DayTrading: Piątek 14.11.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 15 lis 2014, 00:00

Wzrost
11
38%
Bez zmian
4
14%
Spadek
14
48%

Liczba głosów: 29

kaczor
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: DayTrading: Piątek 14.11.2014

Nieprzeczytany post autor: kaczor »

Dadas pisze: Jaki logiczny związek ma twoje średnie widzenie z moją grą?
A jaki ma zwiazek twoj komenatrz z moja odpowiedza do tych ktorzy pisali ze AT nie dziala?
I wlasnie gadasz bzdury bo dobry trejder zawsze musi miec swiadomosc ze na rynku nei ma pewnosci i ze nie ma "dobrze: jest tylko pewna przewaga ktora mozna realizowac ale ie daje ona zadnej wielkiej pewnosci wyniku ani tym bardziej tego ze bedziesz skuteczny.
Nieznajomosc statystyki na podstawowym poziomie sie klania, nawet dobre systemy maja po 10 transakcji stratnych pod rzad ciekawe jak wtedy dziala ta "wewnetrzna pewnosc" :lol:

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

kaczor pisze: Nieznajomosc statystyki na podstawowym poziomie sie klania, nawet dobre systemy maja po 10 transakcji stratnych pod rzad ciekawe jak wtedy dziala ta "wewnetrzna pewnosc" :lol:
Tak działa, że kolejna n - stratna pozycja jest większa, od poprzedniej.

Ze statystyki wiem, że zaledwie 30% transakcji zyskownych jest w stanie wygenerować około 200% rocznie

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

kaczor pisze:
Dadas pisze: Jaki logiczny związek ma twoje średnie widzenie z moją grą?
A jaki ma zwiazek twoj komenatrz z moja odpowiedza do tych ktorzy pisali ze AT nie dziala?
I wlasnie gadasz bzdury bo dobry trejder zawsze musi miec swiadomosc ze na rynku nei ma pewnosci i ze nie ma "dobrze: jest tylko pewna przewaga ktora mozna realizowac ale ie daje ona zadnej wielkiej pewnosci wyniku ani tym bardziej tego ze bedziesz skuteczny.
Nieznajomosc statystyki na podstawowym poziomie sie klania, nawet dobre systemy maja po 10 transakcji stratnych pod rzad ciekawe jak wtedy dziala ta "wewnetrzna pewnosc" :lol:
Jakbyś czytał moje posty, to byś tych bzdur o mnie nie pisał.
Wewnętrza pewność tego co się robi nie stoi nijak w sprzeczności z tym, że nic w tradingu nie jest pewne.
Właśnie świadomość tego, pozwala na zdobycie wewnętrznej pewności, że moje postępowanie przynajmniej
do pewnego stopnia zapewnia mi bezpieczeństwo mojej transakcji, czyli że stracę tyle, ile założyłem, a nie więcej.
Chociaż, nawet i to nigdy nie jest do końca pewne, bo zawsze może wystąpić taka "lampa", że konto wyczyści,
chyba że twój broker gwarantuje poziomy TP i SL.

A to co opisujesz znam z wlasnego doświadczenia i wiem jak sobie z tym radzić.
Obecnie miewam 5 strat pod rząd ale i 5 profitów pod rząd też.

P.S. Dzisiaj miałem: SL, SL, SL, SL, TP, TP, TP, SL, TP, SL, TP
Bilans przyzwoicie dodatni.

Awatar użytkownika
Venomouss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Venomouss »

a mnie system mówi go long powyżej 1,25138 :) z tym że to dopiero pierwsze wybicie tego pooziomu, jak sie pejsy nie zabawią to 30-40 pispow tp moze jeszcze pyknie

crok.
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: crok. »

no 10 pipek na e.chf , czekam z L ponizej :)
jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek :)

Dadas

Venomouss pisze:a mnie system mówi go long powyżej 1,25138 :) z tym że to dopiero pierwsze wybicie tego pooziomu, jak sie pejsy nie zabawią to 30-40 pispow tp moze jeszcze pyknie
A mój system mówi mi teraz "idź w długą", czyli z dala od rynku.

Awatar użytkownika
Venomouss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Venomouss »

mowie tylko o poziiiomie wynikającym z powiązania fib i pivotow, a z tym że zdala ood rynku to wiem bo piątek jest , gdyby w tygodniu to było to bym się skusił na L..

Dadas

Celownik laserowy pokazuje:
EURUSDM5.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Mat2314
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mat2314 »

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

pisałem dzisiaj kilka godzin temu że jak zamkną się na edku do 16 na H4 w okolicach 1.2440 to będzie dobry sygnał kupna :) zamknęli się jeszcze niżej i zrobili jeszcze lepszy sygnał :d od samego rana miałem przeczucie że edek poleci na te 1.2510 minimum no i się sprawdziło ;)

ogólnie po dzisiejszym dniu jestem w 100% pewien że mam Graala - kierunek ceny na każdej świecy trafiony idealnie, aż nie chce mi się w to wierzyć... forex to jest jednak piękna rzecz :P

Zablokowany