DayTrading: Czwartek 31.10.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 01 lis 2013, 00:00

Wzrost
11
34%
Bez zmian
2
6%
Spadek
19
59%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Czwartek 31.10.2013

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Prawdopodobne sell stopy ponizej 1.36 na EU. Troche opcji tez tam lezy..Lakomy kasek :)

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

Kładka 1,3650 zostałązrobiona na miękko wiec obecnie ratunek dla byków to 1,3609 czyli kanałowe wsparcie oraz 61.8% fibo, swoją droga edek zachowuje się jakby FED wstrzymał dodruk conajmniej o 40mld$ hahaha :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

MNL
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MNL »

S3 z PP na 13590 może być realizacja z dzisiejszych short-ów

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

yeahman pisze:swoją droga edek zachowuje się jakby FED wstrzymał dodruk conajmniej o 40mld$ hahaha :)
swoją drogą to jest koniec miesiaca i trzeba zyski spieniężyć bo tylko od takich jest bonus... fed tu nie ma nic do tego...
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Mepik
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mepik »

Bemowo1 pisze:
Mepik pisze: Eh co do tego szinkansena japońskiego ;p to kto się na niego dziś załapał to sporo mógł wyciągnąc bo spadek po podwójnym szczycie pięknie się zrealizował.
Zapewniam Ciebie, że pociąg dopiero się rozpędza, dzisiaj jechaliśmy 180-220 km/4. Dla przypomnienia powiem, że shinkansen ustanowił rekord prędkości.

Osoby które ze mną jechały samochodem wiedzą, że w tańcu się nie pie....... A jak napisałem wcześniej jestem kierownikiem pociągu, ale preferuję szybką ale bezpieczną jazdę
Heh trochę jeżdzę motocyklem i wiem że szybko to nie znaczy bezpiecznie;) ale mam tylko doświadczenie po polskich drogach. W kraju kwitnącej wiśnie może to wygląda zgoła odmiennie :)

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

Ciapul pisze:
yeahman pisze:swoją droga edek zachowuje się jakby FED wstrzymał dodruk conajmniej o 40mld$ hahaha :)
swoją drogą to jest koniec miesiaca i trzeba zyski spieniężyć bo tylko od takich jest bonus... fed tu nie ma nic do tego...
Herezje.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Awatar użytkownika
wrongWay
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: wrongWay »

kaktus3000 pisze:
Nowy500 pisze:system jest ciekawy jak ma sie bardzo gleboka kieszeń i zaczyna od niewielkich pozycji. A statystycznie jest mozliwe utrzymanie 99% zyskownych tranzakcji. Sam kiedys czytalem o systemie na ruletke:

Obstawia sie czarne badz czerwone, w momencie kiedy 4 razy pod rzad wypadnie czerwone obstawiamy czarne(duze prawdopodobienstwo wygranej) w momencie gdy przegrywamy: obstawiamy to samo pole z podwojona stawka. Niestety na danych historycznych wypadalo ze starty 20 razy po rzad tez sie zdazaly a wtedy 0. czyli gdybysmy zaczynali od 0.01 nastepnie 0.02, nastepnie 0.04 itd po dziesieciu stratnych tranzakcjach musielibysmy miec nastepne zlecenie po 10lotow, 11 strata to 20.

microloty moga zalatwic sprawe na nieskorelowanych instrumentach.

Problem pojawi sie przy lukach weekendowych.
Próbowałem takiego systemu na koncie z nanolotami, gdzie miałem milion centów. Przyrost kapitału był rewelacyjny około 100-200% miesięcznie. Niestety średnio co cztery miesiące zaliczałem wyzerowanie konta. Zwróć uwagę, że taki system dział odwrotnie 98% stratnych pozycji a nie jak napisałeś 99% zyskownych.
Kaktus - a na jakim instrumencie i jaką odległość stosowałeś przy kolejnym zleceniu ?
Kuj żelazo dopóki brązu nie wymyślono

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

lekko naruszyliśmy przyspieszoną TL ale proponuje spokojnie zaczekac na zamkniecie obecnej H1 a jeszcze lepiej H4... Jeśli wrócimy nad TL to sygnał w miarę klarowny... wcześniej wg mnie nie tykać bo kopie prąd :)
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

yeahman pisze:Herezje.
Nie takie rzeczy z koncem miesiaca sie juz zdarzaly
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
krinvest
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krinvest »

Ciapul pisze:
yeahman pisze:Herezje.
Nie takie rzeczy z koncem miesiaca sie juz zdarzaly

na giełdzie też na spokojnie realizacja zysków

Zablokowany