DayTrading: Piątek 15.01.2016
Re: DayTrading: Piątek 15.01.2016
Ropa do piekła! 19$ przed nami
Ostatnio zmieniony 15 sty 2016, 11:43 przez jpawlas, łącznie zmieniany 1 raz.
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
proszęprezees pisze:Gdzie mogę znaleźć notowania ropy wti z podziałem na serie ? i aktualne notowania.

http://www.cmegroup.com/trading/energy/ ... crude.html
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
Dziękujeniemiaszek pisze:proszęprezees pisze:Gdzie mogę znaleźć notowania ropy wti z podziałem na serie ? i aktualne notowania.![]()
http://www.cmegroup.com/trading/energy/ ... crude.html

- ConsiliumFX
- Gaduła
[EURPLN H4] Na wczorajszym posiedzeniu RPP, Marek Belka powiedział że obecnie NBP nie planuje żadnych interwencji walutowych. Poza tym dziś zostanie zaprezentowany projekt ustawy dla kredytobiorców - w tym kontekście chodzi głównie o Frankowiczów. Jeżeli bowiem sektor bankowy zostanie zmuszony do przejęcia dużej części ryzyka związanego z kredytami, powinno się to negatywnie odbić na polskiej walucie. Dlatego też już dziś możemy się jeszcze spodziewać ruchu ceny w okolice kolejnych oporów na poziomie 4.43.niceone pisze:Fajne poziomy na eurpln, jak ktos ma spore depo, i lubi grac na swapy + dlugoterminowo, to fajna opcja, ja osobiscie od 4.38 sprzedaje po 1 locie co 1-2 figury a do 4.45, jak by przebilo to wiecej nie dosrednian intrzymam, pozycje dobrane tak zeby depo wytrzymalo nawet ruch na 4.70.
Pzdr
Widzimy, że ED pcha się na północ, ostatni bastion przed nami i 1.1050 w zasięgu ręki.
Ciekawe, wszyscy widzą WTI na 20$ , a mi wychodzi 37$, na dobry początek.

Ciekawe, wszyscy widzą WTI na 20$ , a mi wychodzi 37$, na dobry początek.

Ostatnio zmieniony 15 sty 2016, 12:07 przez andrut, łącznie zmieniany 2 razy.
Jak na moj gust to ropa swoje zrobila. A jak nie to inni niech tez troche zarobia. 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Na razie idealnie odbilismy od lini gornej bandy kanalu wzrostowego na W1, 4.42 dokladnie. Jak to przebije to wtedy faktycznie 4.43 w grze.ConsiliumFX pisze:[EURPLN H4] Na wczorajszym posiedzeniu RPP, Marek Belka powiedział że obecnie NBP nie planuje żadnych interwencji walutowych. Poza tym dziś zostanie zaprezentowany projekt ustawy dla kredytobiorców - w tym kontekście chodzi głównie o Frankowiczów. Jeżeli bowiem sektor bankowy zostanie zmuszony do przejęcia dużej części ryzyka związanego z kredytami, powinno się to negatywnie odbić na polskiej walucie. Dlatego też już dziś możemy się jeszcze spodziewać ruchu ceny w okolice kolejnych oporów na poziomie 4.43.niceone pisze:Fajne poziomy na eurpln, jak ktos ma spore depo, i lubi grac na swapy + dlugoterminowo, to fajna opcja, ja osobiscie od 4.38 sprzedaje po 1 locie co 1-2 figury a do 4.45, jak by przebilo to wiecej nie dosrednian intrzymam, pozycje dobrane tak zeby depo wytrzymalo nawet ruch na 4.70.
Pzdr
Pzdr
1.150 czy 1.1150? bo to duża różnicaandrut pisze:Widzimy, że ED pcha się na północ, ostatni bastion przed nami i 1.150 w zasięgu ręki.
Ciekawe, wszyscy widzą WTI na 20$ , a mi wychodzi 37$, na dobry początek.![]()
![]()

Dax po raz trzeci tańczy na wsparciu a do ECB daleka droga ;-(
Tak, tak już się poprawiłem, ale na razie to 1.1050.dziki_75 pisze:1.150 czy 1.1150? bo to duża różnicaandrut pisze:Widzimy, że ED pcha się na północ, ostatni bastion przed nami i 1.150 w zasięgu ręki.
Ciekawe, wszyscy widzą WTI na 20$ , a mi wychodzi 37$, na dobry początek.![]()
![]()