DayTrading: Piątek 11.11.2022

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 11.11.2022

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Bemowo1 pisze:
11 lis 2022, 10:50
Tomasz196407 pisze:
11 lis 2022, 10:34

tak nawiazujac do tych Twoich Ea
Pytanie jaką ma skuteczność w testach i na żywo na rachunku demo?
jak działaja na rozszerzonym spredzie np około 23
i jakie mają zabezpieczenie konta
Tomku, to pracuje dopiero czwarty dzień.
EA zaczęły na starcie od zyskownych transakcji.
W historycznych testach bez ingerencji człowieka Jedne EA zmierzały w kierunku 0 inne wykonywały mało pozycji ale przez rok około 300% na plusie.

Może w przyszłym tygodniu wynajmę VPN i będę to w realu testował.
Czekałem z tym 10 lat, może jeszcze dożyję sukcesu w tym zakresie..... :lol:
Podczas korzystania z backtestu/optymalizatora ważne jest, aby zrozumieć, że nie jest on w stanie dokładnie odtworzyć tego, co stanie się w rzeczywistym środowisku. Nie jest to wada oprogramowania, ale wyniki zazwyczaj prezentują optymistyczny wynik (istnieje kilka opcji, których możesz użyć, aby to zmienić, patrz poniżej). Poniżej znajduje się kilka ważnych rzeczy, które należy wziąć pod uwagę, uruchamiając strategię opartą na informacjach wygenerowanych z backtestu/optymalizatora. Jak zawsze zalecamy uruchomienie testów forward na rachunku demo brokera, nie zalecamy przechodzenia bezpośrednio na rachunek rzeczywisty.
tyle cytat z dobrego źródła,
tez testuje i optymalizuje strategie automatyczne,
i mam osobiste uwagi do działania EA

dalszy cytat:
Realizacje zleceń rynkowych
W przypadku zlecenia strategia polega na składaniu zleceń rynkowych na wejście i wyjście z pozycji. Zachowanie zlecenia rynkowego polega na tym, że gwarantuje, że Twoje zlecenie zostanie zrealizowane, ale cena realizacji nie jest gwarantowana. Jest to chyba najważniejsza różnica między środowiskiem optymalizatora a giełdą (rzeczywisty świat). W prawdziwym świecie należy wziąć pod uwagę następujące czynniki:

Szybkość rynku – Na szybko zmieniającym się rynku bieżące wartości bid i ask będą bardzo szybko skakać, przez co cena wypełnienia będzie znacznie bardziej nieprzewidywalna (zwłaszcza jeśli jest w trendzie).
Lokalizacja fizyczna — w zależności od Twojej fizycznej lokalizacji i routingu sieciowego opóźnienie między oprogramowaniem składającym zamówienie a giełdą otrzymującą zamówienie może znacząco wpłynąć na cenę wypełnienia (ponieważ najlepsze wartości bid/ask mogły ulec przesunięciu).
Zasady wypełniania wymiany i umieszczanie w kolejce — w większości przypadków można bezpiecznie powiedzieć, że nie jesteś pierwszym zamówieniem, które należy zrealizować po złożeniu zamówienia. Większość (jeśli nie wszystkie) giełdy wdrażają kolejkę do realizacji zamówień. Niektóre giełdy mogą nawet dawać pierwszeństwo klientom masowym, którzy najpierw wypełniają swoje zamówienia. To oczywiście wpłynie na cenę realizacji zlecenia rynkowego.

Ostatnio zmieniony 11 lis 2022, 11:22 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 5 razy.

baxik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: baxik »

podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę
jesli nie odpowiadam tzn nie chcę odpisać ani się tłumaczyć

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

Tomasz196407 pisze:
11 lis 2022, 11:02

Podczas korzystania z backtestu/optymalizatora ważne jest, aby zrozumieć, że nie jest on w stanie dokładnie odtworzyć tego, co stanie się w rzeczywistym środowisku. Nie jest to wada oprogramowania, ale wyniki zazwyczaj prezentują optymistyczny wynik (istnieje kilka opcji, których możesz użyć, aby to zmienić, patrz poniżej). Poniżej znajduje się kilka ważnych rzeczy, które należy wziąć pod uwagę, uruchamiając strategię opartą na informacjach wygenerowanych z backtestu/optymalizatora. Jak zawsze zalecamy uruchomienie testów forward na rachunku demo brokera, nie zalecamy przechodzenia bezpośrednio na rachunek rzeczywisty.

dalszy cytat:
W przypadku zlecenia strategia polega na składaniu zleceń rynkowych na wejście i wyjście z pozycji. Zachowanie zlecenia rynkowego polega na tym, że gwarantuje, że Twoje zlecenie zostanie zrealizowane, ale cena realizacji nie jest gwarantowana. Jest to chyba najważniejsza różnica między środowiskiem optymalizatora a giełdą (rzeczywisty świat). W prawdziwym świecie należy wziąć pod uwagę następujące czynniki
Tomku,
Moje EA łapią ruch trendowy. Teraz wstrzeliły się w genialny moment.
Nie mam dostępu do historycznych danych tic'owych na których można odtworzyć realne warunki.
EA nie posiada aktywnego systemu zarządzania wielkością pozycji, a w tym moim zdaniem 70% sukcesu - to będę musiał robić z "palucha".

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

Dolar od każdego dostaje brzydko napiszę ale w ryja USD-CAD :arrow: RGR w trakcie realizacji
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Bemowo1 pisze:
11 lis 2022, 11:22
Tomasz196407 pisze:
11 lis 2022, 11:02

dalszy cytat:
W przypadku zlecenia strategia polega na składaniu zleceń rynkowych na wejście i wyjście z pozycji. Zachowanie zlecenia rynkowego polega na tym, że gwarantuje, że Twoje zlecenie zostanie zrealizowane, ale cena realizacji nie jest gwarantowana. Jest to chyba najważniejsza różnica między środowiskiem optymalizatora a giełdą (rzeczywisty świat). W prawdziwym świecie należy wziąć pod uwagę następujące czynniki
Tomku,
Moje EA łapią ruch trendowy. Teraz wstrzeliły się w genialny moment.
Nie mam dostępu do historycznych danych tic'owych na których można odtworzyć realne warunki.
EA nie posiada aktywnego systemu zarządzania wielkością pozycji, a w tym moim zdaniem 70% sukcesu - to będę musiał robić z "palucha".
Bardzo dobrze zwróciłes uwage na rodzaje robotów. Tych co działaja w trendzie i tych co działaja w konsolach.
Bardzo ważna rzecz bo kazdy robot wywali sie na niesprzyjajacych warunkach na które został zaprogramowany
Dostęp do danych tickowych tych historycznych jest potrzebny moim zdaniem oczywiscie w jednym przypadku
-sprawdzenia działania EA w przeszłości i czy uzyskiwał PP I PF wystarczające do krzywej kapitału wzrastajacej
Na rynku obecnym tym co mamy na zywo optymalizujemy i testujemy do tygodnia wstecz-tyle wystarczy
a te dane napewno sa na platformie

baxik
Fanatyk
Fanatyk

cd
a ze piatunio dzis :idea: to pora zwijac żagle i do obiadu pap
bo i tak dobre popoludnie nara
https://foto-hosting.pl/img/e2/52/69/e2 ... 7d3415.png

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

Nie zdziwię się jak wczorajszą lagę skorygujemy o 50-60%

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

EU 1.04 jest Luka Merlina

baxik
Fanatyk
Fanatyk

sp500
narazie jakos tak :568:

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Bemowo1 pisze:
11 lis 2022, 11:52
Nie zdziwię się jak wczorajszą lagę skorygujemy o 50-60%
i tak to z tymi esami jest

Zablokowany