DayTrading: Piątek 17.10.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 18 paź 2014, 00:00

Wzrost
16
52%
Bez zmian
5
16%
Spadek
10
32%

Liczba głosów: 31

Dadas

Re: DayTrading: Piątek 17.10.2014

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

pawel328ci pisze:Ja oczywiście S na daxie do 100p w góre jeszcze drabina. Wszystko na krótko
albo nie mają mocy, albo ściemniają, euforii nie bedzie tak ze można próbować ryzykować.
Jeżeli to zgodne z strategią, to oczywiście, że można.
Jak znam DAX, to do 8800 dojadą, a może i do 8900?

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

highend pisze:A jeszcze najlepszy jest LukPiasek. Jak DAX spadał to on ciągle zaklinał, ze urośnie. A wczoraj pisał, że spadnie..... no i urósł. Mam wrażenie, że on to robi specjalnie, a sam gra prawidłowo ;)
:mrgreen: tekst roku

w dt jednego dnia mam i eski i eLki zależy jak leży a na sredni termin też się znajdą pozycje wiec wszystko zalezy od kontekstu w jakim się "trejduje"
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Dadas

lukpiasek pisze:
highend pisze:A jeszcze najlepszy jest LukPiasek. Jak DAX spadał to on ciągle zaklinał, ze urośnie. A wczoraj pisał, że spadnie..... no i urósł. Mam wrażenie, że on to robi specjalnie, a sam gra prawidłowo ;)

w dt jednego dnia mam i eski i eLki zależy jak leży a na sredni termin też się znajdą pozycje wiec wszystko zalezy od kontekstu w jakim się "trejduje"
Dokładnie, stąd to całe zamieszanie, bo każdy klepie o czym innym, chociaż niby o tym samym.

Awatar użytkownika
robin2003
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robin2003 »

kr85kr
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kr85kr »

Niestety też to zauważyłam ;) Jakby sobie tutaj tak troszkę żarty robił i podpuszczał ;) Ja to właśnie tak z przymrużeniem oka traktuje , chociaż pamietam co do złota się upierał , wszyscy się smiali a poszło jak chcial :)

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Sp500 obstawiam okolice 1895 - 1915 tam zamykam longi :) takie odragownie bym widzial

Dadas

O DAXie, ale też i o wszystkich innych instrumentach, pomyślcie też w kontekscie czasu, sesji.
DAX się otwiera wraz z Frankfurtem, jest pierwsza akcja.
Potem, im bliżej NY musi nastąpić odreagowanie, czasem zje cały ranek.
A gdy otworzy się NY, newsy, itp., to idzie dalsza akcja.

Rynek chodzi pewnymi cyklami.
Mogą być charakterystyczne dla danego instrumentu, czyli danego rynku.
Dlatego trzeba poznać dobrze instrumenty, na których się "gra".

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Dadas pisze:O DAXie, ale też i o wszystkich innych instrumentach, pomyślcie też w kontekscie czasu, sesji.
DAX się otwiera wraz z Frankfurtem, jest pierwsza akcja.
Potem, im bliżej NY musi nastąpić odreagowanie, czasem zje cały ranek.
A gdy otworzy się NY, newsy, itp., to idzie dalsza akcja.

Rynek chodzi pewnymi cyklami.
Mogą być charakterystyczne dla danego instrumentu, czyli danego rynku.
Dlatego trzeba poznać dobrze instrumenty, na których się "gra".

dokladnie teraz wielka luka na SP500 murowane cofanie bedzie wiec dax przed wejsciemn usa cofa

pawel328ci
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawel328ci »

Dadas pisze:
pawel328ci pisze:Ja oczywiście S na daxie do 100p w góre jeszcze drabina. Wszystko na krótko
albo nie mają mocy, albo ściemniają, euforii nie bedzie tak ze można próbować ryzykować.
Jeżeli to zgodne z strategią, to oczywiście, że można.
Jak znam DAX, to do 8800 dojadą, a może i do 8900?
może i dojadą mnie to nie interesi za bardzo bo krótko i mocno tak jak np pisałem
połowa zgaszona na 715a brane od 30 do 65 wiec tak to u mnie wygląda,
teraz zostaje 10k i na plusie

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

Dadas pisze:
lukpiasek pisze:

Dokładnie, stąd to całe zamieszanie, bo każdy klepie o czym innym, chociaż niby o tym samym.
dokładnie :564: dobrze powiedziane Panie Dadas

-- Dodano: pt 17-10-2014, 12:09 --
kr85kr pisze:

Niestety też to zauważyłam ;) Jakby sobie tutaj tak troszkę żarty robił i podpuszczał ;) Ja to właśnie tak z przymrużeniem oka traktuje , chociaż pamietam co do złota się upierał , wszyscy się smiali a poszło jak chcial :)
bo ja po prostu też człowiek i się często mylę a od mylenia się muszą być sl'e ;)
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Zablokowany