Cblondyn pisze:
Teraz to chyba piszesz o sobie a nie o mnie czy innych zdyscyplinowanych traderach

Jeśli ktoś ma problem z dyscypliną to nie ma znaczenia na jakim koncie leżą pieniądze. Podobnie z całą resztą założeń strategii. Co do budowania RUNów czym pewnie jestes tak zafascynowany to może ci sie nigdy nie udac albo zabraknie ci pieniedzy zanim nastąpi ten jeden upragniony.
Bardziej chodziło mi o MM, zarządzaniem pieniędzmi w run-ach, nie o serii złotych strzałów. Nie potrzeba znać rachunku prawdopodobieństwa, aby wiedzieć, że szanse są znikome.
Wbrew pozorom, to jednak ważne gdzie leżą pieniądze. To co się stało na franku w 2015, może się stać w każdej chwili, na każdej walucie. Ponadto nie wszyscy wiedzą, że np. SL ustawiony na 20 pips, może zamknąć się na 200 pipsach, lub wyzerować a nawet zdebetować konto. Tu kolejna uwaga, należy wybrać broka, który bierze na siebie ujemne konto klienta. Tak, wiem, że Ty i wielu o tym wie, ale czytają też tu ludzie, którym ta informacja może być przydatna.
To co robi Zaorski, to adrenalina, jeden skacze na spadochronie, drugi próbuje kręcić bańke na foreksie.
Co do dyscypliny, to zgadza się, są ludzie opanowani; czytam krótko to forum, ale widziałem nicki, które znikły, czytałem ludzi, którzy się z real depo wyczyścili a także takich którzy do "głupich strat" się przyznali.
xhDog pisze:Poczytaj journal danbo. Od lat gra w taki sposób, tzn. SL to wyzerowanie depo, a cała kasę trzyma w banku, a do broka wpłaca tylko niewielka część no jakoś słabo mu się wiedzie

.
Czytałem, gdyby danbo stosował się do zasad run-u, miały już może więcej niż bańke.
Świeżak44 pisze:Mam mało czasu, ale i tak jest nieźle. Na nowym koncie +20k w parę dni. Ostatnio zmienność jak marzenie, a ja nie mam czasu..

Może spróbuj tak: dobij do 100k, zamknij to konto i otwórz koleje, z mniejszą kasą, zbliżoną do takiej, jaką wpłaciłbyś w realu. Graj za 50% depo, jak podwoisz sumę, zamknij i otwórz kolejne. Później policz ile kont uwaliłeś, a ile miłaeś zyskownych.
Tu film objaśniający zasadę run-u:
https://www.youtube.com/watch?v=N8paBrUhphI