DayTrading: Piątek 06.02.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 07 lut 2015, 00:00

Wzrost
10
33%
Bez zmian
5
17%
Spadek
15
50%

Liczba głosów: 30

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 06.02.2015

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

kosandy pisze:Cały czas się uczę. Najpierw edek, kangur, kabel i złoto. Potem popracuję nad indeksami :)
Ja polecam platformę InfinityAT z USA - mają wolumen rzeczywisty.
Ja korzystalem z AMP futures. Rzecz w tym ze bardziej istotny od wolumenu jest tutaj orderflow czyli wglad w zlecenia wchodzace na rynek na podstawie ktorych latwiej oszacowac sile podazy/popytu w ciekawych obszarach cenowych.
Tak jak piszalem , niestety jest to tylko ulamek calosciowej plynnosci (2%) dlatego warto grac gdzies gdzie widzi sie te 100%.

Fajnie ze ktos sie interesuje futures :)
Pozdrawiam i lece.
Ostatnio zmieniony 06 lut 2015, 20:29 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Rafcyk pisze: A ja dzis S na pszenicy haaahaaahaaa ,konto małe otworzyłem w markets.com i zdaje sie na doradcę buachchchaaa ,kilka dni temu poszła kawa na L a teraz pszenica na S ,na razie 10% konta do przodu ale ja sie na surowcach nie znam wcale - doradca ponoć tak - ciekawe co z tego będzie, chłop codziennie dzwoni i mi zdaje relacje :D

markets.com i ich doradca..... o kufa :shock: :shock: :shock: :shock:
będzie Ci doradzał na początku dobrze, a potem tak aby wyczyścić depo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

a jak tam S na rzeźniku? Zarobiłeś 50K czy straciłeś 100K? :d

-- Dodano: 06 lut 2015, 20:32 --
ZielonaMgielka pisze:
nowy joker pisze:Wariactwo pakować teraz L w indeksy
Oj tam Oj tam,

Tak tutaj pisza od kilku lat juz 8)
kiedyś faktycznie spadną te indeksy (może za 10 lat? :mrgreen: ), a wtedy siwy Nowy (stary? :twisted: ) napisze:
"a nie mówiłem brać S" ? :d
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

bkt321
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bkt321 »

Bemowo1 pisze:jeszcze mogą pobujać
Ciekawy jestem dlaczego założyłeś, że korekta 4 ma być akurat korektą pędzącą a nie prostą...

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

siema,

jak tam? wejszło dziś? ; ) ... u mnie awruk nie ; )

... chciałem być świętszy od papieża i nie wejszło 200 pips na rzeźniku :/

... supid byczyz, dobrego wikenda,

bless! 8)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Fuli5
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Fuli5 »

oka pisze:
kosandy pisze:"ZielonaMgielka"

Już przerabiałem wolumen tickowy w roku 2013 - skończyło się wyczyszczeniem rachunku... i to kilka razy
Od grudnia 2013 używam wolumenu rzeczywistego - działa. I jeżeli coś działa to nie będę kombinował. Po prostu skutecznie używam :)
Dzisiaj np 107 pipsów na 2 kontraktach 6EH5 :) - taką mam normę na dwa tygodnie. A wczoraj zamknąłem już luty. :)
:564:
Jest w ogóle taki wskaźnik do MT4 z wolumenem rzeczywistym? Czy wszystko to tikowe? Może ktoś coś polecić?
Nie ma.... jedynie na kontraktach ma się trochę większy obraz sytuacji (poczytaj o VSA czy filmy opisy od Rafała Glinickiego). Myślę, że się rozpisaliśmy z tym tematem tutaj :p Przykład tematu we właściwym miejscu http://forex-nawigator.biz/forum/wolumen-t22362.html . Wolumen tickowy jest .... Jaz zacząłem próbować VSA na nim to ... nie będę nawet opisywał :D

