DayTrading: Piątek 01.03.2019

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 02 mar 2019, 00:00

Wzrost
2
33%
Bez zmian
1
17%
Spadek
3
50%

Liczba głosów: 6

Nieśmiertelny Trader

Re: DayTrading: Piątek 01.03.2019

Nieprzeczytany post autor: Nieśmiertelny Trader »

Tomasz196407 pisze:Taka sytuacja na parze EChF
sytuacja stycznia 2015
czy sytuacja fundamentalna tylko, podkreślam miała wpływ na osuniecie sie kursu szeroko potem komentowane,
Sytuacja była taka, że był to największy wałek w historii który uszedł na sucho :) Nawet kasyna takich przekrętów nie robią ;) Mafia to mało powiedziane...

ale chyba nie zrozumiałem o co dokładnie pytasz ?

BTW jest jakaś tam reakcja na ''Chamski retest'' Knociki porobione ale to jakoś nie moja bajka. Może po 14...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Nieśmiertelny Trader pisze:
Tomasz196407 pisze:Taka sytuacja na parze EChF
sytuacja stycznia 2015
czy sytuacja fundamentalna tylko, podkreślam miała wpływ na osuniecie sie kursu szeroko potem komentowane,
Sytuacja była taka, że był to największy wałek w historii który uszedł na sucho :) Nawet kasyna takich przekrętów nie robią ;) Mafia to mało powiedziane...

ale chyba nie zrozumiałem o co dokładnie pytasz ?

..
To pomału, mało postów wiec chyba sie nikt nie obrazi jak o tzw historii na foreksie troche :)

Otóz sytuacja brexitu powiazywana jako aspekt tylko fundamentalny mysle jest błedne nie powiedziawszy nawet mało bzdurny
ECHF od 1,80 w 1993 do tego spadku był tak jak wy podkreslacie w trendzie spadkowym
nigdzie nie było zanegowanie trendu
Mozna i trzeba sie doszukiwac przekretów wszedzie
sami sie zgodzilismy na uczestnictwo w tym bagienku
Uznajac fraktalnosc rynku wytworzona struktura była impulsem takie jakie sa na mniejszych interwałach
i nalezało by sie zastanowić czy w obecnej sytuacji na gbp dokładnie jest to samo
Mysle ze rozjasniłem, wyjasniłem, ten co chce to wie o co chodzi jak to jeden tu ciagle pisze o swoich tybetanskich postach :lol:

Nieśmiertelny Trader

Tomasz196407 pisze: ..
To pomału, mało postów wiec chyba sie nikt nie obrazi jak o tzw historii na foreksie troche :)

Otóz sytuacja brexitu powiazywana jako aspekt tylko fundamentalny mysle jest błedne nie powiedziawszy nawet mało bzdurny
ECHF od 1,80 w 1993 do tego spadku był tak jak wy podkreslacie w trendzie spadkowym
nigdzie nie było zanegowanie trendu
Mozna i trzeba sie doszukiwac przekretów wszedzie
W sensie, masz na myśli markę niemiecką? Idę o szampana, że Ci co mieli wiedzieć - wiedzieli że Marka przestanie istnieć więc nie pozostało nic innego jak ciągle się jej pozbywać na rzecz np Franka... stąd niezłamany trend.

Sugerujesz, że funt przestanie istnieć? Dla mnie fundamenty w tym biznesie są bardzo ważne, a kto je wyklucza i twierdzi że nie działąją ten przegrał już na starcie. Kiedyś liczyły się tylko fundamenty, później przyszła moda na AT (w sensie stała się powszechnie dostępna) ale dzięki tylko samej AT większość traci :) Po coś jest ta AF która kiedyś była wyznacznikiem a AT czarną magią dla umysłów ścisłych tymczasem obecnie AT jest dla wszystkich i mamy tutaj samych expertów od AT a ani jednego od AF(a przynajmniej mało kto się w tej kwestii wypowiada) bo albo mu się nie chce albo nie rozumie AF. Teraz AF stała się czarną magią dla większości. Forex to nie tylko głupie kreski...

aaa i co do impulsów do miałen wtedy sygnał na short GBPCHF(chociaż byłem jeszcze forexowym cieniasem) - zrobilem analize wieczorem ze rano bede gral short na gbpchf ale doszedlem do kompa po 9 i bylo juz po ptokach.... jebneli 3000 pestek w sekunde ;)
Ostatnio zmieniony 01 mar 2019, 12:12 przez Nieśmiertelny Trader, łącznie zmieniany 3 razy.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Nie nie o marce pisałem

AF umiesz interpretować ? tylko jedno pytanie mam
a co za tym idzie analize robic i wejsc w rynek :|

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

edek

wsparcie pokonane, brak siły do wyjścia w konsolę 1,1370 - 1,1400, średnie ema w przecięciu spadkowym także zmieniamy nastawienie na sell, niepokojąca jest tu tylko jeszcze ta ostatnia świeczka n H1, górna granica bólu to 1,1400 a target to 1,1325
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Tolmon_Nika
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tolmon_Nika »

Tomasz196407 pisze:Nie nie o marce pisałem

Bywa tu specjalist-a(-tka) :idea: AF, problem czy się wypowie :?:
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem ;)

szuler
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: szuler »

e/u
z h1 okolice 1,1380
i pierdut z dziennego okolice 1,1330

Nieśmiertelny Trader

Tomasz196407 pisze:Nie nie o marce pisałem

W zasadzie to dzień w dzień klepię ten temat tylko jak wy to mówicie ''trzeba czytać między wierszami'' ;)

Pisałeś o Marce bo podałeś datę 1993 :)
Ostatnio zmieniony 01 mar 2019, 12:48 przez Nieśmiertelny Trader, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Rozjazd GBP i EUR.
The only way is up

szuler
Maniak
Maniak