DayTrading: Piątek 02.07.2021

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
XAB
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 02.07.2021

Nieprzeczytany post autor: XAB »

N T pisze:
02 lip 2021, 11:23
XAB pisze:
02 lip 2021, 10:49

i dodac to co istotne NIE WALCZ Z FEDEM
True, dlatego trzeba to robić z namysłem, według planu i odpowiednim MM zakładając najgorszy scenariusz. Też wolałbym zagrać Longa ale od dwóch tygodni posucha więc kres może być bliski. Nic na siłę i nie ma co się bić z koniem ale Longa nie dam na obecnych poziomach.
to podobnie jak ja
co miesiac mialem juz lki a tym razem stoje z boku bo nie dalo sie mi nawet strazaka postawic
a ryzyko a ja tego na siłe robic nie lubie
a na skach stac przed drukarkami to kolejny chory temat
licze jeszcze tylko na nocke z niedzieli na poniedz inaczej pusze to bokiem zarabianie
bo dzis to gora do 18 mam tylko czas
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

XAB
Fanatyk
Fanatyk

a tak przy okazji
pytanie mam do wojtka i grajacych podobnie do niego
czemu ty tak czesto lubisz z boku stac
co to za ryzyko wchodzic dzis bylo po 23 w lke na edku i slke na np 6pip ustawic
bylo i 22 ale i 33 tez juz ale moglo i 50 tez byc
6pip to wg mnie tylkoproba sprawdzenia sie czy miales dobry sen
pojda w dol ok strata 6 pip
a co jak po danych wywala w gore o 30-50 / znowu bedziesz z boku :?:
rynek akurat dzis stoji teraz w najlepszym punkcie nawet do tego malego ryzyka jakim jest 6pipsow powiedzmy
bo ja gram bez slki i kazdy ma inny styl grania ale ty tracisz tyle cennego czasu na staniu z boku
przemyslec :?: warto
Ostatnio zmieniony 02 lip 2021, 11:44 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

doktorek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: doktorek »

szuler pisze:
02 lip 2021, 09:21
doktorek pisze:
02 lip 2021, 08:11
Krabik zaplacilem na 2 osoby 1900 euro za tydzien ze wszystkimi oplatami
czy w tym pakiecie były gumki na każdy dzień? :564:
tak byly :p

XAB
Fanatyk
Fanatyk

doktorek pisze:
02 lip 2021, 11:42
szuler pisze:
02 lip 2021, 09:21
doktorek pisze:
02 lip 2021, 08:11
Krabik zaplacilem na 2 osoby 1900 euro za tydzien ze wszystkimi oplatami
czy w tym pakiecie były gumki na każdy dzień? :564:
tak byly :p
w naszym wieku to raczej nie gumki a wiagra co 2giemu by sie przydała / z 5 lat gumki nie uzywałem bo po co :?:
siemka
ty wypoczywasz a ja do dzis pukam dt
Ostatnio zmieniony 02 lip 2021, 11:47 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

SzpilaCz pisze:
02 lip 2021, 08:33
Eduardo jest mocno niereformowalny, walnęli już dziś Kermitowe 1,18357. Strach pomyśleć co dalej. Jak Xab nie pukniesz tego Edka porządnie, to on chyba nigdy nie pójdzie już w dobrą stronę. Pachniało mi ogólnie przy 1,19 takim dead cat bouncem i niestety, jak widać cały czas to wykonują.
P.S lecimy jednak chyba na 1,182 i to jest ostatnia nadzieja dla byków. Ostatnie miejsce, gdzie Edek nie został zretestowany po kwietniowym wystrzale na H1. I w tym miejscu kończy się dolna banda z dużego trójkąta.
pierwsza sprawa to dolna banda duzego trojkata jest nizej, druga sprawa to na 1.1825 jest duzy zwierzak (plus nawet 10-20 pipsow na cien swiecy dziennej) wiec jak dla mnie 1.1780-1.1790 nie zmieni ukladu. Dopoki cena jest wewnatrz duzego trojkata to granie L w jego dolnej czesci i S w jego górnej czesci sie sprawdza jak do tej pory. Po wylamaniu trzeba bedzie pomyslec o nowych zalozeniach

XAB
Fanatyk
Fanatyk

KERMIT
spoko sinus juz od rana nie warczy czyli na weekend juz bedzie up ha ha haaaaaaaa
tylko ropka mnie juz wkarwia i juz jej pukac nie chce :P
najbardziej smieszne w tym wszystkim to wydaja mi sie dane pod ktore niby rynek dzis sie ustawia
9milionow miejsc pracy czyli hamerykanie robic nie chca / bo dostaja dolce za darmo
a oni piernicza jakie to wazne
Ostatnio zmieniony 02 lip 2021, 11:56 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.

SzpilaCz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: SzpilaCz »

Kermit pisze:
02 lip 2021, 11:47
SzpilaCz pisze:
02 lip 2021, 08:33
Eduardo jest mocno niereformowalny, walnęli już dziś Kermitowe 1,18357. Strach pomyśleć co dalej. Jak Xab nie pukniesz tego Edka porządnie, to on chyba nigdy nie pójdzie już w dobrą stronę. Pachniało mi ogólnie przy 1,19 takim dead cat bouncem i niestety, jak widać cały czas to wykonują.
P.S lecimy jednak chyba na 1,182 i to jest ostatnia nadzieja dla byków. Ostatnie miejsce, gdzie Edek nie został zretestowany po kwietniowym wystrzale na H1. I w tym miejscu kończy się dolna banda z dużego trójkąta.
pierwsza sprawa to dolna banda duzego trojkata jest nizej, druga sprawa to na 1.1825 jest duzy zwierzak (plus nawet 10-20 pipsow na cien swiecy dziennej) wiec jak dla mnie 1.1780-1.1790 nie zmieni ukladu. Dopoki cena jest wewnatrz duzego trojkata to granie L w jego dolnej czesci i S w jego górnej czesci sie sprawdza jak do tej pory. Po wylamaniu trzeba bedzie pomyslec o nowych zalozeniach
Ja patrzyłem na tygodniówce, bo dziś zamknięcie tygodnia, to tu już teraz kończy się miejsce. Z mniejszych interwałów to już tak jak mówisz 1,178, a nawet 1,176 i w sumie co do 1,178 masz rację, bo tam akurat tez na H1, nie potwierdzili ostatni raz tamtej strefy. Więc awaryjny plan jak najbardziej do 1,178 się łapię. Ale to już, ostatnie miejsce i nadzieja na jakiekolwiek odbicie.
Ostatnio zmieniony 02 lip 2021, 11:57 przez SzpilaCz, łącznie zmieniany 1 raz.

SzpilaCz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: SzpilaCz »

Do usunięcia, dziś chyba coś nie tak ze mną, bo po raz kolejny mylę przycisk edycji z cytatem.

wojtalo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: wojtalo »

XAB, bo ten sen był wczoraj, że urwało z 1,1850 na 23 :)
A tak poważnie - ja "łapię dołki lub szczyty" tylko jak wychodzi mi ważne wsparcie lub opór, a tego przy obecnych poziomach nie widzę. To taka gra na dwa uda, oczywiście u mnie raczej się nie uda. Po prostu kiedyś tak grałem i statystycznie wychodził częściej fail. A już na pewno nie robię tego w taki dzień jak dziś, gdzie wszyscy czekają na NFP, po których może polecimy wysoko, może nisko, a może szarpniemy w dół kasując SLe i odbijemy w górę. Moim zdaniem strata kasy i ruletka, a do kasyna chodzę tylko czasem na wakacjach ale dla zabawy i kupuję żetony za nie więcej niż 200 euro. Jak wygram kilkaset to fajnie, jak nie to wychodzę a te przegrane 200e traktuję jak bilet za swego rodzaju rozrywkę. Staram się nie grać przeciwko trendowi, tylko zgodnie z nim, po korekcie mniejszej lub większej. Wczoraj na przykład miałem S po 1,1857 o 9:15. I wczoraj liczyłem, że będą te poziomy co są dziś. A że wybiło do góry to przekręciłem się na L i złapałem te kilkanaście pips do 1,1880 i tyle. Chociaż ryzyko było bo przeciwko trendowi, to jednak wybicie na m1 dość mocne i SL wąski. Reasumując - z obecnych poziomów L nie zagram bo nie widzę przesłanek. Co nie wyklucza, że Ty znów zarobisz bo rzeczywiście po NFP stąd odpalimy, czego oczywiście Tobie i wszystkim bykom na forum życzę. Ja zobaczę czy jak kurz opadnie to pozwolą się podłączyć po L, czy będzie to po prostu okazją do S. Zieloności!
pzdr
w.
/nie jestem poważnym traderem, więc proszę nie brać moich sugestii na poważnie.../

szuler
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: szuler »

Zablokowany