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Fuli5 pisze:
oka pisze:
kosandy pisze:"ZielonaMgielka"

Już przerabiałem wolumen tickowy w roku 2013 - skończyło się wyczyszczeniem rachunku... i to kilka razy
Od grudnia 2013 używam wolumenu rzeczywistego - działa. I jeżeli coś działa to nie będę kombinował. Po prostu skutecznie używam :)
Dzisiaj np 107 pipsów na 2 kontraktach 6EH5 :) - taką mam normę na dwa tygodnie. A wczoraj zamknąłem już luty. :)
:564:
Jest w ogóle taki wskaźnik do MT4 z wolumenem rzeczywistym? Czy wszystko to tikowe? Może ktoś coś polecić?
Nie ma.... jedynie na kontraktach ma się trochę większy obraz sytuacji (poczytaj o VSA czy filmy opisy od Rafała Glinickiego). Myślę, że się rozpisaliśmy z tym tematem tutaj :p Przykład tematu we właściwym miejscu http://forex-nawigator.biz/forum/wolumen-t22362.html . Wolumen tickowy jest .... Jaz zacząłem próbować VSA na nim to ... nie będę nawet opisywał :D
Z ostatniej strony:

http://orderflowfx.com/

Jak widac jest. Zagregowany wolumen z najwiekszych bankow.
Lepiej - bo widzisz siedzace zlecenia w poblizu ceny.

edit:
W faq jest napisane o tym ze dane pochodzaca od brokerow, nie z banku. Duza roznica :D
Ostatnio zmieniony 06 lut 2015, 20:47 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

pedro pisze:siema,

jak tam? wejszło dziś? ; ) ... u mnie awruk nie ; )

... chciałem być świętszy od papieża i nie wejszło 200 pips na rzeźniku :/

... supid byczyz, dobrego wikenda,

bless! 8)
rzeznik siadł w moje FIBO:

https://www.mql5.com/en/charts/2991507/ ... ski-mbanku

w pierwszej wersji rysowałem ucinając knoty i TP wychodziło na równym 181.000 co pokazywałem na długo przed zaistnieniem tego faktu

w drugiej wersji (widać powyżej) - knota nie obciąłem i TP by wyszło 181.600 i by było perfekto.
Widać jak pięknie świeca trendowa przebija opór (wywala ponad F100) - idealna świeca na DSWS :mrgreen:

W obu wersjach SL należało ustawić pod F100% i nikomu by nie wybiło kto miał eLki.

A dlaczego obcinałem knoty? Bo wtedy FIBO 161 siada w... 100% ;) ;) Nie wiem czemu tak jest.
Wczesniej na knotach dość często nie dochodził mi target i wtedy pisałem, że trzeba bonus odjąć ;)

Tyle :)

teraz bujanko między F161 i F261, może jakaś korekcina - ale ogólnie "trend trwa wiecznie" ;) więc jazda UP.

jazynek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jazynek »

Zostawiacie UJa na weekend? Jakie otwarcie obstawiacie? Dołem? czy dalej jazda do góry? Pytam bo się obsadziłem eSkami w okolicach 119 :)

bsony
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bsony »

Leonardo pisze:balu_rst
Dziękuję

GawronB
Ale chyba nie na tej parze? Bo w taką to nie uwierzę :)

Pozdrawiam,
Leo

p.s. jak by ktoś miał innych broków real to bym prosił o ceny trzeba będzie reklamować raczej,
jeszcze nie wiem jak ale coś wymyślę :D
W bossie masz cenę 179.642
ładny wałek zrobili, przecież tam gdzie ci zamknęli to nawet słupek nie dochodzi, reklamację powinni ci uwzględnić.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

mforex: 179.566
XM: 179.490
markets.com: 179.454

czy ja wiem czy mforex wała zrobił... a te dwa to dopiero....
edit: sorry - podałem dzienne LOW. ale jak zamknęło na 178.9xx to coś nie halo.

Zablokowany