DayTrading: Piątek 10.11.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 11 lis 2017, 00:00

Wzrost
4
36%
Bez zmian
3
27%
Spadek
4
36%

Liczba głosów: 11

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 10.11.2017

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Jones pisze:
fx-technik pisze: Jak masz TP 2 pips, a potrzebujesz 3 pips żeby pokryć prowizję, to taki scalping nie ma sensu...

Jak masz spread 4 pips i zmienność 20 pips, i brak prowizji, to nadal możesz brać 2 pips zysku.
chyba coś kręcicie :roll:
liczy się to i to
w pierwszym przypadku potrzeba by cena poszła 3 pipsy i zarabiamy 2
w drugim przypadku potrzeba jest 6 pipsów aby zarobić 2
nie wiem pewnie sie nie znam :p
No tak, a co innego ja powiedziałem?
Czyli, o ile jest odpowiednia zmienność instrumentu, to możemy wziąć 2 pips zysku.
O ile tylko cena pójdzie o 2 pips więcej niż spread.
Oczywiście, teoretycznie, bo nie uwzględniamy tu rzeczywistych reakcji ceny i egzekucji zleceń.
Ogólnie, to zamykać na 2 pips zysku może się bardzo często nie udać w praktyce.
Bo nawet z EA, czy z zlecenia TP nie mamy gwarancji, że nam po danej cenie zrealizuje.
Zlecenie TP jest najpewniejsze, bo jest już na serwerze brokera, ale też nie na 100%.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

dalan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: dalan »

Jak masz TP 2 pips, a potrzebujesz 3 pips żeby pokryć prowizję, to taki scalping nie ma sensu..
Masz rację,jest to oczywiste.Ale w takim wypadku po co ustalasz Tp skoro i tak nie ma on dla ciebie żadnego znaczenia?Wiadomo,że jeśli trade nie idzie w twoim kierunku to wychodzimy z niego z tzw palca.Ale moje pytanie dotyczyło konkretnego wpływu na osiągnięcie TP.Nie spotkałeś się jeszcze z sytuacją kiedy Twój TP nie został zrealizowany przez 2 pips spreadu?Ja osobiście wolę zapłacić prowizję i mieć spread 0.1 pips.Czuję się z tym bardziej komfortowo i statystycznie TP jest osiągany częściej.Suma sumarum i tak liczy się efekt końcowy transakcji.I żeby nie było,że w jakiś sposób próbowałem ciebie zaatakować,było to tylko moje pytanie bez jakiejkolwiek chęci urazy twojej osoby.Myślę,że już wystarczy tej patologi na tym forum.

barabaszek

Nieprzeczytany post autor: barabaszek »

fx-technik pisze: Nie, ponieważ twojego rozmówcy nie czytam.
Staram się unikać czytania wypowiedzi o charakterze faszystowskim.

Natomiast, ty zaproponowałeś kandydaturę na admina osobie, która gdyby adminem tu została, to
forum by przestało istnieć, a byłaby by strona prywatna jednej osoby.
Nie na admina tylko moda.
Nie wiem jakie jakie wypowiedzi chodzi i nie mieszaj mnie do tego. Co do kandydatury to zawsze możesz zaproponować swoją, wtedy nie musiałbyś donosić :)

Czytam co ludzie piszą i dopiero potem komentuje. Ale to chyba nie najlepszy pomysł bo się wcina ktoś z boku kto nie czyta a komentuje.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

dalan pisze:Jak masz TP 2 pips, a potrzebujesz 3 pips żeby pokryć prowizję, to taki scalping nie ma sensu..
Masz rację,jest to oczywiste.Ale w takim wypadku po co ustalasz Tp skoro i tak nie ma on dla ciebie żadnego znaczenia?Wiadomo,że jeśli trade nie idzie w twoim kierunku to wychodzimy z niego z tzw palca.Ale moje pytanie dotyczyło konkretnego wpływu na osiągnięcie TP.Nie spotkałeś się jeszcze z sytuacją kiedy Twój TP nie został zrealizowany przez 2 pips spreadu?Ja osobiście wolę zapłacić prowizję i mieć spread 0.1 pips.Czuję się z tym bardziej komfortowo i statystycznie TP jest osiągany częściej.Suma sumarum i tak liczy się efekt końcowy transakcji.I żeby nie było,że w jakiś sposób próbowałem ciebie zaatakować,było to tylko moje pytanie bez jakiejkolwiek chęci urazy twojej osoby.Myślę,że już wystarczy tej patologi na tym forum.
Ja uważam prowizję za nieuczciwą i dlatego gram z spreadem.
Ale, zawsze twierdzę, że liczy się stosunek typowej zmienności do spreadu.
Dlatego czasem trzeba grać na wykresie wyższego interwału, żeby spread był nieistotny w stosunku do zysku.
No i dlatego wybieram takie instrumenty, których ten stosunek jest jak najlepszy w kontekście DT.
Nie potrzebuję skanować wszystkich instrumentów w poszukiwaniu korzystnego PA-AT, bo okazje są na każdym i zawsze.
A kwestia niezaliczenia TP oczywiście, że się zdarza, ale tylko kiedy zostawiam pozycję bez opieki.
Ale, wtedy gram 1/10 zwykłego wolumenu, więc to mnie nie boli, bo zawsze odrobię.
Normalnie trailuję SL, i wtedy nie ma znaczenia, czy TP, czy inny zysk po drodze.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Może marsz z okazji 11 listopada wystraszył część inwestorów i złotówka nam się trochę osłabi :wink:
The only way is up

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

barabaszek pisze:
fx-technik pisze: Nie, ponieważ twojego rozmówcy nie czytam.
Staram się unikać czytania wypowiedzi o charakterze faszystowskim.

Natomiast, ty zaproponowałeś kandydaturę na admina osobie, która gdyby adminem tu została, to
forum by przestało istnieć, a byłaby by strona prywatna jednej osoby.
Nie na admina tylko moda.
Nie wiem jakie jakie wypowiedzi chodzi i nie mieszaj mnie do tego. Co do kandydatury to zawsze możesz zaproponować swoją, wtedy nie musiałbyś donosić :)

Czytam co ludzie piszą i dopiero potem komentuje. Ale to chyba nie najlepszy pomysł bo się wcina ktoś z boku kto nie czyta a komentuje.
Wiesz, gdyby to były inne czasy, tobym wsiadł na mojego rumaka, znalazł gościa i go o głowę skrócił.
A w tych czasach, to legalnie mordy drugiemu sprać nie możesz, bo cię do sądu poda.
W jakiś sposób sprawiedliwości dochodzić trzeba, gdy ktoś cię notorycznie prześladuje.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

dalan pisze:Jak masz TP 2 pips, a potrzebujesz 3 pips żeby pokryć prowizję, to taki scalping nie ma sensu..
:D :D

-- Dodano: 12 lis 2017, 21:14 --

Dalan wchodzisz w tego GJ -ta

dalan
Pasjonat
Pasjonat

Pewnie,że zmienność jest najważniejsza.Gdyby jej nie było,żaden z nas nie zarobiłby jakiejkolwiek kasy.Fakt i nie ma nawet sensu o tym pisać litani.A policzyłeś kiedyś prawdziwą różnicę między spreadem a prowizją(całościowo zawartej transakcji)?Spóbuj możesz się zdziwić.A czy prowizja jest uczciwa?A co na tym świecie jest teraz uczciwe?

-- Dodano: ndz 12-11-2017, 22:41 --

Jeszce nie teraz Tomek.Jesteśmy w miejscu w którym nie podejmę decyzji.Poczekam na taki scenariusz.Nie lubię ustawiać dużych SL(taki zgred ze mnie) :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

dalan pisze:Pewnie,że zmienność jest najważniejsza.Gdyby jej nie było,żaden z nas nie zarobiłby jakiejkolwiek kasy.Fakt i nie ma nawet sensu o tym pisać litani.A policzyłeś kiedyś prawdziwą różnicę między spreadem a prowizją(całościowo zawartej transakcji)?Spóbuj możesz się zdziwić.A czy prowizja jest uczciwa?A co na tym świecie jest teraz uczciwe?
temat klepany od kilku lat jak tu jestem,
ciągle odżywa jak jednemu sie wydaje ze złapał anioła :D

-- Dodano: 12 lis 2017, 21:48 --
dalan pisze:Pewnie,że zmienność jest najważniejsza.Gdyby jej nie było,żaden z nas nie zarobiłby jakiejkolwiek kasy.Fakt i nie ma nawet sensu o tym pisać litani.A policzyłeś kiedyś prawdziwą różnicę między spreadem a prowizją(całościowo zawartej transakcji)?Spóbuj możesz się zdziwić.A czy prowizja jest uczciwa?A co na tym świecie jest teraz uczciwe?

-- Dodano: ndz 12-11-2017, 22:41 --

Jeszce nie teraz Tomek.Jesteśmy w miejscu w którym nie podejmę decyzji.Poczekam na taki scenariusz.Nie lubię ustawiać dużych SL(taki zgred ze mnie) :D
przypatrz sie na dzienna i tygodniowa,

dalan
Pasjonat
Pasjonat

Ten pinbar na tygodnówce wygląda grożnie.Ja sugeruję się tą dużą zieloną świecą.A jak będzie zobaczymy,ważne to mieć plan,który nie zabierze nam dużej części depo.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany