w okresie carry trade ze swapami trzeba uwzględniać te dodatki do pozycjiCblondyn pisze:A gdyby babka miała wąsy to by ....itd. itd.pr7emo pisze:tak sobie myślę, gdy ktoś miał eS na eurusd od początku zeszłego roku i dość duży bufor dla drawdown to praktycznie 100% rachunków byłoby zyskownych
czyli tu najwyraźniej widać że błąd gracza może tkwić w psychice trzymania i zamykania pozycji
nie chce mi się liczyć ile dałby zysk ze szczytu 2018 na ruchu i na swapie...
Tu co chwila pojawiają się spece od czasu przeszłego
DayTrading: Piątek 08.03.2019
Re: DayTrading: Piątek 08.03.2019
-
- Maniak
może zaproponować "historykom" forum IPNCblondyn pisze:A gdyby babka miała wąsy to by ....itd. itd.pr7emo pisze:tak sobie myślę, gdy ktoś miał eS na eurusd od początku zeszłego roku i dość duży bufor dla drawdown to praktycznie 100% rachunków byłoby zyskownych
czyli tu najwyraźniej widać że błąd gracza może tkwić w psychice trzymania i zamykania pozycji
nie chce mi się liczyć ile dałby zysk ze szczytu 2018 na ruchu i na swapie...
Tu co chwila pojawiają się spece od czasu przeszłego

πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem

właśnie zamierzam to wykorzystać do gridowania usdjpy, ale jeszcze długo nie będzie oczekiwanych ustawień kursu, powinien być niżej
niemniej to przyszłościowy jeden ze scenariuszy
niemniej to przyszłościowy jeden ze scenariuszy
Ostatnio zmieniony 08 mar 2019, 12:03 przez pr7emo, łącznie zmieniany 2 razy.
Więcej zarabiam na rzeźniku niż na tych indeksach ostatnio.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
zamykam hedża eL usdjpy na otwarciu stanów
swiezy
ja nie wiem jak ty to robisz ze jak ja mam lke to ty prawie zawsze na rzeznikyu
wydkakujesz z SSSSS
CZEMU S / NIE WIEM
ja nie wiem jak ty to robisz ze jak ja mam lke to ty prawie zawsze na rzeznikyu
wydkakujesz z SSSSS
CZEMU S / NIE WIEM
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
Moim zdaniem idziemy do góry na tym instrumentcie M5.Świeżak44 pisze:Więcej zarabiam na rzeźniku niż na tych indeksach ostatnio.
Jeśli uważasz, że AT działa, to masz rację. Jeśli uważasz, że AT nie działa, również masz rację.
Informacje, które zamieszczam na forum, nie stanowią rekomendacji inwestycyjnych.
Informacje, które zamieszczam na forum, nie stanowią rekomendacji inwestycyjnych.
Dla przykładu. Broker XTB. Swap dla edka na L = -1,2 pipsa jako obciążenie a dla S = +0,58pipsa jako bonus. Jesli dla kogoś te drobniaki maja wpływ na kierunek zagrania to ja współczuje. No chyba, że ktos trzyma pozycje miesiącami. ALe to zupełnie inny model inwestowania. Na pewno nie jest to DT.pr7emo pisze: w okresie carry trade ze swapami trzeba uwzględniać te dodatki do pozycji
EU robi średnio w ciagu dnia 60-120 pips dla porównania. Czym w takim razie jest te 0,58 pipsa?
Grałem dziś pod odbicie od tej dolnej bandy na M5, ale ciężko im idzie, dlatego trzeba ostrożnie. Bardzo mocno spadli, powinna być korekta. PS. Patrząc na ten kanał to fałszywe wybicia to najlepsze sygnały. Mocno zlecieli, grall Ryska miał rację..IFX pisze:Moim zdaniem idziemy do góry na tym instrumentcie M5.Świeżak44 pisze:Więcej zarabiam na rzeźniku niż na tych indeksach ostatnio.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
kurs porusza się na ograniczonym polu - to jest kluczowe, w Środy jest potrójne naliczanie swapuCblondyn pisze:Dla przykładu. Broker XTB. Swap dla edka na L = -1,2 pipsa jako obciążenie a dla S = +0,58pipsa jako bonus. Jesli dla kogoś te drobniaki maja wpływ na kierunek zagrania to ja współczuje. No chyba, że ktos trzyma pozycje miesiącami. ALe to zupełnie inny model inwestowania. Na pewno nie jest to DT.pr7emo pisze: w okresie carry trade ze swapami trzeba uwzględniać te dodatki do pozycji
EU robi średnio w ciagu dnia 60-120 pips dla porównania. Czym w takim razie jest te 0,58 pipsa?
u każdego broka mniej więcej tyle samo
30 dni po 0,65 to daje 25 pipsów czy tam 20, ale jak jest szeroka konsola przez 2 miesiąca w zakresie 200 pips to 50 pips ma duże znaczenie, nawet dla ograniczania strat, jest to jakaś przewaga