DayTrading: Piątek 13.04.2018
Re: DayTrading: Piątek 13.04.2018
GBP/USD m5
Kabel - 2 podejście do S.
Pierwsze, tak jak widać, zakończyło się SL ( do TP zabrakło ok 10 pipsów)
Zagranie pod retest wybicia z tej konsoli.
W silnym trendzie, cena nie retestuje wybić tak szybko, ale to już 3 którego by nie retestowali, co oznacza że większe jest prawdopodobieństwo do wrócenia w te okolice, 1.42.
USD/CAD m5 - zagranie buy.
No i 3 próba z kanadyjczykiem.
Raz Be , raz SL, no i teraz, jak wybiją to będzie ładny zysk.
Kabel - 2 podejście do S.
Pierwsze, tak jak widać, zakończyło się SL ( do TP zabrakło ok 10 pipsów)
Zagranie pod retest wybicia z tej konsoli.
W silnym trendzie, cena nie retestuje wybić tak szybko, ale to już 3 którego by nie retestowali, co oznacza że większe jest prawdopodobieństwo do wrócenia w te okolice, 1.42.
USD/CAD m5 - zagranie buy.
No i 3 próba z kanadyjczykiem.
Raz Be , raz SL, no i teraz, jak wybiją to będzie ładny zysk.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To tylko gra Kotku, to tylko gra...
E/U na dziś tak widzę - wyjście z kiszeniaka i ustanowienie nowego lokalnego Low lub High.
GBP/JPY m5
Rzeźnik, krótka pozycja, pod retest wybicia.
To już 3 wybicie nie przetestowane, wiec duża szansa, że wrócą w te rejony. Czysta statystyka.
Rzeźnik, krótka pozycja, pod retest wybicia.
To już 3 wybicie nie przetestowane, wiec duża szansa, że wrócą w te rejony. Czysta statystyka.
To tylko gra Kotku, to tylko gra...
cajto łooomatko co to za kreski? 

Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.
Ano tak, zapomniałem że tu rządzą kreski zawieszone w próżni lub na punktach nam pasujących.
Mój błąd
Mój błąd

dax kasowalem juz bo weekend i 2ka weszla
poszlo zgodnie z planem udanego wypoczynku ja BP na daxie
https://iv.pl/images/02145882534303361407.png
lka na edku i ska na usd pl trzymcie sie
poszlo zgodnie z planem udanego wypoczynku ja BP na daxie
https://iv.pl/images/02145882534303361407.png
lka na edku i ska na usd pl trzymcie sie

Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
w koncu koniec tego piatku trzynastego, ktory jednak okazal sie zyskowny
Udanego weekendu 

to było zwykłe pytanie z mojej stronycajto pisze:Ano tak, zapomniałem że tu rządzą kreski zawieszone w próżni lub na punktach nam pasujących.
Mój błąd

Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.
Łoooosory, ten ton mnie zmylił
Zwykłe TL ciągnięte po ekstremach, nie każdemu się podobają, nie każdy rozumie sens takiego rysowania, dla mnie najważniejsze że rynek je respektuje.
Jeden z przykładów na E/C, teraz najprawdopodobniej retest i UP.

Zwykłe TL ciągnięte po ekstremach, nie każdemu się podobają, nie każdy rozumie sens takiego rysowania, dla mnie najważniejsze że rynek je respektuje.
Jeden z przykładów na E/C, teraz najprawdopodobniej retest i UP.
no wlasnie czaje sie i czekam na te tluste eleczki z tym ze ciut juz to trwa za dlugoKermit pisze:tutaj masz drogowskaz dla edka i dopoki tego nie zaneguja na edku tylko L na korektach. Korelacja 90% jest po to żeby z niej korzystac. Warto podgladac powiazane pary bo czasem na jednej nic nie widac, a na innej juz sie cos klaruje.yeahman pisze:jeśli cena na H1 jest poniżej zielonej 1,2335 to dla mnie jest spadkowo - czego wczesniej nie do konca sie spodizewalem, atak na wsparcia 1,2260-80 pokaze czy bedzie szbka odbitka na nowe szczyty 1,2640 czy tez nie wybroni i wtedy tu juz 1,2040 sie spodziewam. ciezko ich rozgryźć bo w ustawiaja ceny w konsoli i nie do konca da sie cokolwiek zaplanowac, jak do tej pory kupno i sprzedaz od bandy do bandy i nic pozatym![]()
usdpln h4 - miejsce na zjazd okolo 8 figur. Przy luźnym przeliczniku 4/1 na edku możliwy ruch na 2 moze nawet 3 figury
https://www.tradingview.com/x/d8rmKZYk/
do tego index dolara (h4) obecnie testuje od dołu wybite wcześniej wsparcie które stało się oporem
https://www.tradingview.com/x/Z7Y4pt7q/
nawet zaporowa ske na usd/pl juz trzymam ladnych kilka dni lub kilkanascie

Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora