DayTrading: Piątek 09.09.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 10 wrz 2016, 00:00

Wzrost
3
25%
Bez zmian
2
17%
Spadek
7
58%

Liczba głosów: 12

Awatar użytkownika
marcinmijagi
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 09.09.2016

Nieprzeczytany post autor: marcinmijagi »

przemysl ten post raz jeszcze...
Cytaty, pipsów nie dają.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

fx-technik pisze: Graty!

Ale, spokoju to już nie zaznasz.
Potrzebujesz to zaakceptować, że będziesz się każdego ranka budził z wykresami w głowie.
To tak jak my wszyscy :564:

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

A kto zaszorcił indeksy:
Obrazek

-- Dodano: pt 09-09-2016, 22:19 --

Rzućcie okiem jeszcze na to... szczególnie kolega David

http://reporters.pl/2218/dziwne-ostrzez ... -matrixie/

Dziwne ostrzeżenie amerykańskiego banku: „Prawdopodobnie żyjemy w Matrixie”

Klienci wielkiego Bank of America Merrill Lynch otrzymali z niego niepokojący komunikat: „Z prawdopodobieństwem od 20 do 50 proc. ludzkość żyje już w Matrixie, to znaczy świat, który uważamy za „realny”, w rzeczywistości jest modelem komputerowym” – podaje Business Insider.

„Wielu uczonych, filozofów i czołowych biznesmenów jest przekonanych, że ludzkość żyje już w wirtualnym świecie, stworzonym przy pomocy komputera. Dowodem na to jest fakt, że zbliżamy się do chwili kiedy pojawią się fotorealistyczne trójwymiarowe symulatory, w których miliony ludzi mogą wchodzić ze sobą w interakcję” – czytamy w komunikacie.

„Jest więc w pełni możliwe, że przyszłe cywilizacje mogą odtworzyć świat swoich przodków za pomocą komputera” – cytuje Business Insider komunikat amerykańskiego banku, sugerując, że to właśnie my możemy być takim sztucznie stworzonym komputerowym światem.

Bank of America Merrill Lynch przywołuje opinię znanego biznesmena Elona Muska, założyciela korporacji PayPal, SpaceX i Tesla Motors, który wierzy, że ludzie istnieją jedynie w grze komputerowej innej cywilizacji oraz astrofizyka Neila deGrasse Tysona, który jest przekonany, że cały Wszechświat jest tylko komputerowym modelem.

Bank cytuje też czołowego szwedzkiego filozofa Niklasa Boströma, który w pracy „Czy żyjemy w komputerowym symulatorze?” twierdzi, że rzeczywistość, którą postrzegamy, jest jedynie symulacją, której nie jesteśmy świadomi.

„Jeśli możliwe jest stworzenie wiernej symulacji całej cywilizacji, albo nawet całego Wszechświata, przy pomocy wystarczająco potężnego komputera, a symulowani ludzie mogą doświadczać świadomości, to duża liczba takich symulacji stworzonych przez zaawansowane cywilizacje sprawia, że jest bardzo prawdopodobne, iż my żyjemy w jednej z nich” – uważa uczony.

Jego zdaniem, przynajmniej jedno z trzech twierdzeń musi być prawdziwe: 1. Żadna cywilizacja nigdy nie osiągnie poziomu technologicznego, który umożliwiłby jej stworzenie symulowanych rzeczywistości 2. Żadna cywilizacja, która osiągnęłaby takie możliwości, nie stworzy dużej liczby symulowanych rzeczywistości. 3. Każda istota o doświadczeniach podobnych do naszych, prawie na pewno żyje w symulacji.

W tej sytuacji jest oczywiste, że nigdy nie mamy szansy się dowiedzieć, który z tych scenariuszy jest prawdziwy. „Konsekwencje wynikające dla inwestorów z tych opublikowanych przez bank wniosków nie są jasne” – podsumowuje Business Insider.

