no chyba ze lapiesz straty i gasiszXAB pisze:prosze sie nie wyglupiac i na daxie szukac pozycji sell
dax wszedl w trend spadkowy tak uwazam wiadomo szarpia w gore jeszcze ale do czasu
to moje zdanie i ytego sie trzymam
glupia srednia kroczaca jest dopiero gdzies na 12700
swiezak ja nie rozumiem jak ty wchodzac 1pozycja nawe 2lot kasujesz depo to jakim depo grasz
DayTrading: Piątek 16.02.2018
Re: DayTrading: Piątek 16.02.2018
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
-
- Fanatyk
notowania spx 2731
platforma Twoja navik 2745
nic nie sugeruje
ale to nie jest lokata
nic nie sugeruje
ale to nie jest lokata

DA DA TRZEBA TROSZKE CZASUnowy1234 pisze:Nawet zapowiedź 6 podwyżek w USA nic nie da ,edek w góre
Tomasz196407 pisze:notowania spx 2731
nic nie sugeruje
ale to nie jest lokata

Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...
SnP doszedł do istotnego oporu w strefie 2742-2754 . Widać to na H4. Jeśli pokona opór to droga wolna na 2840.
Dax i Nikkei faktycznie są zapóźnione w stosunku do SnP czy Nasdaq. Wiadomo - dwa wyjścia, albo indeksy USA się cofną i zaliczą spadek, albo pójda w górę i wtedy Dax z Nikkejem nadrobią zapóźnienie.
Moim zdaniem istotny jest ten opór na SnP. Nasdaq już zresztą analogiczny opór przebił, więc teoretycznie może ciąć na 7000. SnP jest jednak wg. mnie istotniejszy.
BTW. W poniedziałek w USA świeto. Zwykle przed świętem w poniedziałek są dwa scenariusze:
1 w piątek zamykają wysoko i ewentualna cofka (korekcyjna) we wtorek.
2 W piątek zwała i ewentualny ruch do góry we wtorek.
To są scenariusze na czas hossy.
Dax i Nikkei faktycznie są zapóźnione w stosunku do SnP czy Nasdaq. Wiadomo - dwa wyjścia, albo indeksy USA się cofną i zaliczą spadek, albo pójda w górę i wtedy Dax z Nikkejem nadrobią zapóźnienie.
Moim zdaniem istotny jest ten opór na SnP. Nasdaq już zresztą analogiczny opór przebił, więc teoretycznie może ciąć na 7000. SnP jest jednak wg. mnie istotniejszy.
BTW. W poniedziałek w USA świeto. Zwykle przed świętem w poniedziałek są dwa scenariusze:
1 w piątek zamykają wysoko i ewentualna cofka (korekcyjna) we wtorek.
2 W piątek zwała i ewentualny ruch do góry we wtorek.
To są scenariusze na czas hossy.
Ostatnio zmieniony 16 lut 2018, 11:03 przez MarioDM, łącznie zmieniany 1 raz.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
-
- Fanatyk
navik pisze:Tomasz196407 pisze:notowania spx 2731
nic nie sugeruje
ale to nie jest lokataŻe co? robią mnie w jajo ?

masz zysk to realizuj go
masz strate to tez realizuj
nigdy to nie jest lokatą
bardziej to mam na myśli
a zrównanie notowan sesyjnych do tych z kontraktów nieraz sie sprawdza
PRzemysl zgodnie z

Ostatnio zmieniony 16 lut 2018, 11:03 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 1 raz.
Zgadza się. każde extremum (szczyt/dołek) to przegięcie jednej ze stron. Następuje "głębokie zastanowienie" że to juz zabrnęło za daleko i zmiana trendudoktorek pisze:DA DA TRZEBA TROSZKE CZASUnowy1234 pisze:Nawet zapowiedź 6 podwyżek w USA nic nie da ,edek w góre

I tak od lat

no tak ... pomysł był taki żeby to trzymać ile sie da, czyli zapakować L , zabezpieczyć i zapomnieć na kilka miesięcy o tym
dlatego tak skromnie wchodziłem ( lokata
- experyment)- najwyżej wytną

Ostatnio zmieniony 16 lut 2018, 11:18 przez navik, łącznie zmieniany 3 razy.
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...
Czego się boi DAX ?Świeżak44 pisze:Na DAX-ie przez ten czas to mógłbyć ze 3 bańki wykręcić albo dwa razy konto wyczyścić, a tamci stoją konsolą na krawędzi od paru dni..navik pisze:
Ano cieżki orzech... troche sobie zęby połamałem na nim od wczoraj , dlatego też go odpuściłem
Ps. DAX się boi a WIG20 jeszcze bardziej.

The only way is up
narazie widze cofniecie do 1.24 i potem 1.26 i na tyle byloby raczej wzrostow długoterminowych edka... jak dokoncze czytac watek to wrzuce wykresnowy1234 pisze: Żaba-wzrosty przyszły wcześniej niż zakładałeś-może śpieszą się przed wyborami we Włoszech?
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora