DayTrading: Piątek 09.09.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 10 wrz 2016, 00:00

Wzrost
3
25%
Bez zmian
2
17%
Spadek
7
58%

Liczba głosów: 12

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 09.09.2016

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Pomiar DCB50C2:
NZDUSDH1.png
I dlatego taki S bym brał w piątek, był:
NZDUSDM5.png
A takiego nie:
NZDUSDM5a.png
-- Dodano: 11 wrz 2016, 12:40 --

Jeszcze apropos tego, czy świece działają?
Oczywiście, że działają.
Pokazują graficznie jak zachowała się cena w danym przedziale czasu, na podstawie danych otrzymanych z
pewnego źródła, jakim jest dostawca płynności dla danego instrumentu.

Natomiast, czy na tej podstawie można przewidzieć przyszłość?
Nie.

Czy na bazie tych informacji można stracić?
Tak.

Czy na bazie tych informacji można zarobić?
Tak.

Czy świece i wykres świecowy działa, w sensie zarabiania?
Nie!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

według mnie ruch na nzdusd od środy 07.09.16 do piątku wykonał ruch 5cio falowy - ewentualne dokończenie ruchu w poniedziałek i wtorek,
nie mówie ze nie bedzie dalszych spadków, bo według teorii F.ELL następuje korekta takiego ruchu 50-61.8 całego ruchu spadkowego
i mozna wtedy przyjąc oznaczenie 1/A i 2/B
a czy bedzie ruch impulsu w postaci 3 fali czy tylko nastepne C nie zdecyduje nikt, najwiekszy tu nawet filozof tylko rynek,
dla tego wejście powinno być dobrze określone i radziłem Dawidowi wstrzymanie i obserwacje,
co do wykresów świecowych, zawsze działały i bedą działać, takie jest moje zdanie,
Dowód na niedziałanie powinien sie opierać dokładnie na realnym wykresie a nie hasłowaniu schematu

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Tomasz196407 pisze:według mnie ruch na nzdusd od środy 07.09.16 do piątku wykonał ruch 5cio falowy - ewentualne dokończenie ruchu w poniedziałek i wtorek,
nie mówie ze nie bedzie dalszych spadków, bo według teorii F.ELL następuje korekta takiego ruchu 50-61.8 całego ruchu spadkowego
a czy bedzie ruch impulsu w postaci 3 fali czy tylko nastepne C nie zdecyduje nikt, najwiekszy tu nawet filozof tylko rynek,
dla tego wejście powinno być dobrze określone i radziłem Dawidowi wstrzymanie i obserwacje,
co do wykresów świecowych, zawsze działały i bedą działać, takie jest moje zdanie,
Dowód na niedziałanie powinien sie opierać dokładnie na realnym wykresie a nie hasłowaniu schematu
Dowód jest bardzo prosty.
Gdybyś ty, Tomaszu nie narysował fali, które wymyślił, lub opisał pewien Pan o nazwisku Elliot,
i gdybyś ty, Tomaszu nie miał opracowanej metody zarabiania na tym, to wykres w żaden sposób nie działa!
Pokazuje jedynie historyczne zmiany ceny w określonym przedziale czasu.
Jedyny, który w tym wypadku działa, to Tomasz i jego sposób na zarabianie (dorabianie)!

A, wszelkie tzw. "dowody" oparte na historii są nic nie warte.
Mało tego, są szkodliwe i są źródłem strat, ponieważ dany trader koncentruje się nie na tym, co trzeba.
Koncentruje się na przeszłości i wciąż traduje przeszłość, a nie teraźniejszość.

Każdy, kto traci stosując FE udowadnia, że można na tym tracić, a każdy, kto na FE zarabia, udowadnia że
można na tym zarabiać, ale nikt nie udowadnia, że to działa, albo nie działa.
Bo taki dowód jest niemożliwy.

Jeżeli, ty, Tomaszu podejmiesz określoną decyzję na podstawie twojej analizy i zarobisz na tym
w najbliższym tygodniu, lub dwóch, to jedyne czego udowodnisz, to tego, że udało ci się i rynek nie wyciął ci SL.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

fx-technik pisze:
Tomasz196407 pisze:według mnie ruch na nzdusd od środy 07.09.16 do piątku wykonał ruch 5cio falowy - ewentualne dokończenie ruchu w poniedziałek i wtorek,
Dowód jest bardzo prosty.
Gdybyś ty, Tomaszu nie narysował fali, które wymyślił, lub opisał pewien Pan o nazwisku Elliot,
i gdybyś ty, Tomaszu nie miał opracowanej metody zarabiania na tym, to wykres w żaden sposób nie działa!
Pokazuje jedynie historyczne zmiany ceny w określonym przedziale czasu.
Jedyny, który w tym wypadku działa, to Tomasz i jego sposób na zarabianie (dorabianie)!

A, wszelkie tzw. "dowody" oparte na historii są nic nie warte.
Mało tego, są szkodliwe i są źródłem strat, ponieważ dany trader koncentruje się nie na tym, co trzeba.
Koncentruje się na przeszłości i wciąż traduje przeszłość, a nie teraźniejszość.

Każdy, kto traci stosując FE udowadnia, że można na tym tracić, a każdy, kto na FE zarabia, udowadnia że
można na tym zarabiać, ale nikt nie udowadnia, że to działa, albo nie działa.
Bo taki dowód jest niemożliwy.

DT to dział w którym opisujemy bieżącą sytuacje na rynku,
Mój post dotyczył pary nzdusd, wiec pisz na temat a nie żywiołowo przedstawiaj swoja filozofie,
"Dowód "- napisałem aby na realnym rynku czyli bieżącym!! podkreślam ktos zrobił analize ze uważa ze nie działa to-czyli wykres swiecowy,
jak juz oceniłeś teorie FEll. za zbedną to moze napisz podobne opracowanie jak Prechter nt swojego DSWS,
z badaniami i ocenami ludzi doswiadczonymi w temacie, czyli recenzjami
skoro to jest takie super nic przeciez nie stoi na przeszkodzie Zyskasz wtedy na przekazie wiedzy dla nas maluczkich o którą tak tu walczysz
wogóle nie chce z Toba dyskutowac bo mnie olałes i dziwie sie sobie ze odpowiadam na Twój post Darku

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Tomasz196407 pisze:...to moze napisz podobne opracowanie jak Prechter nt swojego DSWS,
skoro to jest takie super nic przeciez nie stoi na przeszkodzie Zyskasz wtedy na przekazie wiedzy dla nas maluczkich o którą tak tu walczysz
wogóle nie chce z Toba dyskutowac bo mnie olałes i dziwie sie sobie ze odpowiadam na Twój post Darku
Po pierwsze, gdybym cię:
bo mnie olałes
to bym w ogóle nie odpowiadał na twoje posty.

Po drugie, to DSWS tak samo nie działa, o ile trader nie ma metody na zarabianie za pomocą DSWS.

Po trzecie, takie opracowanie pewnie kiedyś napiszę, ale myślę, że nie wcześniej jak za 10 lat.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

fx-technik pisze:
Tomasz196407 pisze:...to moze napisz podobne opracowanie jak Prechter nt swojego DSWS,
Po pierwsze, gdybym cię:
bo mnie olałes

Po drugie, to DSWS tak samo nie działa, o ile trader nie ma metody na zarabianie za pomocą DSWS.

Po trzecie, takie opracowanie pewnie kiedyś napiszę, ale myślę, że nie wcześniej jak za 10 lat.
ok, wiec pozwól na razie , do czasu jak nie będzie tego opracowania, trzymać się to co każdy uważa za stosowne,

Dax,
według mojej oceny wykonał ruch 5ciofalowy
NZDUSD
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2016, 14:26 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Tomasz196407 pisze:
fx-technik pisze:
Po pierwsze, gdybym cię:
bo mnie olałes

ok, wiec pozwól na razie , do czasu jak nie będzie tego opracowania, trzymać się to co każdy uważa za stosowne,
A, czy ja komu zabraniam?

-- Dodano: 11 wrz 2016, 14:49 --

Jeżeli chcemy regularnie i konsekwentnie zarabiać, to potrzebujemy regularnych i konsekwentnie
powtarzalnych, identycznych, lub bardzo zbliżonych parametrów tradów.

Takie parametry znajdujemy, gdy przestajemy patrzeć na wykres jako zbiór nieznanych potencjalności,
zbiór przyszłych, domyślnych zasięgów, a zaczynamy widzieć tylko regularne, typowe powtarzalności.

Zarabianie, to po prostu powtarzanie określonych czynności w określonym środowisku, które typowo
zarabiać nam daje - niezależnie czym handlujemy.

Zrzucenie klapek z oczu otwiera nam widok na realne zarabianie, zamiast uprawiania wróżbiarstwa.

Zauważcie, że najbogatszymi bywają ci, którzy sprzedają dużo i tanio.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

będzie spora luka na indeksie Nikkei

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

fx-technik pisze: Jeszcze apropos tego, czy świece działają?
Oczywiście, że działają.
Pokazują graficznie jak zachowała się cena w danym przedziale czasu, na podstawie danych otrzymanych z

Nie.
hmm, ale można wyznaczyć zasięgi reakcji ceny zgodnie z DSWS bądź zewnętrznym fibo i pod to ustawiać swoją strategię.
oooczywiście cena zrobi co będzie chciała lecz jakims dziwnym :d trafem lubi respektować owe wyznaczone poziomy... ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

m3l0n
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: m3l0n »

highend pisze:
fx-technik pisze: Jeszcze apropos tego, czy świece działają?
Oczywiście, że działają.

Nie.
hmm, ale można wyznaczyć zasięgi reakcji ceny zgodnie z DSWS bądź zewnętrznym fibo i pod to ustawiać swoją strategię.
oooczywiście cena zrobi co będzie chciała lecz jakims dziwnym :d trafem lubi respektować owe wyznaczone poziomy... ;)
Ale nie z prawdopodobieństwem 100%, a to już dla dadasa za mało bo oczywiście nawet ten 1 promil zaprzeczyłby całej teorii.

Zablokowany