to ten sam co wcześniej był?pedro pisze:rozumiem, mnie nie da się urazić : )Cblondyn pisze:Jeśli to kolega był na filmie to nie chciałem urazić. Ale taka moja opinia sorry. Już się w życiu naoglądałem dość filmików o forex i mam już wyrobione zdanie.
to mój film był, sprzed 9 miesięcy, tak zrobiony na demo, ale to akurat nie ma znacenia, bo miał być poglądowy.
pytałeś co jest sygnałem, dla mnie w przypadku dax, o którym było na filmiku, to świeczka impulsowa z m1 - duży zakres, engulf wybijający z jakiejś konsolidacji itp... retrace tej świeczki na 50% zajęcia pozycji w kierunku jej impulsu, DSWS na tej świeczce, SL S1/R1 tp R3/S3 .. tp jest ruchome, ruchome w sensie częściej zamykam za wcześnie ale na zysku przed osiagnieciem, bo coś się załamie, cena dostaje 'gonga' na jakimś poziomie itp, itd ...
to tak w skrócie.
a moja krzywa kapitału realnego, pnie się, może nie jak ***** szpryca, ale całkiem z niej zadowolony jestem, więc spokojnie.
a co filmików o forex to więcej nie tworzyłem, tamto było spontanem ; )
DayTrading: Piątek 01.07.2016
-
- Fanatyk
Re: DayTrading: Piątek 01.07.2016
mogę, ale musiałbym wklejać screen, bo sam moment wejścia nie generuje z DSWS, tylko pomaga mi to w określeniu zasięgu czyli planu, metodą prób i błędów określiłem że potrzeba do 5 jednostek, czyli h1 wejście o 10:XX w sell gbp/usd, powinno dać zysk w okolicy 40pips do 15, w miarę prowadzenia testów postaram się zmniejszać TF, czy SL, który dla h1 musi być najmniej 50pips czyli 1.3340, się zobaczyCblondyn pisze:Jak możesz to pokaz fotke z wejściem. I co jest sygnałem wejścia?Farciarz pisze:Dużo kontrowersji i pytań odnośnie DSWS wiadomo kogo przewineło sie tutaj, ja dodałem to do mojej stategii, pozwolę sobie wygenerować kilka sygnałów jak ja to interpretuję, zobaczymy jak pójdzie, podpis w stupce, DSWS power
do dzieła GBP/USD sell 1.3290 poszło
sygnały idą z kierunkowego h1 i powinny generować od 10-40pips profitu, tak się spodziewam, zobaczymy
Pozdrawiam
Farciarz
DSWS określam zakres i poziomy, ale to nie zwalnia ze zastosowania wskaźników siły, kierunku czy wykupienia/wyprzedania, tyle na ten moment czekam teraz aby zweryfikować próby jądrowe

Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.
EKIPA NIE DO POKONANIA.
Teoretycznie to wszystko jest możliwe. Tak jak kupować na samych dołkach a sprzedawać na samych szczytach. Ale niestety tylko teoretycznie. To wejście co pokazałeś to nie jest matrix jak tu ktoś głosi a wejście na przełamanie LT. Klasyka. Która może być elementem składowym flagi/klina/trójkąta. Klasyczna AT się kłania.pedro pisze:
a 1000% tygodniowo jest możliwe, ale przy odpowiednio małym kapitale, gdzie SL=SO ... ciężko z powtarzalnością niestety, ale nie niemożliwe : )
Co do oczekiwanych zysków (te 1000%) to radze od razu zrewidować gdyż jest nieosiągalne w długim okresie czasu. Nie ma co się porywać na rzeczy niemożliwe. To taka moja tylko rada

Można dodać strefy MZ i DSWS na zaznaczoną poniżej świecę
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kuj żelazo dopóki brązu nie wymyślono
tia, to samo barachło : PTomasz196407 pisze:
to ten sam co wcześniej był?
dax strasznie słabo wypada przy ftse czy us500 i chyba popłynie w dół, ale to póki co tylko gdybanie,
h1 http://invst.ly/1zoxj
i gdybym grał dax DT to z m15 długa: http://invst.ly/1zoxp
-- Dodano: 01 lip 2016, 12:01 --
wrzuć dsws na tą największą m15 z dzisiejszego rankawrongWay pisze:Można dodać strefy MZ i DSWS na zaznaczoną poniżej świecę
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Jakies pomysly na ten rynek dzisiaj? Edek, ujek, dax?
spoko, też już do tego doszedłem : )Cblondyn pisze: Co do oczekiwanych zysków (te 1000%) to radze od razu zrewidować gdyż jest nieosiągalne w długim okresie czasu. Nie ma co się porywać na rzeczy niemożliwe. To taka moja tylko rada
ale pobicie 10 000% rocznie B. Williamsa jest mega wyzwaniem, i do tego realnym : )
w długim okresie to wymaga mega pracy, w takim sensie że to cholernie chałupnicza robota.
otwieram, klik, zysk, zamykam, klik.
tylko tyle i aż tyle, : )

no chyba, że ktoś umie piramidować dobrze, to inna sprawa... ja nie potrafię i nie próbuję już nawet

Ostatnio zmieniony 01 lip 2016, 12:06 przez pedro, łącznie zmieniany 1 raz.
Jutro też jest dzień.
Widze, że kolega wrzuca na wykres wsparcie/opór LT i kanały. I bardzo dobrze bo od tego się zaczyna każdą analize. I nie jest to matrixpedro pisze:tia, to samo barachło : PTomasz196407 pisze:
to ten sam co wcześniej był?
dax strasznie słabo wypada przy ftse czy us500 i chyba popłynie w dół, ale to póki co tylko gdybanie,
h1 http://invst.ly/1zoxj
i gdybym grał dax DT to z m15 długa: http://invst.ly/1zoxp
-- Dodano: 01 lip 2016, 12:01 --
wrzuć dsws na tą największą m15 z dzisiejszego rankawrongWay pisze:Można dodać strefy MZ i DSWS na zaznaczoną poniżej świecę

Jeszzce jedno. Ugrywając codziennie tylko 2% konta przez rok (przyjmijmy 250dni) generuje nam stope zwrotu na poziomie ponad 14 000%. Warte przemyslenia, że niewiele w dłuższym terminie daje bardzo wiele.
Ostatnio zmieniony 01 lip 2016, 12:09 przez Cblondyn, łącznie zmieniany 1 raz.
kolega robi wiele rzeczy, no poza ichimoku i oscylatorami : P
mylisz się, to jest właśnie total matrix w którym ja siedzę po uszy : )
niektórzy nie rysują tego co ja bo poprostu to widzą, a to że nie narysują nie znaczy że tego nie ma... ja muszę sobie narysować, muszę bo mogę a moje oko nie jest takie wprawne, aby pewne rzeczy zobaczyć : )
mylisz się, to jest właśnie total matrix w którym ja siedzę po uszy : )
niektórzy nie rysują tego co ja bo poprostu to widzą, a to że nie narysują nie znaczy że tego nie ma... ja muszę sobie narysować, muszę bo mogę a moje oko nie jest takie wprawne, aby pewne rzeczy zobaczyć : )
Ostatnio zmieniony 01 lip 2016, 12:09 przez pedro, łącznie zmieniany 1 raz.
Jutro też jest dzień.
dodam, że eksperyment prowadzę na 9 parach walutowych, czyli nie rozgraniczam się do jednej pary czy indeksu, a szukam odpowiednich warunków, w tym przypadku na h1, bo tak obrałem, kabel niech zarabia, a ja szukam czy cosik mozna zapodać, DSWS POWER!!!
nic nie ma na ten moment do handlu, jeszcze raz DSWS
zysk wzięty 21 pips, żeby nie pozostawać zbyt długo na rynku, poszukuje nowej możliwości
DSWS power
nic nie ma na ten moment do handlu, jeszcze raz DSWS

zysk wzięty 21 pips, żeby nie pozostawać zbyt długo na rynku, poszukuje nowej możliwości

Ostatnio zmieniony 01 lip 2016, 12:23 przez Farciarz, łącznie zmieniany 2 razy.
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.
EKIPA NIE DO POKONANIA.