DayTrading: Piątek 16.06.2017
Re: DayTrading: Piątek 16.06.2017
a gdzie "dobry" znów się udało temu prorokowi, ciekaw jestem czy zagrał to swoje L na Edku.
- fx-technik
- Fanatyk
On już dawno zagrał, tylko chce więcej.mario7602 pisze:a gdzie "dobry" znów się udało temu prorokowi, ciekaw jestem czy zagrał to swoje L na Edku.
Po prostu się uparł i trzyma się swego.
Kiedyś był na moim FF taki, co nijak nie brał zysku, jeżeli nie doszło do jego TP.
I był totalnie sfrustrowany, że mu zawsze SL wyjmowało.
Ostatnio zmieniony 16 cze 2017, 16:24 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Przepraszam, nie zwróciłem uwagi że nie zapisałem zmian na wykresie i nie ten zwierzak poszedł tylko jedna z wcześniejszych prób. Poniżej poprawiony wykres i dzięki za czujnośćmario7602 pisze: Co ta za zwierznie mogę kurcze do niczego go wpasować

https://www.tradingview.com/x/yxSluKBR/
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
- fx-technik
- Fanatyk
Zabezpieczone BE+ na Edku.
Rekin niedzwiedziKermit pisze:Przepraszam, nie zwróciłem uwagi że nie zapisałem zmian na wykresie i nie ten zwierzak poszedł tylko jedna z wcześniejszych prób. Poniżej poprawiony wykres i dzięki za czujnośćmario7602 pisze: Co ta za zwierznie mogę kurcze do niczego go wpasować
![]()
https://www.tradingview.com/x/yxSluKBR/

Ty patrzysz inaczej niż ja, gdyż nasze systemy się róznią. Na soję, jeśli już to wejście na longa. Na tygodniach dojrzewa wzrost, a na dniach był sygnał kupna 8 czerwca i nic z niego nie wyszło, choć ciągle jeszcze nie został zanegowany. Jeśli już to może bym kupił teraz, ale najpierw bym sprawdził kiedy rolowanie.fx-technik pisze:
Pakowałbyś się teraz?
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Nie używam RSI.mario7602 pisze:
Rekin niedzwiedzia posiłkujesz się RSI dla potwierdzenia punktu D
![]()
Tylko MACD w wersji Histogram i Stochastic. Uważam że dają bardzo dobre połączenie gdy się umiejętnie ich używa
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
- fx-technik
- Fanatyk
I dnióweczka zarobiona - kazał Edek czekać na siebie.
-- Dodano: 16 cze 2017, 16:43 --
-- Dodano: 16 cze 2017, 16:43 --
Na Longi, tobym tu jeszcze czekał aż się PA odwróci i wolumen.MarioDM pisze:Ty patrzysz inaczej niż ja, gdyż nasze systemy się róznią. Na soję, jeśli już to wejście na longa. Na tygodniach dojrzewa wzrost, a na dniach był sygnał kupna 8 czerwca i nic z niego nie wyszło, choć ciągle jeszcze nie został zanegowany. Jeśli już to może bym kupił teraz, ale najpierw bym sprawdził kiedy rolowanie.fx-technik pisze:
Pakowałbyś się teraz?
woj55MarioDM pisze:Ty patrzysz inaczej niż ja, gdyż nasze systemy się róznią. Na soję, jeśli już to wejście na longa. Na tygodniach dojrzewa wzrost, a na dniach był sygnał kupna 8 czerwca i nic z niego nie wyszło, choć ciągle jeszcze nie został zanegowany. Jeśli już to może bym kupił teraz, ale najpierw bym sprawdził kiedy rolowanie.fx-technik pisze:
Pakowałbyś się teraz?
Gaduła
Gaduła
Re: DayTrading: Czwartek 15.06.2017
Post15 cze 2017, 18:48
woj55 pisze:
woj55 pisze:
odwrocona RGR na pszenicy H1
szalenstwo z pszenicy przenosi sie na pozostale zboza. czy ktos odwazyl sie? .... bo tu szykuja sie duze ruchy
ostatnie pol godziny i zakladam ze to beda gorace minuty
Rynek to jest na targowisku a tutaj rynkiem są wielkie banki
Rynek to jest na targowisku a tutaj rynkiem są wielkie banki
też bym tak chciał, ale... niestety hedgefx-technik pisze:I dnióweczka zarobiona - kazał Edek czekać na siebie.

-- Dodano: pt 16-06-2017, 15:50 --
czy "pomarańczowe światełko" zapala ci dywergencja, czy odczytujesz coś więcejKermit pisze:Nie używam RSI.mario7602 pisze:
Rekin niedzwiedzia posiłkujesz się RSI dla potwierdzenia punktu D
![]()
Tylko MACD w wersji Histogram i Stochastic. Uważam że dają bardzo dobre połączenie gdy się umiejętnie ich używa