnie SL tylko 35 pipsów a TP kuszące 200 1-6

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

U nas korekta odczerwcowego średnioterminowego trendu wzrostowego:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jak na razie średnioterminowego sygnału na S nie ma.

rafmax
Maniak
Maniak

nie sadzisz ze to co sie dzieje jest efektem oslabiania jena z parami z jpy w mianowniku?[/quote]

ja opieram swoje transakcje tylko na analizie technicznej wykresu. w marginalnym stopniu interesuje sie analiza fundamentalna, a poza tym kompletnie sie na niej nie znam. wiec to pytanie chyba do niewłasciwej osoby ;)

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

rafmax pisze:nie sadzisz ze to co sie dzieje jest efektem oslabiania jena z parami z jpy w mianowniku?

ja opieram swoje transakcje tylko na analizie technicznej wykresu. w marginalnym stopniu interesuje sie analiza fundamentalna, a poza tym kompletnie sie na niej nie znam. wiec to pytanie chyba do niewłasciwej osoby ;)[/quote]

to musisz znalesc pojecie analizy technicznej bo widze ze z tym jest raczej kiepsko. analiza miedzyrynkowa zostala uznana jako analize techniczna wiec korelacje miedzy parami walutowymi z wspolnym mianownikiem jak najbardziej sa analiza techniczna. Jeszcze dluga droga przed Toba ;)
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

wiedziałem że edek będzie rósł, ale chyba nie dojedzie do poziomu otwarcia doby

rafmax
Maniak
Maniak

Nowy500 pisze:
rafmax pisze:nie sadzisz ze to co sie dzieje jest efektem oslabiania jena z parami z jpy w mianowniku?

ja opieram swoje transakcje tylko na analizie technicznej wykresu. w marginalnym stopniu interesuje sie analiza fundamentalna, a poza tym kompletnie sie na niej nie znam. wiec to pytanie chyba do niewłasciwej osoby ;)

to musisz znalesc pojecie analizy technicznej bo widze ze z tym jest raczej kiepsko. analiza miedzyrynkowa zostala uznana jako analize techniczna wiec korelacje miedzy parami walutowymi z wspolnym mianownikiem jak najbardziej sa analiza techniczna. Jeszcze dluga droga przed Toba ;)[/quote]

nie interesuje mnie Twoja opinia na temat moich umiejetnosci odnosnie AT. na Twoim miejscu bardziej martwiłbym sie ortografia - nie znam takiego słowa jak znaleSC ;)

POZA TYM:
Analiza techniczna (inaczej analiza wykresów) – zbiór technik mających na celu prognozę przyszłych cen (kursów) papierów wartościowych, walut czy surowców na podstawie cen historycznych. Zadaniem analizy technicznej jest wyznaczenie momentów, kiedy warto jest dany papier wartościowy kupić, a kiedy sprzedać. Wsparciem prognoz są liczne wskaźniki.

Zablokowany