DayTrading: Piątek 13.09.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Zablokowany

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 14 wrz 2013, 00:00

Wzrost
8
22%
Bez zmian
3
8%
Spadek
26
70%

Liczba głosów: 37

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 13.09.2013

Post autor: atlanticos »

Kusus pisze: Nie widze zwiazku fed'u, qe3 z tym ze dolar mialby sie teraz umocnic
nawet nie chce mi się tego komentować... potraktuję to jako przypływ dowcipu z Twojej strony...
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Wuza »

atlanticos pisze:
Kusus pisze: Nie widze zwiazku fed'u, qe3 z tym ze dolar mialby sie teraz umocnic
nawet nie chce mi się tego komentować... potraktuję to jako przypływ dowcipu z Twojej strony...
Sądząc po poprzednich postach to taki trochę nowy Rysiu z kolegi Kususa )

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: pr7emo »

up??
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Post autor: ZielonaMgielka »

atlanticos pisze: a co ma się dziac? Tylko nie mów że uwierzyles w te poziomy 1.34 i wyżej... W środę mamy bezprecedensowe wydarzenie jakim bedzie ograniczenie QE i nieważne o ile ograniczą, Istotny będzie sygnał dla rynku że FED odchodzi od luźnej polityki.
Oj, cos mi sie wydaje ze duzo osob bedzie lizac rany po posiedzeniu FOMC. :wink:

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Post autor: Kusus »

atlanticos pisze:
Jestes tak zapatrzony benem, qe3, luzowaniem i wzgledami historycznymi ze nawet nie zauwazasz ze moze/raczej bedzie/na pewno bedzie zupelnie na odwrot. To co bylo wtedy a to co jest teraz to zupelnie dwie inne bajki.
Nie mialem przyplywu dowcipu, jestem smiertelnie powazny jednak nie mam na tyle odwagi zeby grac po fedzie bo na pewno bedzie bujac.

-- Dodano: sob 14-09-2013, 11:00 --
Wuza pisze:
atlanticos pisze:
Sądząc po poprzednich postach to taki trochę nowy Rysiu z kolegi Kususa )

A z ciebie nowy fxlamer :-)

Awatar użytkownika
Głupol
Gaduła
Gaduła

Post autor: Głupol »

Kusus pisze:Widze ze tu wszyscy panowie pod prad graja.... cóż, grajcie dalej.

-- Dodano: pt 13-09-2013, 22:55 --
atlanticos pisze:
Głupol pisze:co sie dzieje z edkiem ....

a co ma się dziac? Tylko nie mów że uwierzyles w te poziomy 1.34 i wyżej... W środę mamy bezprecedensowe wydarzenie jakim bedzie ograniczenie QE i nieważne o ile ograniczą, Istotny będzie sygnał dla rynku że FED odchodzi od luźnej polityki. Najlepiej spojrzec na histroyczny wykres edka co się działo w okresie problemów z Grecją i gdzie byliśmy a co stało sie gdy FED rozpoczal QE3 i gdzie wyladowalismy pod koniec roku. Normalne ze wychodzenie z QE spowoduje silne umocnienie dolara w dlugim terminie, a jak jeszcze zaczną potem wylatywać kolejne trupy z europejskiej szafy w postaci kolejnej pomocy np Grecji (a moze ktos inny bedzie w potrzebie :D ) lub jakies Włochy lub Hiszpania coś odj..ią to zabawa dopiero się zacznie na całego... ale to moje zdanie i każdy ma prawo się z nim nie zgodzic :D :564:
Moim zdaniem bredzisz :-) ale to tylko moje zdanie i nie bede pisal dlaczego bo pisalem kilka razy w ciagu 2 tygodni.

Na edku szybciej zobaczymy 1.4.... ba, nawet 1.5 niz to ze dolar dlugoterminowo sie umocni i to bedzie wlasnie wynikalo z polityki monetarnej i potrzeb rezerw federalnych.
Nie ma powodu do takich starc i przecieżnie nie o to tutaj chodzi , sam siedzę w SSS dlaczego? uważam ,że nawet jesli nie dojdzie do ograniczania już teraz , a wcale tego nie wykluczam , to czy może to być czynnnik do ostrego i długotrwałego osłabiania dolara ? myśle ,że nie , co sie zmieni czym bedzie sie ten dolar różnił od tego z lipca czy czerwca , ogólnie nie moze to być impuls do silnego długotrwałego osłabienia dolara a jedynie może wywołać krótkoterminową reakcje dająca okazje do zarobku . Uwazam tak ponieważ nie da sie niezgodzić ,że mimo wszystko gospodarka USA podnosi się , nie jest to moje zdanie , ale są to wypowiedzi ekonomistow , które możemy śledzić , mówi się ,że jest lepiej , może nie tak super jakby chcieli , ale idzie ku lepszemu, a to nie może wywoływać długotrwałego oslabienia dolara.
Na drugiej szali EURO i kto za nim ....Niemcy , jedyna cześć europy ktora notowała w ostatnim czasie jakies pozytywne wyniki , na razie wątpliwe jest czy tendencja ta sie utrzyma i ci niemcy walczą zprzecież nie słabnaca gospodarką USA oraz z wewnętrznymi kłopotami pozostałych członków UNI.... a u tych pozostałych co? DNO I WODOROSTY . Jak spojrzeć na trend długotrwały nie na darmo jest on spadkowy..... i po fedzie jakiby on nie był trend ten pozostanie a ja mam nadzieje ,że zostanie on przyspieszony .

Piter80
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Piter80 »

Dokladnie.Dolar moze sie umacniac wzgledem euro,nie dlatego,ze w usa bedzie tak dobrze,ale dlatego,ze u ue bedzie coraz gorzej.Nawet Niemcy juz powoli nie daja rady ciagnac wszystkiego na swoich barkach.A poza Niemcami wszedzie sytuacja jest srednia,lub zla.Dlatego wedlug mnie moze nie tyle umocni sie dolar,co oslabi sie euro :)
Milego weekendu dla wszystkich :)

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Post autor: roberttheus »

Koniec wzrostów?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
windsurfing na falach trendu

Piter80
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Piter80 »

Oby nie :/ zeby udalo sie na 0 wyjsc chociaz :(

-- Dodano: 14 wrz 2013, 14:06 --

Dobrze,ze chociaz na gpw jestem niezle do przodu :D

Awatar użytkownika
Jones
Maniak