DayTrading: Czwartek 30.10.2014
Re: DayTrading: Czwartek 30.10.2014
Nowy ale myślisz że bez korekty to zrobią? obecnie jak dla mnie dotarliśmy do lekkiego wsparcia, tylko nie wiem ile mogą odbić 1,2630? 1,2670? Ciężko mi to oszacować bo ruch w doł był zbyt dynamiczny.
shogomad - radziłbym ostrożnie bo są juz palny zmniejszenia wydobycia!
shogomad - radziłbym ostrożnie bo są juz palny zmniejszenia wydobycia!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.
Jest. Jest to po prostu ta sama średnia krocząca, tylko wzięta w całości i przesunięta.yeahman pisze:Dobrze dadas ale to w istocie nie jest już średnią podążającąDadas pisze:Normalnie, jest taka sztuczka jak "zesunięcie", i jest to po prostu wstęga średnich kroczących zesunięta o pewnąyeahman pisze:
Jak może byc średnia krocząca skoro wstążka wyprzedza... stary pomyśl
Ja rozegram edka tak że poczekam na jakąś korektę w okolicach 1,2660-75 i z tych poziomów chętnie zaopatrzę sie w sell.
wartość okresów w przyszłość, nic więcej.to jest modyfikowana średnia MA która nie jest juz MA
Ichimoku stosuje tą samą sztuczkę.
Chmury to są średnie poprzesuwane w przyszłość.
One nie liczą wartości z kosmosu, tych co dopiero będą.
One liczą wartości z przeszłości i tylko obraz jest przesunięty.
To nie jest żadna magiczna sztuczka, tylko zwykłe "oszustwo", próba oszukania przyszłości.
Nie jest. Ja to doskonale rozumiem bo w pracy zawodowej mam do czynienia ze statystyką i prognozowaniem popytu.Dadas pisze:Jest. Jest to po prostu ta sama średnia krocząca, tylko wzięta w całości i przesunięta.
To nie jest żadna magiczna sztuczka, tylko zwykłe "oszustwo", próba oszukania przyszłości.
Ale chodzi mi o to że to już się nie nazywa MA !! Tak samo jak herbata z mlekiem już nie jest herbatą tylko bawarką

Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.
oszukania lub nie, jako potencjalne wsparcia i opory mogą być brane pod uwage w strategiiDadas pisze: To nie jest żadna magiczna sztuczka, tylko zwykłe "oszustwo", próba oszukania przyszłości.

ps. Dadas, trudno jest zrobić wskaźnik, który pokaże średnie z h1 i h4 na każdym interwale w mt4? : ) tak, wyobrażam sobie jak to będzie wyglądać, i wydaje mi się, że wiem że może się Tobie nie podobać taki obraz

Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Może nie napisałem zbyt precyzyjnie, nie miałem na myśli dymu w negatywnym znaczeniu ( raczej zamieszanie jakie wynikło ). Mi naprawdę wystarczyła prosta wrzutka co to był za wskaźnik - google mam to reszte doczytam. Dzięki tobie tak sie właśnie stało i za to jestem wdzięczny.hhhllllh pisze:kolego z wilkiem w avatarze.
jest mi smutno z powodu przypisywania moich wyjasnien osobie ktora na starcie owiala smieszne srednie tajemnica i sugestia myslenia. ja nie robilem dymu dla dymu bo co 2 post tutaj musial by byc dymiony chodzilo mi o ciebie jako newbee z 14 postami ktory lyka wszystko jak mlody pelikan zabke, chcialem cie po prostu obronic przed kolejna dawka wiedzy prosto z mordoru. Poczulem sie urazony wiec zycze Tobie smierci kapitalu biorac czynny udzial w tym watku xD.
pedro a propo rgr w trendzie wzrostowym a jak by tak zmienic crosa na USD/EUR to jak by to wygladalo... jesli ktos kupuje euro to wzgledem dolara czy calego koszyka crosow z euro ? xD nie no nie wazne zreszta bo to bedzie zaraz kolejny dym. uciekam stad powodzonka dzisiaj zycze wam forexowicze xD
O rainbow wspomniałeś jako pierwszy Ty...nikomu innemu tego nie przypisuję. Jeszcze raz dzieki i nie gniewaj sie

on topic:
S na oil jak pisałem...100 pipsów już zgarnięte i leci dalej
patrzy ktoś na rubla? usd/rub otworzył sie dzis luka w górę (co po FED było do przewidzenia)...
ale nie bardzo ma siłę rosnąć już... Może czas na S?
Nie wiem jak z tym indeksem dolara.... Niby rośnie, ale czy idzie znowu wyżej czy to już tylko ostatnie podrygi?
ale nie bardzo ma siłę rosnąć już... Może czas na S?

Nie wiem jak z tym indeksem dolara.... Niby rośnie, ale czy idzie znowu wyżej czy to już tylko ostatnie podrygi?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Bardzo prosto.pedro pisze:oszukania lub nie, jako potencjalne wsparcia i opory mogą być brane pod uwage w strategiiDadas pisze: To nie jest żadna magiczna sztuczka, tylko zwykłe "oszustwo", próba oszukania przyszłości.
ps. Dadas, trudno jest zrobić wskaźnik, który pokaże średnie z h1 i h4 na każdym interwale w mt4? : ) tak, wyobrażam sobie jak to będzie wyglądać, i wydaje mi się, że wiem że może się Tobie nie podobać taki obraz
Pisałem sobie takie będąc na etapie średnich kroczących.
-- Dodano: czw 30-10-2014, 10:54 --
W MQL4 i w MT4 to się nazywa "MA".yeahman pisze:Nie jest. Ja to doskonale rozumiem bo w pracy zawodowej mam do czynienia ze statystyką i prognozowaniem popytu.Dadas pisze:Jest. Jest to po prostu ta sama średnia krocząca, tylko wzięta w całości i przesunięta.
Ale chodzi mi o to że to już się nie nazywa MA !! Tak samo jak herbata z mlekiem już nie jest herbatą tylko bawarką
-- Dodano: czw 30-10-2014, 10:58 --
To jest taki mój mod, gdzie możesz sobie wpisać wartość okresów średniej dla każdego Tf.
PS. Herbata z mlekiem jest nadal herbatą, a nie kawą, tylko, że z mlekiem.
Bawarka, to jedynie alternatywna nazwa, która ma swoją genezę.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 30 paź 2014, 10:05 przez Dadas, łącznie zmieniany 1 raz.
1.24600yeahman pisze:Dobra to ma ktoś pomysł na poziom szorta naa edku ? Mi nie przychodzi nic do głowy, obszary na zielono ? Nie jestem przekonany.
shogomad - tym trollem się nie przejmuj to rysiek - dobrze tu znany patałach. czasem wchodzi i robi dziwne akcje. Został zbanowany x razy
- atlanticos
- Maniak
kiwi masz w lepszym miejscu bo po wyjściu z flagi na h4 jeszcze daleko "nie odjechał" - edek konkretny sufit ma już dość daleko - chyba ze edka zaryzykujesz na linii szyi rgr'a ale to po sygnale na świecy raczej dopieroyeahman pisze:Dobra to ma ktoś pomysł na poziom szorta naa edku ? Mi nie przychodzi nic do głowy, obszary na zielono ? Nie jestem przekonany.
edek h4
https://www.tradingview.com/x/TbMYf51t/
kiwi h4
https://www.tradingview.com/x/1fG6dROI/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
wy tu pierdu pierdu tymczasem DAX się rozpędza w dół.
reakcja po FED
reakcja po FED
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami