DayTrading: Piątek 03.06.2016
- fx-technik
- Fanatyk
Re: DayTrading: Piątek 03.06.2016
Właśnie się odwraca.
Ciekawe, czy do końca dnia wrócimy do szeregu?
-- Dodano: 03 cze 2016, 16:42 --
Wiecie co działa?
Wykres działa!
Wiecie co działa?
Wykres działa!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
powieś sobie na ścianie 1.1274 Strong Buy. Cena trochę uciekła, ale okolice tego punktu, jeśli korekta będzie wolna to odpuszczam na dziś, a jeśli zjadą do 18 to kupuje jeszcze raz w okolicy 1.127X, bo jeszcze do późnego wieczora będzie można na L zarobić.fx-technik pisze:Właśnie się odwraca.

Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.
EKIPA NIE DO POKONANIA.
- fx-technik
- Fanatyk
Nie denerwuj się, chłopie.Farciarz pisze:powieś sobie na ścianie 1.1274 Strong Buy. Cena trochę uciekła, ale okolice tego punktu, jeśli korekta będzie wolna to odpuszczam na dziś, a jeśli zjadą do 18 to kupuje jeszcze raz w okolicy 1.127X, bo jeszcze do późnego wieczora będzie można na L zarobić.fx-technik pisze:Właśnie się odwraca.
Poczekaj, nie śpiesz się, masz czas, stracić zawsze zdążysz!
To jest ponad 50 Pips w S!
Skoro wiesz, że tam spadnie, czemu tego nie grasz?
Ostatnio zmieniony 03 cze 2016, 16:51 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Oparłeś swoją wiedzę mieszając wskaźniki które już istnieją ,a zachowujesz się jakbyś odkrył Amerykę albo Świętego Grala .fx-technik pisze:Właśnie się odwraca.
Wiecie co działa?
Wykres działa!
Fundamenty to nie kreseczki na monitorze.
"...Jeden traci, drugi się bogaci..."
- fx-technik
- Fanatyk
Ale ja mam fundamenty w głębokim poważaniu.WTF? pisze:Oparłeś swoją wiedzę mieszając wskaźniki które już istnieją ,a zachowujesz się jakbyś odkrył Amerykę albo Świętego Grala .fx-technik pisze:Właśnie się odwraca.
Wiecie co działa?
Wykres działa!
Tutaj już niejeden udowodnił jak się traci grając swoje teorie na temat fundamentów.
Ja zarabiam na typowych ruchach ceny, nie na żadnych wskaźnikach.
To, co jest typowe, musi się wydarzyć na 99%.
Tak jak słońce codziennie wschodzi na wschodzie.
W naszej rzeczywistości jest to typowe zdarzenie.
Mimo, że w skali wszechświata kiedyś słońce zgaśnie.
To własnie DUZI decydują o cenie i dla nich kluczowe są fundamenty. Widzieliśmy to pare godzin temu. I zobaczymy jeszzce nierazfx-technik pisze:Ale ja mam fundamenty w głębokim poważaniu.WTF? pisze:Oparłeś swoją wiedzę mieszając wskaźniki które już istnieją ,a zachowujesz się jakbyś odkrył Amerykę albo Świętego Grala .fx-technik pisze:Właśnie się odwraca.
Wiecie co działa?
Wykres działa!
Tutaj już niejeden udowodnił jak się traci grając swoje teorie na temat fundamentów.
Na DAX-ie zrobili to tak samo jak 31.05. Podbitka z rana, zwała po południu. Te dane to tylko pretekst. I tak i tak by spadli. Kolejne wzniesienia na DAX-ie były obniżone względem odpowiednich na SP500. To najlepszy wskaźnik w bessie. Nie ma lepszego. To samo zjawisko było na parach KGHM-miedź, Wig20-Sp500. A RSI na DAX-ie też się nie mylił- faktycznie był przegrzany. Czaiłem się na niego czaiłem, i znowu mi uciekł. A wiedziałem, że dzić szczyty będą robić. Powinienem działać tylko na dłuższych interwałach i bardziej się wyluzować. Ciągle za blisko SL, albo rezygnowałem w ostatniej chwili , tuż przed ruchem. Kilka fajnych formacji się nauczyłem np. świeca "doji"- bardzo dobry wskaźnik, tylko trzeba dobrać interwał, "objęcie hossy i bessy" itd, ale to za mało na tak ostry daytrading.
PS.Te dane dzisiaj nie miały znaczenia. I tak by poszli w tą stronę, tylko wolniej.
Teraz będę grał więcej na demo, bo live trochę się spaliłem psychicznie i natraciłem trochę kasy (3-4 całkowite błędy+ 5 nieudane wejścia w pozycje). Jak powiększe depo na demo ze 2 razy to wróce do gry live. Na razie mam dosyć. To jest jednak bardzo trudna gra i trzeba czasu, żeby to opanować. Nie spodziewałem się tylu problemów. Naprawdę was podziwiam, że dajecie z tym radę.
PS.Te dane dzisiaj nie miały znaczenia. I tak by poszli w tą stronę, tylko wolniej.
Teraz będę grał więcej na demo, bo live trochę się spaliłem psychicznie i natraciłem trochę kasy (3-4 całkowite błędy+ 5 nieudane wejścia w pozycje). Jak powiększe depo na demo ze 2 razy to wróce do gry live. Na razie mam dosyć. To jest jednak bardzo trudna gra i trzeba czasu, żeby to opanować. Nie spodziewałem się tylu problemów. Naprawdę was podziwiam, że dajecie z tym radę.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
fx-technik pisze:Właśnie się odwraca.
Wiecie co działa?
Wykres działa!
Z przykrością informuje, że już nie wrócimy do tych poziomów.
Improwizuje, gram na przypał, nie zastanawiam się... Zwykle podejmuję błędne decyzję. Gram już tak 10lat i nadal żyję.
http://www.forexfactory.com/maserati
http://www.forexfactory.com/maserati
- fx-technik
- Fanatyk
Tak, to się wszystko zgadza, ale wykres o tym wie wcześniej.Cblondyn pisze: To własnie DUZI decydują o cenie i dla nich kluczowe są fundamenty. Widzieliśmy to pare godzin temu. I zobaczymy jeszzce nieraz
Dlaczego?
Nie wiem, ale tak jest.
-- Dodano: 03 cze 2016, 17:00 --
I nie musi, dla mnie to obojętne.maserati pisze:fx-technik pisze:Właśnie się odwraca.
Wiecie co działa?
Wykres działa!
Z przykrością informuje, że już nie wrócimy do tych poziomów.
Gram tylko typowe ruchy, nic więcej.
A obecnie na Edku nie mam miejsca na mój trade.
Może fibo złote liczby , porządek świata itd. Mogą cię fundamenty nie interesować ale cię dotyczą.fx-technik pisze:Tak, to się wszystko zgadza, ale wykres o tym wie wcześniej.Cblondyn pisze: To własnie DUZI decydują o cenie i dla nich kluczowe są fundamenty. Widzieliśmy to pare godzin temu. I zobaczymy jeszzce nieraz
Dlaczego?
Nie wiem, ale tak jest.
Może pogadajmy o przyszłości zamiast kłócić się o fakty. Ja tu wchodzę żeby poznać inne opinie a nie forsować swoje przekonania.
"...Jeden traci, drugi się bogaci..."