DayTrading: Piątek 16.02.2018

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 17 lut 2018, 00:00

Wzrost
4
44%
Bez zmian
2
22%
Spadek
3
33%

Liczba głosów: 9

navik
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 16.02.2018

Nieprzeczytany post autor: navik »

racja . dzis nie powinienem grać w ogóle, bo za bardzo chce odrobić wczorajsze straty
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Jeszcze -2,3k do kompletu. Trzeba to iczaczej rozgrywać, czasowo. O 14.00 skręcili w dół. 15:00 minęł i nic się nie stąło, wiec dalej jadą w dół. Do 15:30 nie powinno się nic zmienić. Potem 16:00 jest ważna. Widać chcą wstrzasnać rynkiem przed otwarciem w stanach.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

TsunamiPL pisze:
U mnie jeszcze nie podkupują. Wygląda na czerwień jak w zeszły piątek. Potem wejdzie Zaorski L za bańkę i wyciągnie na zielono :D :wink:
A ktos go dobrze zna? Może dobrze by było wiedziec kiedy wchodzi, Zawsze to sprzymierzeniec do pchania w góre ceny :)
Bo pozycje świeżaka na nic skoro to demo

Michał - TopTrade

Nieprzeczytany post autor: Michał - TopTrade »

Świeżak44 pisze:DAX juz nie spada. Podkupują!!
A jednak spadł ..i wyciął mi SL. -1,6k O ja #@$%#^%$&$%&$%&^ :evil: :evil: :evil:
Po co wogole dobierasz tak dużą pozycję, że po wybiciu sl wpadasz w duże kłopoty?

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

edek, h1
wczorajsza zmyła na sell ( u mnie poszło w SL), cena bardzo przewidywanie tylko w głowach spadki wszystkim marzyły się już podwieczór a one dopeiro przyszły w nocy. Sytuacja bz zmian jezda w doł na fali 4 - max 1,2390 - a potem nowe szczyty.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Pan Cogito pisze:
Świeżak44 pisze:DAX juz nie spada. Podkupują!!
A jednak spadł ..i wyciął mi SL. -1,6k O ja #@$%#^%$&$%&$%&^ :evil: :evil: :evil:
Po co wogole dobierasz tak dużą pozycję, że po wybiciu sl wpadasz w duże kłopoty?
Na szczęscie to jeszcze demo. Ale metodologia zła. Do poprawki.
PS. Próbuje wykręcić miloion jak Zaorski, ale nie wychodzi nawet na demo.

-- Dodano: 16 lut 2018, 15:23 --

DAX chciał juz rosnąć, ale go zgnietli. Nie moja wina..

-- Dodano: 16 lut 2018, 15:24 --

Amerykany moga walnąć jeszcze w dół..
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

Świeżak44 pisze:Jeszcze -2,3k do kompletu. Trzeba to iczaczej rozgrywać, czasowo. O 14.00 skręcili w dół. 15:00 minęł i nic się nie stąło, wiec dalej jadą w dół. Do 15:30 nie powinno się nic zmienić. Potem 16:00 jest ważna. Widać chcą wstrzasnać rynkiem przed otwarciem w stanach.
Świeżak. Z ciekawości. Co jest u Ciebie sygnałem do zajęcia pozycji?
Rzucasz kostką, monetą, patrzysz w chmury, czy odpalasz tv i jak pierwszą zobaczysz kobietę to L, a jak faceta to S?

Kompletnie nie ogarniam co Ty robisz.
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

jen-yy pisze:
Kompletnie nie ogarniam co Ty robisz.
Nie Ty jeden. Od 2 lat patrze na jego wykresy i się zastanawiam kiedy mu sie to znudzi :)
Czasami wychodza ładne kolorowanki. Pierwszy raz widze taką "strategie" ;)

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

yeahman pisze:edek, h1
wczorajsza zmyła na sell ( u mnie poszło w SL), cena bardzo przewidywanie tylko w głowach spadki wszystkim marzyły się już podwieczór a one dopeiro przyszły w nocy. Sytuacja bz zmian jezda w doł na fali 4 - max 1,2390 - a potem nowe szczyty.
1.2360 zejda, ale to w przyszłym tygodniu IMO, a jesli jednak zamkna dzis dzien i tydzien ponizej 1.24 to juz nowych szczytów moze nie byc

-- Dodano: 16 lut 2018, 15:35 --
Cblondyn pisze: Nie Ty jeden. Od 2 lat patrze na jego wykresy i się zastanawiam kiedy mu sie to znudzi :)
Czasami wychodza ładne kolorowanki. Pierwszy raz widze taką "strategie" ;)
a ja mysle ze Swiezak wkreca cale forum bo to niemozliwe co on robi... Na tacy kilka razy dostal pomysly na strategie i nie zauwazylem zeby probowal cokolwiek zmieniac w swoim tradingu. Do tego te malunki jak z przedszkola w stylu "znajdz cene na wykresie". I po dwoch latach łapie sie na taksty "zrobil milion zrób i TY" itp itd...
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Kermit pisze:
yeahman pisze:edek, h1
1.2360 zejda, ale to w przyszłym tygodniu IMO, a jesli jednak zamkna dzis dzien i tydzien ponizej 1.24 to juz nowych szczytów moze nie byc
By była trójka pokazana na wykresie czyli całosc korekta płaska dalej :D

a tymczasem GJ :)

Zablokowany