trafne spostrzeżenie może będą mogli spać spokojnie

Koniec tematu a pisz wyrazniej bo trudnop cie zrozumiecXAB pisze: ↑03 kwie 2020, 10:31doktorek to pol lota to ja pisalem o tym co pokazuje na B wykres
o tym co na glownym to ja rzadko wogole nawet pisze
poszedl ten dolec dzisna rownanie szerego i koniec tematu
to teraz i na te chwile
usd/pl na m5
https://iv.pl/image/GrsuJpO
sorki szybciej robie niz mysle czasemdoktorek pisze: ↑03 kwie 2020, 10:53Koniec tematu a pisz wyrazniej bo trudnop cie zrozumiecXAB pisze: ↑03 kwie 2020, 10:31doktorek to pol lota to ja pisalem o tym co pokazuje na B wykres
o tym co na glownym to ja rzadko wogole nawet pisze
poszedl ten dolec dzisna rownanie szerego i koniec tematu
to teraz i na te chwile
usd/pl na m5
https://iv.pl/image/GrsuJpO![]()
Krab nie lubie piatkow jak bede cos wiedzial to napisze narazie siedze na SSSS- eur--usdkrab29 pisze: ↑03 kwie 2020, 10:22Jestem - https://invst.ly/qby45 - wczoraj jak patrzyłem na wróżby Szulera to wyrysowała mi się taka skośna krecha. I cały czas trzyma. Jak ją przebijemy to może być formacja "lampą w czoło". Weszliśmy w pierwsze wsparcie, to to na fioletowo. Drugie będzie na ostatnich dołach.
Moje czary: h1 - down, h4 - down, D1 - down wybronione bo mało co by byla zmiana kierunku, W1 - tutaj jest najciekawiej down, ale engulf zakrywa kolejny engulf - jeśli dzisiaj spadnie. Nie znam się na świeczkach, ale czy jest formacja 2xengulf?, MN1 dalej down, wsparcia na 1,04.
Ja jestem za down na podstawie AM - analiza magiczna.![]()
Wiesz, słaby jestem, jakby coś się zmieniało to dawaj cynę. Ja nigdy nie widzę punktów zwrotnych. Krab razem ze zdechłymi rybami - płynę z prądem.![]()
edit: Ogólnie najlepiej na tę chwilę pasuje mi wizja Merlina![]()
![]()
Wszystko sprowadza sie do odpowiedniej interpretacji tego co sie wydarzylo. Granie L na ropie z poziomow 18-22$ napewno mozna nazwac w rozny sposob ale ostatnim okresleniem bylby dla mnie hazard. Ty widzisz scieme Trumpa i słusznie - ja tez ja widzialem dlatego zgasilem L i czekam na dobranie nizej. Ale oprocz tej sciemy widzialem rowniez ze tak duzy kapitał czeka na jakiś impuls i punkt zaczepienia na tych poziomach ze wystarczy byle tweet zeby cena w godzine zrobila 6 dolarow. Pomysl jaki bedzie strzal jak pojdzie jakikolwiek najmniejszy sygnal ze strony OPEC czy Rosji. Mnie wczorajszy dzien utwierdzil tylko w przekonaniu ze droga ktoa podazam na ropie jest słuszna i zamierzam sie jej dalej trzymac... Wielu pipsówpko24 pisze: ↑03 kwie 2020, 00:49Posłuchałem Trumpa na żywo, gdzie tłumaczył się z wczorajszych słów i zamknąłem L WTI, taki krętacz, on uważa że Arabia i Rosja tracą i chcą się dogadać, ale czy będzie to 10mln baryłek czy może więcej 15 "I do not know".
Ten ruch dziś trwał 15min, kolejne zmiany o 50% będa trawały pewnie coraz krócej, trzeba znaleźć inny obszar na hazard.
To nie sztuka wysłać Twita i zarobić miliardy na "insider trading". Fajnie być bezkarnym.
kermit tez uwazam ze zalozenie twoje jest bardzo sluszne na dzisKermit pisze: ↑03 kwie 2020, 11:09Wszystko sprowadza sie do odpowiedniej interpretacji tego co sie wydarzylo. Granie L na ropie z poziomow 18-22$ napewno mozna nazwac w rozny sposob ale ostatnim okresleniem bylby dla mnie hazard. Ty widzisz scieme Trumpa i słusznie - ja tez ja widzialem dlatego zgasilem L i czekam na dobranie nizej. Ale oprocz tej sciemy widzialem rowniez ze tak duzy kapitał czeka na jakiś impuls i punkt zaczepienia na tych poziomach ze wystarczy byle tweet zeby cena w godzine zrobila 6 dolarow. Pomysl jaki bedzie strzal jak pojdzie jakikolwiek najmniejszy sygnal ze strony OPEC czy Rosji. Mnie wczorajszy dzien utwierdzil tylko w przekonaniu ze droga ktoa podazam na ropie jest słuszna i zamierzam sie jej dalej trzymac... Wielu pipsówpko24 pisze: ↑03 kwie 2020, 00:49Posłuchałem Trumpa na żywo, gdzie tłumaczył się z wczorajszych słów i zamknąłem L WTI, taki krętacz, on uważa że Arabia i Rosja tracą i chcą się dogadać, ale czy będzie to 10mln baryłek czy może więcej 15 "I do not know".
Ten ruch dziś trwał 15min, kolejne zmiany o 50% będa trawały pewnie coraz krócej, trzeba znaleźć inny obszar na hazard.
To nie sztuka wysłać Twita i zarobić miliardy na "insider trading". Fajnie być bezkarnym.
podadza stope bezrodocia i NFP dzis to możesz zobaczyć maksymalny wymiar kary ale dla niedzwiedzi. 3mln wnioskow o zasiłki do poprzedniego czwartku i kolejne pewnie 1-2 mln do wtorku gdy konczyl sie miesiac to przy 300mln populacji tak lekko liczac jakies 1-2% w gore bezrobocia. A prognoza 0,2% wyzej niz w poprzednim miesiacu.... Do tego szacunki ze ubylo 100tys miejsc pracy przy tych kilku mln nowych bezrobotnychszuler pisze: ↑03 kwie 2020, 09:36e/u
zgodnie z planem leci na pysk
minimalny wymiar kary dla L to 1,077
https://invst.ly/qbxg5