DayTrading: Piątek 16.10.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 17 paź 2015, 00:00

Wzrost
5
26%
Bez zmian
3
16%
Spadek
11
58%

Liczba głosów: 19

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 16.10.2015

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

highend pisze:
DavidFx pisze:rozrysowalem wam edka wiec juz nie musicie robic analiz przynajmiej na kilka lat jest jasne co chca zrobic potem sie zobaczy ehehe :D
nic nowego, że tak wkleje mój wykres z marca(!) 2015 ;)
pamiętam, że Żaba spadł z krzesła jak to zobaczył. Ale to było końcem marca i w kwietniu :mrgreen:
nie ma jak monthly prawde Wam powie :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

DavidFx pisze:
highend pisze:
cugan pisze:Pozytywna prognoza
Może być wyżej :!: :!: :?: :idea:
Może być niżej :mrgreen:
może zostać w konsoli :D
no to mamy pełen obraz gdzie poleci cena :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

-- Dodano: 18 paź 2015, 12:53 --
highend pisze: nic nowego, że tak wkleje mój wykres z marca(!) 2015 ;)
pamiętam, że Żaba spadł z krzesła jak to zobaczył. Ale to było końcem marca i w kwietniu :mrgreen:
Ty mi konstrukcje rozkładasz na czynniki pierwsze... Przeciez tyle różnych poziomów podawałeś że niezależnie czy cena poleci na 1.70 czy na 0.8 to wkleisz archiwum że pokazywałeś... w zasadzie każdy niemal poziom od 0.8 do 1.7 już zdążyłeś w kilka miesięcy pokazać jako cel :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
pamod
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pamod »

DavidFx pisze:rozrysowalem wam edka wiec juz nie musicie robic analiz przynajmiej na kilka lat jest jasne co chca zrobic potem sie zobaczy ehehe :D
Może być tak ale nie musi ..
Tak przy niedzieli w ramach wolnego czasu analizuję wykres EDKA lata 1971-2015 . Mogę się mylić , ale odnoszę wrażenie że powoli może tworzyć się RGR oczywiście jest to rozpięte w czasie. Starałbym się być ostrożny w prognozowaniu 1,5XXX , - 1,7XXX. Może być tak że spadnie do poziomu 0.8XXX ...Są to moje osobiste odczucia - uczę się :-)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

pamod pisze:
Tak przy niedzieli w ramach wolnego czasu analizuję wykres EDKA lata 1971-2015 . Mogę się mylić , ale odnoszę wrażenie że powoli może tworzyć się RGR oczywiście jest to rozpięte w czasie. Starałbym się być ostrożny w prognozowaniu 1,5XXX , - 1,7XXX. Może być tak że spadnie do poziomu 0.8XXX ...Są to moje osobiste odczucia - uczę się :-)
witam,
kanał dobrze poprowadzony, z rgr który sie nie wytworzył jeszcze to daj spokój sobie(taka moja rada), tam jeszcze wolumen przy rgr, tu nikt nie zamieszcza go,
imuls -korekta-imuls-korekta-imuls-korekta czyli wszystko sie mieści fachowo teoretycznie
ale zagrac pod to chyba nie zagrasz? musisz z mniejszych interwałów analizować :)

andrut
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrut »

pamod pisze:

A może coś takiego ???

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

kontynuując temat indeksów(bardzo je lubicie :mrgreen: )
kiedys wstawiałem Nikkei tu: http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p781178,
zakłądałem tam III i IV i V, których prp juz nie bedzie
teraz sugeruje sie przyjrzeć nad opcja spadkową czyli 1 fala sie wykonała i 2 jest w korekcie,
kurs obecnie sie zatrzymał na 23.6 fibo ale jest to przystanek w dalszej podrózy na południe

i UJ
Ostatnio zmieniony 18 paź 2015, 17:56 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

Tomasz196407 pisze:
czesc Cugan,
tak sie przyjrzałem temu CHF/PLN weekly, nie patrze na niego ale poziomy które pokazałes .... hooho :shock:
układ klina rozszerzającego rozliczenie w trójkach,
Witam !!
idąc Twoim tropem :wink:
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

cugan pisze:
Tomasz196407 pisze:
czesc Cugan,
tak sie przyjrzałem temu CHF/PLN weekly, nie patrze na niego ale poziomy które pokazałes .... hooho :shock:
układ klina rozszerzającego rozliczenie w trójkach,
Witam !!
idąc Twoim tropem :wink:
..może być, :)
Pozdrawiam Cie

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

atlanticos pisze:w zasadzie każdy niemal poziom od 0.8 do 1.7 już zdążyłeś w kilka miesięcy pokazać jako cel :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Bo to było tak: bardziej pasowała mi góra 1.50 - 1.70 jako target potencjalnego odwrócenia trendu na edku od 1.05.
Ty jednak cały czas negowałeś odwrócenie głównego trendu i pewnie nadal jesteś za spadkami long term do parytetu - czy aby jednak na pewno? :)
Cały czas pisałeś (i słusznie w sumie), że edek jest drukowany i musi spadać bo QE tak działa. I niby tak, ale jakby nie do końca. Chyba sporo było w cenie ale co ja się tam znam.

Jeśli chodzi o projekcje w dół do 0.8 - to były one wynikami chwili zwątpienia... jestem tylko "ludziem" ;)

Więc bardziej jako "jupikaej" i wybicie na monthly na UP z zasięgiem flagi zgodnie z wykresem co pokazałem.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

:idea:
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Zablokowany