DayTrading: Piątek 10.01.2020

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Awatar użytkownika
qduaty
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 10.01.2020

Nieprzeczytany post autor: qduaty »

Nieśmiertelny Trader pisze:
10 sty 2020, 17:30
qduaty pisze:
10 sty 2020, 16:50

A w sumie jeszcze jedno pytanie mam: ile trejdow dziennie robicie?
Jakość nie ilość ;) Trzeba być jak taki super plemnik który rozkur... wszystkie pozostałe w drodze na szczyt. Tak że oszczędzaj amunicje a jak już namierzysz cel to wal z całej pary (oczywiście zgodnie z MM : - ) ) Trzeba po prostu wiedzieć kiedy rynek chodzi jak chcemy (jak do tego przywykliśmy gdy zarabiamy) i unikać go bądź minimalizować ryzyko gdy pojawiają się anomalie. Każdy dobry trader to taki Rambo w swoim fachu. 8)
Teorie znam :lol: :564:

Praktyka bywa różna i o to pytam :)
Rynek nigdy nie jest oczywisty. Jest stworzony tak, by oszukiwać większość ludzi przez większość czasu. – Jesse Livermore
Przyjme btc ;)
3B5Nc2Kesdch4E7PNrRVAdt1txm3q5wBZ9

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

i tyle wzrostów na dzisiaj.....
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

szuler
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: szuler »

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Promocja nadal trwa
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Balans
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Balans »

Bemowo1 pisze:
10 sty 2020, 18:33
Promocja nadal trwa
To co kierunek może odwrócić to Porozumienie Chiny-US. Z tym że to dopiero w przyszłym tygodniu, Trump pisał o 15 stycznia a żótki o 13-15 stycznia, jeśli porozumienie nastąpi po 15 to przed nim mogą Lkowiczów zaskoczyć dane o zapasach ropy. Do tego sądzę że euforia ze względu na porozumienie jest już raczej wpisana w cenę, więc po podpisaniu nie będzie gwałtownego ruchu(choć zależy co tam właściwie ustalą) i będzie okazja by wejść w L tak jak to było po 13 grudnia. A gdyby jednak poszło coś nie tak, to reakcja w dół będzie nieporównywalnie gwałtowniejsza.

Za to z drugiej strony każde nieprzewidywane zdarzenie które mogłoby zachwiać ceną ropy mocniej w większości przypadków będzie pchała cenę do góry. Bo że ktoś przy obecnych cenach zechce gwałtownie zwiększyć podaż raczej mało prawdopodobne. Tylko że na takie potencjalne wydarzenie można czekać miesiącami w tym czasie nas mocno przewiozą.

Ja sam pękłem i dziś zgasiłem Ski, a plan na L to po porozumieniu, zależnie od prognozy API i reakcji na nią przed lub po zapasach.

Ktoś wie co dziś się stało z Gazem ?

krab29
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

Tony S. pisze:
10 sty 2020, 17:36
krab29 pisze:
10 sty 2020, 16:57
Czasem 0 na tydzień, a czasem kilka dziennie. Sporadycznie kilkanaście.
Czytaj, czytaj. Dobre pozycje :569:
Witam niepokonaną załogę :564:

Co dobrego czytacie ? Godnego polecenia ?

Przydałoby się coś w stylu "Jak trejdować żeby nie ześwirować" .

Ja też na własnym chlebku od 20 lat . Połączenie działalności z forexem słabo się udaje. Największe forexowe "wtopy" zaliczyłem właśnie
przez firmowe obowiązki i brak "opieki" nad platformą. Najlepiej mi wychodzi na wakacjach, w wolne dni lub weekendy gdy u nas jest święto a rynek działa normalnie jak choćby ostatni poniedziałek 3 króli. Na niedużych pozycjach zabrałem z rynku tyle ile moja Pani w miesiąc z etatu.

