Nie chce porównać dwóch tych samych instrumentów opartych na CFD (contact for difference)XAB pisze: ↑11 kwie 2020, 12:29to bardzo madre pytanie dlatego musze odpowiedziecTomasz196407 pisze: ↑11 kwie 2020, 11:01Czym sa zróznicowane te dwa instrumenty dla Ciebie że obrałes właśnie dax?
tak tylko z ciekawości czystej pytam
nie musisz mi odpowiedziec![]()
![]()
sp jest dla mnie zbyt schematyczny i trzeba na zysk zdecydowanie dluzej czekac
nawet przy dt to czesto dluzej niz 2-3dni
lub inaczej mocno grac
a dax robi dolki gorki dosc mocne zeby i uciec z pozycji jak cos nie tak
czyli jak pomylka w zalozeniu
i zawsze zrobic obrot nawet w obie strony i mala pozycja nie blokujaca deppo
daje dobrze zarobic wazne by sie nie zagapic jak np robia winde ale po to jest wykres
by sie w bambuko zlapac nie dac lepsze czasem male straty niz patrzenie jak winda jedzie i jedzie a ty jestes na powiedzmy 5 pietrze czyli w srodku
czyli czysta spekula i zysk a w sumie to sie przeciez liczy
co oznacza też zmienność ceny
więc co do dax-a i sp i tu i tu ta zmienność jest wrecz niezbedna do zagrywania
dalej więc ..
Jak określisz tą zmiennosc i zdobedziesz akurat wiedze żeby zagrac na dax a nie sp
podejrzewam ze takiego wskaźnika nikt nie ma
Poprostu stoisz i czekasz z boku jak pojdzie w Twoim kierunku to zamykasz i dalej czekasz na nastepna okazje
ale nie ma tu róznicy w zmiennosciach ceny.
Wiec próbuje obalić teze ze jakis instrumentów u brokera oparty właśnie na CFD i potem na kontraktach futures
jest lepszy albo gorszy do zagrywania
Jest to samo
Rzecz jest inna z kontraktami na Towary ...
Pytałem kilka osób tu i po za tym forum
jak określają AF do zagrania na konkretnym instrumencie?
nie dowiedziałem sie wręcz mnie wyzwano od nieuków ze nic nie wiem że on wygrał Gitare bo zagrał z 60 do 20 $
Jeżeli uznac że kontrakt pomiędzy dwoma podmiotami zazwyczaj określanymi jako „kupujący” i „sprzedający”, na przyszła cene
to nalezy obserwować i dane i analizowac technicznie ale pytanie jest czy pojedynczy trader potrafi zrobic analize fundamentalną?
bo jeżeli nie potrafi to po jasnego mi robic cos co nie zda egzaminu?
Oczywiscie po wpisach nawet tym ostatnim ze ktos łapie dołki i dokupuje moge tylko stwierdzić -
że albo to milioner albo gra na najmniejszej pozycji
bo tak jak wspaomniałes matematyki nie da sie oszukać -w tym przypadku depozyt zabezpieczający na ewentualną strate