Bemowo1 pisze: ↑10 sty 2020, 18:33
Promocja nadal trwa
To co kierunek może odwrócić to Porozumienie Chiny-US. Z tym że to dopiero w przyszłym tygodniu, Trump pisał o 15 stycznia a żótki o 13-15 stycznia, jeśli porozumienie nastąpi po 15 to przed nim mogą Lkowiczów zaskoczyć dane o zapasach ropy. Do tego sądzę że euforia ze względu na porozumienie jest już raczej wpisana w cenę, więc po podpisaniu nie będzie gwałtownego ruchu(choć zależy co tam właściwie ustalą) i będzie okazja by wejść w L tak jak to było po 13 grudnia. A gdyby jednak poszło coś nie tak, to reakcja w dół będzie nieporównywalnie gwałtowniejsza.
Za to z drugiej strony każde nieprzewidywane zdarzenie które mogłoby zachwiać ceną ropy mocniej w większości przypadków będzie pchała cenę do góry. Bo że ktoś przy obecnych cenach zechce gwałtownie zwiększyć podaż raczej mało prawdopodobne. Tylko że na takie potencjalne wydarzenie można czekać miesiącami w tym czasie nas mocno przewiozą.
Ja sam pękłem i dziś zgasiłem Ski, a plan na L to po porozumieniu, zależnie od prognozy API i reakcji na nią przed lub po zapasach.
Ktoś wie co dziś się stało z Gazem ?