Link do oryginału:
http://www.businessinsider.com/bank-of- ... 016-9?IR=T
The only way is up

MasterLukas
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MasterLukas »

Proszę zwrócić uwagę na wykres DAX.
Długo szukałem świeczki tygodniowej 1W podobnej do tej z tego tygodnia, o zbliżonym korpusie i układzie knota. Znalazłem ją na przełomie maja i czerwca 2012 roku. Po takiej świeczce miały wówczas miejsce spore wzrosty. Zatem zgodnie ze wskaźnikiem zmienności, teraz czeka nas trend spadkowy w układzie tygodniowym. Tam miał miejsce długi trend wzrostowy, więc obecny trend spadkowy będzie niedługi.
Scenariusz na poniedziałek (DAX): od rana wzrosty, potem konsola.

PS. W poniedziałek i wtorek nie będę obecny na forum.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2016, 22:52 przez MasterLukas, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

A co to zmienia w twojej rzeczywistości tu i teraz? (TsunamiPL)
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Caldeborn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Caldeborn »

TsunamiPL pisze:Złoto spada, yen się osłabia, S&P leci -2%.
Nic mi się nie zgadza. :shock:
Tak powinno byc kiedy dollar idzie do gory.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

MasterLukas pisze:Proszę zwrócić uwagę na wykres DAX.
Długo szukałem świeczki tygodniowej 1W podobnej do tej z tego tygodnia, o zbliżonym korpusie i układzie knota. Znalazłem ją na przełomie maja i czerwca 2012 roku. Po takiej świeczce miały wówczas miejsce spore wzrosty. Zatem zgodnie ze wskaźnikiem zmienności, teraz czeka nas trend spadkowy w układzie tygodniowym.
Scenariusz na poniedziałek (DAX): od rana wzrosty, potem konsola.

PS. W poniedziałek i wtorek nie będę obecny na forum.
Świeca, którą pokazujesz znajduje się w innym kontekście, w innym miejscu trendu.
Obecna świeca jest typowa dla CFD i Stocks - objęcie z otwarciem z luką.
Jest to bardzo mocny sygnał spadkowy.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

fx-technik pisze:A co to zmienia w twojej rzeczywistości tu i teraz? (TsunamiPL)
Rzeczywiście, chyba nic. Traktuje to jako ciekawostkę zwłaszcza w piątkowy wieczór po zamknięciu rynków.
The only way is up

Caldeborn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Caldeborn »

Świeżak44 pisze:
Afiliat pisze:Trochę późna godzina na większe odbicie
Ale ja nie spodziewałem się wielkiego odbicia.. +0,5k i zamkniete. Teraz pewnie konsola do rana. Prawdziwy ruch przegapiłem, bo mi się podbicie na SP500 nie zgadzało o parę punktów.. No, ale nic. Generalnie plan był dobry, wykonanie do d... , ale konta nie skasowałem. Na ropie odrobiłem. Próbowałem być mądrzejszy od wskaźników i zwyczajnie przedobrzyłem, zamiast brać te 10770 na 0,5lota i się nie zastanawiać. Nawet jakby podbili do 10800. Maxa i tak się nigdy nie złapie. Ale wiedziałem, że DAX będzie spadać. Ogólnie kierunek prawidłowo przewidzaiłem, tylko czekałem na przynajmniej 2192 na SP500 ..i się nie doczekałem. Tak to bywa. Forex to nie apteka..
Dax i SP500 to dwa rozne instrumenty finansowe o dwoch roznych strukturach Elliottowskich. Jak grasz na DAX-ie to patrz na DAX-a. Gdyby bylaby korelacja miedzy Yenem, USD i Kablem to rzeznik stalby w miejscu.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

TsunamiPL pisze:
fx-technik pisze:A co to zmienia w twojej rzeczywistości tu i teraz? (TsunamiPL)
Rzeczywiście, chyba nic. Traktuje to jako ciekawostkę zwłaszcza w piątkowy wieczór po zamknięciu rynków.
A, jak już będą nanoboty, które będą mogły modyfikować ludzki mózg, to zdownloadują całą jego zawartość.
I wtedy już będą w całym ciele, na poziomie komórkowym, i ludzkie ciało będzie praktycznie nieśmiertelne.
I wtedy będzie tak, że nas zabiją, a same będą żyć w naszych ciałach i z naszą wiedzą.
Tylko, że to już nie będziemy my, chociaż dla obserwatora z zewnątrz niczym nie będziemy się różnić od
pierwowzoru.

Zablokowany