tylko ja bym widział też taki scenariusz że do poniedziałku możemy spaść w okolice 1,3330 a potem znowu zaatakować po danych 1,3400zypon pisze:@up
zgadzam się ... ja z tego samego powodu wolałbym żeby już w ogóle teraz zaczął napierda*** na południe, ale niestety nie jest to koncert życzeń. Coś się dzieje, może się uda
DayTrading: Piątek 09.08.2013
- krzychu3_1989
- Pasjonat
Re: DayTrading: Piątek 09.08.2013
Zawsze są dwa uda a tak poawżnie to mój scenariusz zakłada że edek będzie respektował kanał spadkowy http://prntscr.com/1k8g0r (D1) i niebawem zobaczymy ruch na południe.zypon pisze:@up
zgadzam się ... ja z tego samego powodu wolałbym żeby już w ogóle teraz zaczął napierda*** na południe, ale niestety nie jest to koncert życzeń. Coś się dzieje, może się uda
„chcący szuka sposobu, nie chcący szuka powodu"
Dla kogoś, kto nie wie, do jakiego portu zmierza, każdy wiatr jest niepomyślny
- Seneka
Dla kogoś, kto nie wie, do jakiego portu zmierza, każdy wiatr jest niepomyślny
- Seneka
A nie to by miec jaja ze stali ...?TsunamiPL pisze:Wielkość depozytu do posiadanej pozycji to jedna z najważniejszych rzeczy w forexie.krzychu3_1989 pisze:walałbym aby nie przebili szczytu 1,3417 bo mój depozyt może nie wytrzymaćTsunamiPL pisze:Edek przebije 1.34. Pobuja tam z tydzień - dwa, a potem zacznie się gra pod koniec luzowania polityki pieniężnej i powinien polecieć w dół. To mój scenariusz bazowy. Depo gotowe nawet jakby jechał na 1,5.

Ze mnie dupa nie trejder!!! 

- krzychu3_1989
- Pasjonat
pierwszy błąd początkującego - czyli mójTsunamiPL pisze:Wielkość depozytu do posiadanej pozycji to jedna z najważniejszych rzeczy w forexie.krzychu3_1989 pisze:walałbym aby nie przebili szczytu 1,3417 bo mój depozyt może nie wytrzymaćTsunamiPL pisze:Edek przebije 1.34. Pobuja tam z tydzień - dwa, a potem zacznie się gra pod koniec luzowania polityki pieniężnej i powinien polecieć w dół. To mój scenariusz bazowy. Depo gotowe nawet jakby jechał na 1,5.

konto od 2011 i początkujący
??

- krzychu3_1989
- Pasjonat
konto założyłem wtedy pod wpływem reklam na stronach internetowych ze to łatwy pieniąc(stwierdziłem że GPW mniej ryzykowna) a na realu zacząłem grać w czerwcu tego rokumaassk pisze:konto od 2011 i początkujący??
- atlanticos
- Maniak
pisałem kilka dni temu jak pytałeś... dobierz wielkosc pozycji tak żeby na każde 500-600zł depo przypadało 0.01 lota i nie utoniesz... jak nie ma obawy o depo to i głowa inaczej pracuje a forex to 70-80% psychika... analizy mozesz sie nauczyc a i tak nie bedziesz mial 100% skutecznosci, ale wazne bedzie zawsze jak bedziesz reagowal Ty i Twoje depo nie wtedy gdy cos sie sprawdza tylko wtedy gdy nie idzie po Twojej mysli.krzychu3_1989 pisze: pierwszy błąd początkującego - czyli mój
Mnie na edku caly czas brakuje fali 5 w 5 wiec chyba korekta do 3344 moze do okolic 3300 i jeszcze jeden UP by pasował. Jeśli w poniedziałek podeszlibysmy ponownie do linii kanalu wzrostowego na edku to wypadnie on w okolicach 3416... zobaczymy
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
czytając wpisy nt depozytu: to fakt - czasem zdarzają się sytuacje podbramkowe i otarcia o margin call (na marginesie majac na uwadze film o tym samym tytule - gratuluje tłumaczom) w tym momencie u mnie sprawdza się opcja wpłaty ekspresowej w xtb - bez dodatkowych oplat czy prowizji jeszcze mi depo nie oberwało 

Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
- krzychu3_1989
- Pasjonat
wiem tylko że wcześniej już miałem otwartą pozycje jak pisałem po 1,3290 0,07lota i nie odważyłem się uciąć strat.atlanticos pisze:pisałem kilka dni temu jak pytałeś... dobierz wielkosc pozycji tak żeby na każde 500-600zł depo przypadało 0.01 lota i nie utoniesz... jak nie ma obawy o depo to i głowa inaczej pracuje a forex to 70-80% psychika... analizy mozesz sie nauczyc a i tak nie bedziesz mial 100% skutecznosci, ale wazne bedzie zawsze jak bedziesz reagowal Ty i Twoje depo nie wtedy gdy cos sie sprawdza tylko wtedy gdy nie idzie po Twojej mysli.krzychu3_1989 pisze: pierwszy błąd początkującego - czyli mój
Mnie na edku caly czas brakuje fali 5 w 5 wiec chyba korekta do 3344 moze do okolic 3300 i jeszcze jeden UP by pasował. Jeśli w poniedziałek podeszlibysmy ponownie do linii kanalu wzrostowego na edku to wypadnie on w okolicach 3416... zobaczymy
Dlatego liczę na korektę w okolice 1,3330 żeby uciąć mniejszą stratę i wtedy skorzystać z Twojej rady. Jak się nie uda to nowy depozyt i nowe zasady

kurde jak ja sie ciesze, że gram ze SL i nie staram się wybiegać z analizami poza następne kilkanaście/kilkadziesiąt minut czy kilka godzin.
Branie na edku po kilkanaście czy kilkadziesiat pipsow jest zajebiste, i głowa spokojna.
Branie na edku po kilkanaście czy kilkadziesiat pipsow jest zajebiste, i głowa spokojna.