DayTrading: Piątek 01.07.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 02 lip 2016, 00:00

Wzrost
5
45%
Bez zmian
3
27%
Spadek
3
27%

Liczba głosów: 11

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 01.07.2016

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

pedro pisze:
Cblondyn pisze:
pedro pisze:
nie no, skoro tak, to ... https://www.youtube.com/watch?v=yTRP2okVffk ... :516: :516: :516:
Jeśli to kolega był na filmie to nie chciałem urazić. Ale taka moja opinia sorry. Już się w życiu naoglądałem dość filmików o forex i mam już wyrobione zdanie.
rozumiem, mnie nie da się urazić : )

to mój film był, sprzed 9 miesięcy, tak zrobiony na demo, ale to akurat nie ma znacenia, bo miał być poglądowy.

pytałeś co jest sygnałem, dla mnie w przypadku dax, o którym było na filmiku, to świeczka impulsowa z m1 - duży zakres, engulf wybijający z jakiejś konsolidacji itp... retrace tej świeczki na 50% zajęcia pozycji w kierunku jej impulsu, DSWS na tej świeczce, SL S1/R1 tp R3/S3 .. tp jest ruchome, ruchome w sensie częściej zamykam za wcześnie ale na zysku przed osiagnieciem, bo coś się załamie, cena dostaje 'gonga' na jakimś poziomie itp, itd ...

to tak w skrócie.

a moja krzywa kapitału realnego, pnie się, może nie jak ***** szpryca, ale całkiem z niej zadowolony jestem, więc spokojnie.

a co filmików o forex to więcej nie tworzyłem, tamto było spontanem ; )
to ten sam co wcześniej był?

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Farciarz »

Cblondyn pisze:
Farciarz pisze:Dużo kontrowersji i pytań odnośnie DSWS wiadomo kogo przewineło sie tutaj, ja dodałem to do mojej stategii, pozwolę sobie wygenerować kilka sygnałów jak ja to interpretuję, zobaczymy jak pójdzie, podpis w stupce, DSWS power
do dzieła GBP/USD sell 1.3290 poszło
sygnały idą z kierunkowego h1 i powinny generować od 10-40pips profitu, tak się spodziewam, zobaczymy
Pozdrawiam
Farciarz
Jak możesz to pokaz fotke z wejściem. I co jest sygnałem wejścia?
mogę, ale musiałbym wklejać screen, bo sam moment wejścia nie generuje z DSWS, tylko pomaga mi to w określeniu zasięgu czyli planu, metodą prób i błędów określiłem że potrzeba do 5 jednostek, czyli h1 wejście o 10:XX w sell gbp/usd, powinno dać zysk w okolicy 40pips do 15, w miarę prowadzenia testów postaram się zmniejszać TF, czy SL, który dla h1 musi być najmniej 50pips czyli 1.3340, się zobaczy
DSWS określam zakres i poziomy, ale to nie zwalnia ze zastosowania wskaźników siły, kierunku czy wykupienia/wyprzedania, tyle na ten moment czekam teraz aby zweryfikować próby jądrowe :P
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

pedro pisze:
a 1000% tygodniowo jest możliwe, ale przy odpowiednio małym kapitale, gdzie SL=SO ... ciężko z powtarzalnością niestety, ale nie niemożliwe : )
Teoretycznie to wszystko jest możliwe. Tak jak kupować na samych dołkach a sprzedawać na samych szczytach. Ale niestety tylko teoretycznie. To wejście co pokazałeś to nie jest matrix jak tu ktoś głosi a wejście na przełamanie LT. Klasyka. Która może być elementem składowym flagi/klina/trójkąta. Klasyczna AT się kłania.
Co do oczekiwanych zysków (te 1000%) to radze od razu zrewidować gdyż jest nieosiągalne w długim okresie czasu. Nie ma co się porywać na rzeczy niemożliwe. To taka moja tylko rada :564:

Awatar użytkownika
wrongWay
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: wrongWay »

Można dodać strefy MZ i DSWS na zaznaczoną poniżej świecę
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kuj żelazo dopóki brązu nie wymyślono

