DayTrading: Piątek 14.09.2018
Re: DayTrading: Piątek 14.09.2018
edek
strat nie mamy to troszke inna bajke zagramy sl to samo na 1,1705
https://iv.pl/images/52645280507916987372.png
zmykam pozniej popatrze co rynek wydumal
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
ST IDEALNIE CI WESZLOXAB pisze:edek
. Słabiutko to wyglada na spadki nie na opcji moje a pod woda i ok 1740 jak widzę chcą odklepać. Tam coś będę dokładaćdoktorek pisze:ST IDEALNIE CI WESZLOXAB pisze:edek
Moje komentarze i opinie nie stanowią „rekomendacji” w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z 19.10.2005 ws. informacji stanowiących rekomendacje dot. instrumentów finansowych, lub ich emitentów (Dz.U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).
Skoro nawet najlepszy setup może sie nie udac to jaka skuteczność może miec coś czego nie ma?-rookie- pisze: Można się nadziać na coś czego nie ma.

Czyli nie dośc, że go nie ma to tym bardziej może sie nie udać
Dlatego od kiedy to zroumiałem zacząłem używac prostych, jednoznacznych narzędzi. Wsparcie/opór, LT, pinbar. engulf,formacje cenowe. Łatwe do oceny. Jak sie pojawi RGR czy engulf na wykresie to ja nie mam wątpliwości czy on jest czy go nie ma.
Może się okazać, że jedna kreska/świeczka na wykresie może byc bardziej suteczna niż dziesiątki wskaźników, kresek, o cudach na kiju juz nie wspomne

Z których do końca nic nie wynika ale za to łądnie wyglądają

PopieramCblondyn pisze:Skoro nawet najlepszy setup może sie nie udac to jaka skuteczność może miec coś czego nie ma?-rookie- pisze: Można się nadziać na coś czego nie ma.![]()
Dlatego od kiedy to zroumiałem zacząłem używac prostych, jednoznacznych narzędzi. Wsparcie/opór, LT, pinbar. engulf,
formacje cenowe. Łatwe do oceny. Jak sie pojawi RGR czy engulf na wykresie to ja nie mam wątpliwości czy on jest czy go nie ma.
Może się okazać, że jedna kreska/świeczka na wykresie może byc bardziej suteczna niż dziesiątki wskaźników, kresek, o cudach na kiju juz nie wspomne

Jesteś w stanie to potwierdzić trejdami? Masz sygnał tego typu i piszesz " o jest to i tamto na wykresie mam sygnał buy / sell, zakładam że dojdą tutaj " albo po prostu narysuj jakieś kreski skąd dokąd jak belon. Bo ja bym to zobaczył, jesli to jest takie skuteczne i banalne to sam bym zaczął to rozgrywać.Cblondyn pisze:Skoro nawet najlepszy setup może sie nie udac to jaka skuteczność może miec coś czego nie ma?-rookie- pisze: Można się nadziać na coś czego nie ma.![]()
Dlatego od kiedy to zroumiałem zacząłem używac prostych, jednoznacznych narzędzi. Wsparcie/opór, LT, pinbar. engulf,formacje cenowe. Łatwe do oceny. Jak sie pojawi RGR czy engulf na wykresie to ja nie mam wątpliwości czy on jest czy go nie ma.
-- Dodano: 14 wrz 2018, 09:35 --
Bo kiedy jesteś początkujący to nie do końca rozumiesz techniczne aspekty formacji jak flagi trójkąty, kliny itd. RGR często pojawiają sie na końcu trendu ale też bez przebicia lini wsparcia lepiej tego nie brać tylko grać na kontynuacje, o czym sam się przekonałem kilka razy... Takie niuansy które wpływają na to czy zarabiasz czy tracisz a jako poczatkujący masz tylko książkową wiedze i jak masz RGR to wiadomo co... widzisz idealny schemat z książki
O tym czy coś jest skuteczne zalezy od tradera. Bo jeśli RGR czy flaga pokazuje zasięg TP np 100 pips a koles bierze z tego 5 pips albo zalicza SL to co powie? Do doopy ta AT. Już nie wspomne o tym, że pinbar nie każdy nadaje sie do gry. Setup to wejście i .... wyjście. Wszyscy skupiaja się głównie na tym pierwszym.-rookie- pisze:Jesteś w stanie to potwierdzić trejdami? Masz sygnał tego typu i piszesz " o jest to i tamto na wykresie mam sygnał buy / sell, zakładam że dojdą tutaj " albo po prostu narysuj jakieś kreski skąd dokąd jak belon. Bo ja bym to zobaczył, jesli to jest takie skuteczne i banalne to sam bym zaczął to rozgrywać.Cblondyn pisze:Skoro nawet najlepszy setup może sie nie udac to jaka skuteczność może miec coś czego nie ma?-rookie- pisze: Można się nadziać na coś czego nie ma.![]()
-- Dodano: pt 14-09-2018, 8:43 --
Nie wszystko na raz.-rookie- pisze:
Bo kiedy jesteś początkujący to nie do końca rozumiesz techniczne aspekty formacji jak flagi trójkąty, kliny itd. RGR często pojawiają sie na końcu trendu ale też bez przebicia lini wsparcia lepiej tego nie brać tylko grać na kontynuacje, o czym sam się przekonałem kilka razy... Takie niuansy które wpływają na to czy zarabiasz czy tracisz a jako poczatkujący masz tylko książkową wiedze i jak masz RGR to wiadomo co... widzisz idealny schemat z książki
Wybierz sobie 3,4 formacje na początek i je rozgrywaj
Np. 1-2-3, pinbar/engulf + SR, flaga, LT
Chodziło mi bardziej żebyś Ty podał setup jak widzisz pewniaka od rozegrania. Wtedy będzie można ocenić czy to jest coś warte.
jak cos sie pokazuje to tu wklejam. I nie ma pewniaków.-rookie- pisze:Chodziło mi bardziej żebyś Ty podał setup jak widzisz pewniaka od rozegrania. Wtedy będzie można ocenić czy to jest coś warte.
https://charts.mql5.com/19/162/eurusd-h ... rokers.png
cena zbliża sie do oporu. Czy to jest opór? Chyba nikt nie ma wątpliwości bo cena na niego juz reagowała. Co zrobi teraz? Zobaczymy
Przeanalizowalem jeszcze raz na spokojnie pary dolarowe. Troszke zmian nastapilo. Na obecna chwile kluczowy poziom dla edka i jednoczesnie cel dla wzrostow to 1.1750-1.1760. Tam wg mnie dolecimy, ale sadze ze po korekcie w okolice 1.1640-1.1650.
Kabel nie powinien przekroczyc poziomu 1.32.
Ujek - tu sprawa jasna - wybity orgr wiec brak podstaw do spadkow na obecna chwile.
usdpln - cel i kluczowy poziom jednak 3.64-3.65 zanim ruszymy na poziomy powyzej 3.80. Obecnie mozliwa korekta jeszcze do 3.70 zanim odklepiemy wspomniane 3.65
Po poludniu wrzuce wykresy z geneza poziomow o ktorych wyzej bo dzis malo czasu od rana
Kabel nie powinien przekroczyc poziomu 1.32.
Ujek - tu sprawa jasna - wybity orgr wiec brak podstaw do spadkow na obecna chwile.
usdpln - cel i kluczowy poziom jednak 3.64-3.65 zanim ruszymy na poziomy powyzej 3.80. Obecnie mozliwa korekta jeszcze do 3.70 zanim odklepiemy wspomniane 3.65
Po poludniu wrzuce wykresy z geneza poziomow o ktorych wyzej bo dzis malo czasu od rana
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora