DayTrading: Czwartek 4.04.2013
Re: DayTrading: Czwartek 4.04.2013
Po danych odnośnie stóp tak eur/gbp zatrzepalo że pozycja otwarła się 10 pips wyżej i odrazu zamkneła na tp nawet nie zdażyłem ruszyć myszką :O lvoe to jednak świetna sprawa.
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2013, 13:21 przez Dmn112, łącznie zmieniany 1 raz.
Te zapowiedzi nowego szefa BOJ wyglądają mi na powtórkę listopada grudnia tak się ustawiłem wczoraj wieczorem z dwoma dużymi elkami i jak na razie jest OK na W1 trochę momentum jeszcze słabe ale jak sie rozwinie to możliwa znów taka jazda.cajto pisze:Taa, a potem w knajpie zaliczy głębszą korektę w ramach 2 fali (butli?) co niechybnie zaowocuje MC i KaCem, a zamiast zniesienia będzie wyniesienie...
Jestem ciekaw zachowania Ejmana po danych, najczęściej były tylko pretekstem do zaplanowanego ruchu, więc może być mocna szpila w górę.
„chcący szuka sposobu, nie chcący szuka powodu"
Dla kogoś, kto nie wie, do jakiego portu zmierza, każdy wiatr jest niepomyślny
- Seneka
Dla kogoś, kto nie wie, do jakiego portu zmierza, każdy wiatr jest niepomyślny
- Seneka
Dmn112 pisze:Po danych odnośnie stóp tak kablem zatrzepalo że pozycja otwarła się 15 pips wyżej i odrazu zamkneła na tp nawet nie zdażyłem ruszyć myszką :O lvoe to jednak świetna sprawa.
powinni na 15120 dojechac w lepszym przypadku 1549 50 okolice ale SL na zysk przestawione i czekam co by nie wywiwneli orla MI

Doszedłem do wniosku, że chociaż metatrader posiada wiele narzędzi i jest prosty w obsłudze. To jednak wole wybrać ECN i JForex ponieważ korzystam tylko z poziomów S/R i linii trendu.Na pierwszy rzut oka wygląda na bardziej skomplikowaną od meta tradera, jak oceniasz?
wie ktos moze czy moge skopiowac dane historyczne od jednego broka do drugiego(mt4)? chodzi o to ze zmienilem broka i nie mam praktycznie wykresu w1 na gold i ropie i kilku crossach.
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797
Także myślałem o przejściu na ECN, testowałem platformę Alior'u ale nie byłem zadowolonym. Może zainteresuję się DukascopyFobos pisze:Doszedłem do wniosku, że chociaż metatrader posiada wiele narzędzi i jest prosty w obsłudze. To jednak wole wybrać ECN i JForex ponieważ korzystam tylko z poziomów S/R i linii trendu.Na pierwszy rzut oka wygląda na bardziej skomplikowaną od meta tradera, jak oceniasz?

Życzę wszystkim wolności i sukcesów!
- ForexTig3r
- Maniak
.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
zaczyna sie krecenie pod EBC
jakie wiesci z Korei?? zaczyna sie wojna dzisiaj lub jutro czytalem w gazecie?? ............. ciekawe 
-- Dodano: czw 04-04-2013, 12:48 --
stopy procentowe bez zmian
poziom 0,75 pb
konferencja o godz. 14:30
-- Dodano: czw 04-04-2013, 12:50 --

-- Dodano: czw 04-04-2013, 12:48 --
stopy procentowe bez zmian
poziom 0,75 pb
konferencja o godz. 14:30
-- Dodano: czw 04-04-2013, 12:50 --
ta szpilka w gore do nieba byla chyba po 6 nad ranem... co jeszcze wymagamy, wiekszego wzrotu niz ponad 2% na dzien bez lewaru !?Adam pisze:Te zapowiedzi nowego szefa BOJ wyglądają mi na powtórkę listopada grudnia tak się ustawiłem wczoraj wieczorem z dwoma dużymi elkami i jak na razie jest OK na W1 trochę momentum jeszcze słabe ale jak sie rozwinie to możliwa znów taka jazda.cajto pisze:Taa, a potem w knajpie zaliczy głębszą korektę w ramach 2 fali (butli?) co niechybnie zaowocuje MC i KaCem, a zamiast zniesienia będzie wyniesienie...
Jestem ciekaw zachowania Ejmana po danych, najczęściej były tylko pretekstem do zaplanowanego ruchu, więc może być mocna szpila w górę.
Nowy123 pisze:Dmn112 pisze:Po danych odnośnie stóp tak kablem zatrzepalo że pozycja otwarła się 15 pips wyżej i odrazu zamkneła na tp nawet nie zdażyłem ruszyć myszką :O lvoe to jednak świetna sprawa.
powinni na 15120 dojechac w lepszym przypadku 1549 50 okolice ale SL na zysk przestawione i czekam co by nie wywiwneli orla MITP jak wyzej
i cel pierwszy 15120