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

Tomasz196407 pisze:
tia, to samo barachło : P

dax strasznie słabo wypada przy ftse czy us500 i chyba popłynie w dół, ale to póki co tylko gdybanie,

h1 http://invst.ly/1zoxj

i gdybym grał dax DT to z m15 długa: http://invst.ly/1zoxp

-- Dodano: 01 lip 2016, 12:01 --
wrongWay pisze:Można dodać strefy MZ i DSWS na zaznaczoną poniżej świecę
wrzuć dsws na tą największą m15 z dzisiejszego ranka
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

nazarek88
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nazarek88 »

Jakies pomysly na ten rynek dzisiaj? Edek, ujek, dax?

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Cblondyn pisze: Co do oczekiwanych zysków (te 1000%) to radze od razu zrewidować gdyż jest nieosiągalne w długim okresie czasu. Nie ma co się porywać na rzeczy niemożliwe. To taka moja tylko rada :564:
spoko, też już do tego doszedłem : )

ale pobicie 10 000% rocznie B. Williamsa jest mega wyzwaniem, i do tego realnym : )

w długim okresie to wymaga mega pracy, w takim sensie że to cholernie chałupnicza robota.

otwieram, klik, zysk, zamykam, klik.

tylko tyle i aż tyle, : ) :564:

no chyba, że ktoś umie piramidować dobrze, to inna sprawa... ja nie potrafię i nie próbuję już nawet :)
Ostatnio zmieniony 01 lip 2016, 12:06 przez pedro, łącznie zmieniany 1 raz.
Jutro też jest dzień.

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

pedro pisze:
Tomasz196407 pisze:
tia, to samo barachło : P

dax strasznie słabo wypada przy ftse czy us500 i chyba popłynie w dół, ale to póki co tylko gdybanie,

h1 http://invst.ly/1zoxj

i gdybym grał dax DT to z m15 długa: http://invst.ly/1zoxp

-- Dodano: 01 lip 2016, 12:01 --
wrongWay pisze:Można dodać strefy MZ i DSWS na zaznaczoną poniżej świecę
wrzuć dsws na tą największą m15 z dzisiejszego ranka
Widze, że kolega wrzuca na wykres wsparcie/opór LT i kanały. I bardzo dobrze bo od tego się zaczyna każdą analize. I nie jest to matrix :)
Jeszzce jedno. Ugrywając codziennie tylko 2% konta przez rok (przyjmijmy 250dni) generuje nam stope zwrotu na poziomie ponad 14 000%. Warte przemyslenia, że niewiele w dłuższym terminie daje bardzo wiele.
Ostatnio zmieniony 01 lip 2016, 12:09 przez Cblondyn, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

kolega robi wiele rzeczy, no poza ichimoku i oscylatorami : P

mylisz się, to jest właśnie total matrix w którym ja siedzę po uszy : )

niektórzy nie rysują tego co ja bo poprostu to widzą, a to że nie narysują nie znaczy że tego nie ma... ja muszę sobie narysować, muszę bo mogę a moje oko nie jest takie wprawne, aby pewne rzeczy zobaczyć : )
Ostatnio zmieniony 01 lip 2016, 12:09 przez pedro, łącznie zmieniany 1 raz.
Jutro też jest dzień.

Awatar użytkownika
Farciarz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Farciarz »

dodam, że eksperyment prowadzę na 9 parach walutowych, czyli nie rozgraniczam się do jednej pary czy indeksu, a szukam odpowiednich warunków, w tym przypadku na h1, bo tak obrałem, kabel niech zarabia, a ja szukam czy cosik mozna zapodać, DSWS POWER!!!

nic nie ma na ten moment do handlu, jeszcze raz DSWS :lol:

zysk wzięty 21 pips, żeby nie pozostawać zbyt długo na rynku, poszukuje nowej możliwości :wink: DSWS power
Ostatnio zmieniony 01 lip 2016, 12:23 przez Farciarz, łącznie zmieniany 2 razy.
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.

Zablokowany