DayTrading: Piątek 03.07.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 04 lip 2015, 00:00

Wzrost
13
57%
Bez zmian
6
26%
Spadek
4
17%

Liczba głosów: 23

pik
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 03.07.2015

Nieprzeczytany post autor: pik »

Ja mam małą Elkę na DAX. Zobaczymy co przyniesie otwarcie ;-) Zarobku się nie spodziewam, ale też wielkich strat nie przewiduję. Jeżeli DAX otworzyłby się poniżej ostatniego poniedziałkowego otwarcia, to będzie to coś więcej niż tylko korekta i reakcja na Grecję.

Awatar użytkownika
marek8
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marek8 »

Ja też L na DAX i czeka mnie niespokojna noc - ale lubię ryzyko - np. dzisiaj lecę w nocy do Tunezji na 2 tygodnie. :) Dodatkową atrakcją jest tam stan wyjątkowy wprowadzony w sobotę rano - teraz już wiem dlaczego zrobili takie przeceny w biurach w sobotę -1290 PLN/osobę na 2 tygodnie all incl. **** czyli prawdziwy last minute .

PS.
Ciekawie prezentują się na plażach w Tunezji policjanci na koniach z karabinami snajperskimi w ręku - widziałem w TV ;)
Mk 9.23 - "....Wszystko możliwe jest dla tego kto wierzy".

pik
Pasjonat
Pasjonat

marek8 pisze:Ja też L na DAX i czeka mnie niespokojna noc - ale lubię ryzyko - np. dzisiaj lecę w nocy do Tunezji na 2 tygodnie. :) Dodatkową atrakcją jest tam stan wyjątkowy wprowadzony w sobotę rano - teraz już wiem dlaczego zrobili takie przeceny w biurach w sobotę -1290 PLN/osobę na 2 tygodnie all incl. **** czyli prawdziwy last minute .

PS.
Ciekawie prezentują się na plażach w Tunezji policjanci na koniach z karabinami snajperskimi w ręku - widziałem w TV ;)
Ja też lubię ryzyko, ale nawet gdyby wyzerowali DAX'a to pozycja mi się utrzyma ;-)

Co do Tunezji, to kolega kiedyś tam był i mówił, że turyści nie mają się czego bać, bo są pilnowani na każdym kroku. Poza tym zamachy rzadko są przeprowadzane w tym samym miejscu, z reguły jest to seria ataków w ciągu jednego dnia i potem spokój. Więc teraz może być tam bezpieczniej niż np w Grecji.

Apropo Grecji, to chyba nie doceniłem poziomu ich głupoty. Rozumiem, że mieli jaja, żeby grać ostro z UE, bo mogli coś tym ugrać, ale teraz są w czarnej i głębokiej. Walczyli o to, żeby nie było cięć, a jak zbankrutują, to myślą, że złoto spadnie im z nieba? Chyba za mocno im tam słońce przygrzewa ;-)

Awatar użytkownika
marek8
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marek8 »

Jeżdżę tam co roku i lubię ten kraj , ale sytuacja "z kiedyś" jest nieadekwatna do dzisiaj - nie było tam jeszcze takiego zamachu jak w tym roku.
W Egipcie natomiast był podobny w 1997 r., w Dolinie Królów i od tego czasu Egipt zaostrzył drastycznie środki bezpieczeństwa.
Mk 9.23 - "....Wszystko możliwe jest dla tego kto wierzy".

pik
Pasjonat
Pasjonat

http://www.ig.com/uk/ig-indices/sunday-germany-30 . Szkoda, że nie otwierałem Esek. No trudno, będę trochę w plecy. Choć nie zdziwiłbym się gdyby wyniki końcowe jednak były na "tak".

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

pik pisze:http://www.ig.com/uk/ig-indices/sunday-germany-30 . Szkoda, że nie otwierałem Esek. No trudno, będę trochę w plecy. Choć nie zdziwiłbym się gdyby wyniki końcowe jednak były na "tak".
Nie ma tego złego ;), po otwarciu będzie trzeba troche poczekać i spokojnie wejść na domknięcie luki.

pik
Pasjonat
Pasjonat

Mpapiez pisze:
pik pisze:http://www.ig.com/uk/ig-indices/sunday-germany-30 . Szkoda, że nie otwierałem Esek. No trudno, będę trochę w plecy. Choć nie zdziwiłbym się gdyby wyniki końcowe jednak były na "tak".
Nie ma tego złego ;), po otwarciu będzie trzeba troche poczekać i spokojnie wejść na domknięcie luki.
Straty mnie jakoś nie bolą, bo też jestem zdania, że będzie można załapać się na domknięcie luki, ale szkoda, że nie udało się zarobić na takim ruchu w dół. Ciekawe co Merkel i Hollande dzisiaj wymyślą, bo Cipras pewnie sam nie wie, co zrobić dalej. Mają otwierać banki w poniedziałek, a tam kasy brak ;-)

Z tego co widzę DAX może się otworzyć na lutowych minimach.
Ostatnio zmieniony 05 lip 2015, 19:35 przez pik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
uciekinier
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: uciekinier »

około 20 godz. czasu greckiego podane zostaną wyniki oficjalne z około 40 % lokali
na tą chwilę są z 12% lokali i wyglądają tak:
- No 60,09 %
- Yes 39,91 %
"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka

santo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: santo »

tylko es oczekujące na złocie bo przeoczyłem żeby usunąć ;)
Nauka nauka nauka....... :564:

Zablokowany