DayTrading: Piątek 14.02.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 15 lut 2014, 00:00

Wzrost
12
41%
Bez zmian
1
3%
Spadek
16
55%

Liczba głosów: 29

Awatar użytkownika
Kazimierz S
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 14.02.2014

Nieprzeczytany post autor: Kazimierz S »

ZbychuM pisze:Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego SP500 jest tak wysoko, a jednocześnie dolar jest tak słaby wobec funta ?

Czym tłumaczyć taką siłę funta, i czy rząd JKM jest w stanie długo tolerować taki stan rzeczy ?
Lolar jest słaby wobec wszystkich walut i będzie słabszy. Sapinka jest wysoko wobec wszystkich indeksów i będzie wyżej.
A Jej Królewska Mość nie będzie wiele interweniować na funcie do czasu rozwiązania sprawy Szkocji, a Janusz Korwin Mikke pewnie znowu nie wejdzie do sejmu więc nie ma nic do tolerowania - jeżeli o to pytasz :d .
Miód kupuj tylko Polski.

psxor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: psxor »

ZbychuM pisze:Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego SP500 jest tak wysoko, a jednocześnie dolar jest tak słaby wobec funta ?

Czym tłumaczyć taką siłę funta, i czy rząd JKM jest w stanie długo tolerować taki stan rzeczy ?
Plotki, plotki, plotki

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

sp500 jest wysoko, bo jest hossa :D

a dolar jest tani, bo go produkują za dużo.

a poza tym, to nikt nie chce dolara, bo jest go za dużo :)

funt jest mocny ze względu na mocną gospodarke ... a JKM jest w stanie dużo znieść, to cierpliwa starsza Pani, która się nie miesza w to, bo się na tym nie zna.... jej tłumaczone jest to w ten sposób, że dzięki temu że funt jest drogi, wartość majątku JKM denominowana w dolarach, jest w ryj większa :D
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

ano tym, że jeżeli powszechną walutą na świecie są dolary, których ciągle przybywa to trzeba coś za nie kupic... więc kupujesz akcje na największej giełdzie (S&P) obligacje panstw z najpewniejszymi wynikami (GB - musisz kupic wtedy funta) albo mocną walute dobrze oprocentowaną ( Stopy BoE są najwyższe spośród głównej czwórki)
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: as28 »

jeszcze żeby ci angole coś produkowali to by się martwili o eksport
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.

Awatar użytkownika
GiGa
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GiGa »

Arturm21,
Bitcoin poleciał w otchłań, bo MtGox (największa giełda Bitcoinów) jakieś cyrki odstawia i ponoć nie wypłacają kasy. Niezłe machloje tam robią i pewnie skończy się tak jak zawsze u ludzi z słabymi nerwami - "Nigdy więcej żadnej giełdy i szybkich zarobków!", bo ludzie zawsze wchodzą na górce : )

ZbychuM
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ZbychuM »

Dzięki za nakreślenie pokrótce sprawy. A tego Bitcoina kupiłem teraz trochę ... tak nie za dużo na wszelki wypadek :D

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

[quote="harymilloki"][/quote]

biorąc pod uwagę to co wczoraj napisałeś o edku - to system do bani? :roll:

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: as28 »

Bitcoin ma potencjał, ja ta sprawa z dziurawym protokołem ucichnie :)
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.

Arturm21
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Arturm21 »

GiGa pisze:Arturm21,
Bitcoin poleciał w otchłań, bo MtGox (największa giełda Bitcoinów) jakieś cyrki odstawia i ponoć nie wypłacają kasy. Niezłe machloje tam robią i pewnie skończy się tak jak zawsze u ludzi z słabymi nerwami - "Nigdy więcej żadnej giełdy i szybkich zarobków!", bo ludzie zawsze wchodzą na górce : )
W zeszlym tygodniu byla ta afera, kiedys tez mieli " techniczne problemy" z wyplata w $ a teraz w kazdej walucie:) ciekawe ilu rzucilo sie z mostu:)

Zablokowany