DayTrading: Piątek 16.06.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 17 cze 2017, 00:00

Wzrost
6
46%
Bez zmian
3
23%
Spadek
4
31%

Liczba głosów: 13

belon
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 16.06.2017

Nieprzeczytany post autor: belon »

shogomad pisze: Dodam jeszcze że widziałem jak Dadas z kompletnie zielonego newba co o rynku nie wiedział NIC, absolutnie NIC. zrobił zarabiającego "tradera" w 2 tygodnie. ........ten koleś dalej nic nie wie o rynku, dalej nie rozumie walki popytu z podażą, nie odróznia ECN od MM i DAX od Edka, ale jest jak małpa nauczony jednego setupu i go robi ze sztywnym R:R u jednego broka na jednym instrumencie. Tresura w stylu USMC :shock:
Troche za plecami Dadasa smialiśmy sie ,że stworzył potwora :wink: , zapewne w ramach jakiegoś sobie tylko wiadomego eksperymentu. :roll:
A gdzie to można zobaczyć/sprawdzić/WIARYGODNIE POTWIERDZIĆ?
Jeżeli ktoś raczy odpowiedzieć na pytanie (no bo pewno shogomad nie jest wyjątkiem) proszę darować sobie coś w stylu: musisz przejść szkolenie, kurs i "takietam"...
Ostatnio zmieniony 16 cze 2017, 22:29 przez belon, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

Na Eur/Jpy wygenerował się dziś sygnał buy na D1. Dla mnie nie jest wiarygodny. Należy poczekać te kilka dni na sygnał sell na D1.
Na Eur/Gbp na D1 jednak nie wygenerował się sygnał sell, więc należy dalej spokojnie obserwować bez pozycji.
Na indeksach w dalszym ciągu nie ma sygnału sell na D1, poza oczywiście Nasdaq, który ma ten sygnał od 9 czerwca.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

krab29 pisze:
karnak pisze:Tygodniowy EURUSD wygląda optymistycznie dla L:
Można prosić wykresy bardziej rozciągnięte w pionie?
Proszę bardzo:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

krab29
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

Podziękował.

-- Dodano: pt 16-06-2017, 22:35 --

Może zorganizujecie w przyszłym tygodniu pokazy jak robić "dniówki", takie live? Spieracie się kto ma racje, a to by był prawdziwy turniej. Chętnie bym się od was nauczył dniówek.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

krab29 pisze:Podziękował.

-- Dodano: pt 16-06-2017, 22:35 --

Może zorganizujecie w przyszłym tygodniu pokazy jak robić "dniówki", takie live? Spieracie się kto ma racje, a to by był prawdziwy turniej. Chętnie bym się od was nauczył dniówek.
Dołącz do mojej grupy, to ci zrobię taki live.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

belon
Pasjonat
Pasjonat

Tak wrzucę, to ładniej będzie wyglądać:
shogomad pisze:
warmia pisze:Jeśli jest tu chociaż jedna osoba nauczona przez Dadasa skutecznego tradingu i to tu oświadczy ten post będzie moim ostatnim.
P.S. Nie uwzględniam jakichś nicków z czapki.

No więc...ekhem...ja jestem. 3 lata na rynku z czego rok strat a od 2 lat sobie dobrze z FX żyje.
:
Gdzie/jak to można zobaczyć/sprawdzić/WIARYGODNIE POTWIERDZIĆ??

Żeby była jasność: chodzi o wyniki z FX.[/quote]

=========================================================================
shogomad pisze: Dodam jeszcze że widziałem jak Dadas z kompletnie zielonego newba co o rynku nie wiedział NIC, absolutnie NIC. zrobił zarabiającego "tradera" w 2 tygodnie. ........ten koleś dalej nic nie wie o rynku, dalej nie rozumie walki popytu z podażą, nie odróznia ECN od MM i DAX od Edka, ale jest jak małpa nauczony jednego setupu i go robi ze sztywnym R:R u jednego broka na jednym instrumencie. Tresura w stylu USMC :shock:
Troche za plecami Dadasa smialiśmy sie ,że stworzył potwora :wink: , zapewne w ramach jakiegoś sobie tylko wiadomego eksperymentu. :roll:
A gdzie to można zobaczyć/sprawdzić/WIARYGODNIE POTWIERDZIĆ?
Jeżeli ktoś raczy odpowiedzieć na pytanie (no bo pewno shogomad nie jest wyjątkiem) proszę darować sobie coś w stylu: musisz przejść szkolenie, kurs i "takietam"...

-- Dodano: pt 16-06-2017, 23:30 --

Właśnie doczytałem, że Ci "nauczeni" raczej tutaj nie zaglądają.
Czy ktoś może sprawić, że "ktoś nauczony" się tu odezwie i WIARYGODNIE TO WSZYSTKO POTWIERDZI, tak, jak zupełnie przypadkiem (jakimś cudem parę minut po poscie warmii) zajrzał tu shogomad?
Z góry dziękuję.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

MarioDM pisze:Na Eur/Jpy wygenerował się dziś sygnał buy na D1. Dla mnie nie jest wiarygodny. Należy poczekać te kilka dni na sygnał sell na D1.
Na Eur/Gbp na D1 jednak nie wygenerował się sygnał sell, więc należy dalej spokojnie obserwować bez pozycji.
Na indeksach w dalszym ciągu nie ma sygnału sell na D1, poza oczywiście Nasdaq, który ma ten sygnał od 9 czerwca.
na EURJPY D1 nie ma żadnego sygnału na longa póki co ;) jest za to miejsce na ~200 pips zjazdu do okolic 121.50-122.00, a na H1 rysuje się RGR :)

mario7602
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mario7602 »

"belon'owi" dziś nie poszło , wyluzuj przecież ta piaskownica duża a i zabawek ogrom. Na ulicy też tak masz?

belon
Pasjonat
Pasjonat

mario7602 pisze:"belon'owi" dziś nie poszło , wyluzuj przecież ta piaskownica duża a i zabawek ogrom. Na ulicy też tak masz?
A Ty to jesteś ten nauczony?
I z czego to "nie poszło" - dzisiaj nic nie wrzucałem na forum więc na jakiej podstawie to piszesz?
Wiesz, zgadujesz, może wróżka?

mario7602
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mario7602 »

belon pisze:
mario7602 pisze:"belon'owi" dziś nie poszło , wyluzuj przecież ta piaskownica duża a i zabawek ogrom. Na ulicy też tak masz?
A Ty to jesteś ten nauczony?
no co Ty przecież by mnie tu nie było :shock: . Jeśli gra twoim systemem przynosi Ci zyski to dlaczego nie powiesz a wręcz nie udowodnisz tego technikowi, natomiast jeśli nie ma zysku to szukasz innych rozwiązań a jak Ci się je oferuje to się wypinasz. :564:

Zablokowany