Największy mój problem jest taki : jak ustawiam SL : nie zarabiam ! Jak gram bez SL : tracę (w dłuższej perspektywie )

ale...garda wysoko i nie dajemy się
Kolega Kudłaty zamówił sobie kilka książek z fx, ale najlepsza jest z nich w wszystkich ta o Kermicie. :D Chyba w sobotę to było. Do dzisiaj mam bekę.
Co do własnego chleba i fx. Ja z braku czasu robię to tak, że otwieram sobie minimalne pozycje. 0,02 lotki jak się da. Zarobię parę tysiaków w rok i jestem szczęśliwy. Czasem mam wyjazdowo, a czasem pracuję przy kompie. Wtedy coś tam skubię. Ogólnie fx to dodatek a nie sens życia. Oby tak zawsze. 3maj się.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

niepotrzebne-to wyrzuć, usuń i nie czytaj nawet możesz na takim forum
o niezasadności pisac w takim czytaniu książek, TWoje prawo
Wyśmiewać i kpić można tez z wielu bardzo ważnych rzeczy,
zamówił konkretne które widać na zdjęciu https://iv.pl/image/Gr1fV4p co jakoś ucieka uwadze bo co tam lepiej kpić,
akurat kilka osób nawet i pochwaliło
wiec temat ten jedyny i najważniejszy jedynie ty zauwazyłeś co masz w temacie P.Kermit
i tak końcowe tym razem powiedzonko
Czytanie nie boli
i to prawda

Awatar użytkownika
qduaty
Pasjonat
Pasjonat

Złoto S w przyszłym tygodniu IMO

Ładny retest zrobili

https://www.tradingview.com/x/U5SDxYeU/

EDIT:
Tomasz196407 pisze:
10 sty 2020, 19:40
niepotrzebne-to wyrzuć, usuń i nie czytaj nawet możesz na takim forum
o niezasadności pisac w takim czytaniu książek, TWoje prawo
Wyśmiewać i kpić można tez z wielu bardzo ważnych rzeczy,
zamówił konkretne które widać na zdjęciu https://iv.pl/image/Gr1fV4p co jakoś ucieka uwadze bo co tam lepiej kpić,
akurat kilka osób nawet i pochwaliło
wiec temat ten jedyny i najważniejszy jedynie ty zauwazyłeś co masz w temacie P.Kermit
i tak końcowe tym razem powiedzonko
Czytanie nie boli
i to prawda
:564: :564: :564:
Rynek nigdy nie jest oczywisty. Jest stworzony tak, by oszukiwać większość ludzi przez większość czasu. – Jesse Livermore
Przyjme btc ;)

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Balans pisze:
10 sty 2020, 19:00

To co kierunek może odwrócić to Porozumienie Chiny-US. Z tym że to dopiero w przyszłym tygodniu, Trump pisał o 15 stycznia a żótki o 13-15 stycznia, jeśli porozumienie nastąpi po 15 to przed nim mogą Lkowiczów zaskoczyć dane o zapasach ropy. Do tego sądzę że euforia ze względu na porozumienie jest już raczej wpisana w cenę, więc po podpisaniu nie będzie gwałtownego ruchu(choć zależy co tam właściwie ustalą) i będzie okazja by wejść w L tak jak to było po 13 grudnia. A gdyby jednak poszło coś nie tak, to reakcja w dół będzie nieporównywalnie gwałtowniejsza.
Ciężko mnie przewieźć na ropie. Rocznie w firmie zużywam około 80 000 litrów paliw, więc jeżeli na FX dostanę psztyczek, to odkuję się kupując fizycznie paliwo w lepszej cenie.
Moje poglądy opieram głównie na technice. Według mojej szklanej kuli trend na ropie zmienił się 10 dni temu !!!! Obecnie mamy trend wzrostowy. To co teraz robimy to sprawdzamy czy trend się faktycznie zmienił. W mojej ocenie czasy taniego paliwa zakończyły się. Jak będzie????? Zobaczymy

Awatar użytkownika
qduaty
Pasjonat
Pasjonat

Bemowo1 pisze:
10 sty 2020, 19:42

[...] Rocznie w firmie zużywam około 80 000 litrów paliw [...]
Aż mnie zmusiłeś do sprawdzenia.. Ostatnie 12 miesięcy 28900 litrów poszło z dymem u mnie..
Przyjme btc ;)

Zablokowany