DayTrading: Czwartek 30.10.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 31 paź 2014, 00:00

Wzrost
6
21%
Bez zmian
7
24%
Spadek
16
55%

Liczba głosów: 29

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Czwartek 30.10.2014

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

Nowy ale myślisz że bez korekty to zrobią? obecnie jak dla mnie dotarliśmy do lekkiego wsparcia, tylko nie wiem ile mogą odbić 1,2630? 1,2670? Ciężko mi to oszacować bo ruch w doł był zbyt dynamiczny.
shogomad - radziłbym ostrożnie bo są juz palny zmniejszenia wydobycia!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

yeahman pisze:
Dadas pisze:
yeahman pisze:
Jak może byc średnia krocząca skoro wstążka wyprzedza... stary pomyśl :)

Ja rozegram edka tak że poczekam na jakąś korektę w okolicach 1,2660-75 i z tych poziomów chętnie zaopatrzę sie w sell.
Normalnie, jest taka sztuczka jak "zesunięcie", i jest to po prostu wstęga średnich kroczących zesunięta o pewną
wartość okresów w przyszłość, nic więcej.
Dobrze dadas ale to w istocie nie jest już średnią podążającą 8) to jest modyfikowana średnia MA która nie jest juz MA :)
Jest. Jest to po prostu ta sama średnia krocząca, tylko wzięta w całości i przesunięta.
Ichimoku stosuje tą samą sztuczkę.
Chmury to są średnie poprzesuwane w przyszłość.
One nie liczą wartości z kosmosu, tych co dopiero będą.
One liczą wartości z przeszłości i tylko obraz jest przesunięty.
To nie jest żadna magiczna sztuczka, tylko zwykłe "oszustwo", próba oszukania przyszłości.

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

Dadas pisze:Jest. Jest to po prostu ta sama średnia krocząca, tylko wzięta w całości i przesunięta.
To nie jest żadna magiczna sztuczka, tylko zwykłe "oszustwo", próba oszukania przyszłości.
Nie jest. Ja to doskonale rozumiem bo w pracy zawodowej mam do czynienia ze statystyką i prognozowaniem popytu.
Ale chodzi mi o to że to już się nie nazywa MA !! Tak samo jak herbata z mlekiem już nie jest herbatą tylko bawarką :)
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

Dadas pisze: To nie jest żadna magiczna sztuczka, tylko zwykłe "oszustwo", próba oszukania przyszłości.
oszukania lub nie, jako potencjalne wsparcia i opory mogą być brane pod uwage w strategii :)

ps. Dadas, trudno jest zrobić wskaźnik, który pokaże średnie z h1 i h4 na każdym interwale w mt4? : ) tak, wyobrażam sobie jak to będzie wyglądać, i wydaje mi się, że wiem że może się Tobie nie podobać taki obraz :lol:
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

hhhllllh pisze:kolego z wilkiem w avatarze.
jest mi smutno z powodu przypisywania moich wyjasnien osobie ktora na starcie owiala smieszne srednie tajemnica i sugestia myslenia. ja nie robilem dymu dla dymu bo co 2 post tutaj musial by byc dymiony chodzilo mi o ciebie jako newbee z 14 postami ktory lyka wszystko jak mlody pelikan zabke, chcialem cie po prostu obronic przed kolejna dawka wiedzy prosto z mordoru. Poczulem sie urazony wiec zycze Tobie smierci kapitalu biorac czynny udzial w tym watku xD.

pedro a propo rgr w trendzie wzrostowym a jak by tak zmienic crosa na USD/EUR to jak by to wygladalo... jesli ktos kupuje euro to wzgledem dolara czy calego koszyka crosow z euro ? xD nie no nie wazne zreszta bo to bedzie zaraz kolejny dym. uciekam stad powodzonka dzisiaj zycze wam forexowicze xD
Może nie napisałem zbyt precyzyjnie, nie miałem na myśli dymu w negatywnym znaczeniu ( raczej zamieszanie jakie wynikło ). Mi naprawdę wystarczyła prosta wrzutka co to był za wskaźnik - google mam to reszte doczytam. Dzięki tobie tak sie właśnie stało i za to jestem wdzięczny.

O rainbow wspomniałeś jako pierwszy Ty...nikomu innemu tego nie przypisuję. Jeszcze raz dzieki i nie gniewaj sie :P

on topic:
S na oil jak pisałem...100 pipsów już zgarnięte i leci dalej

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

patrzy ktoś na rubla? usd/rub otworzył sie dzis luka w górę (co po FED było do przewidzenia)...
ale nie bardzo ma siłę rosnąć już... Może czas na S? ;)

Nie wiem jak z tym indeksem dolara.... Niby rośnie, ale czy idzie znowu wyżej czy to już tylko ostatnie podrygi?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Dadas

pedro pisze:
Dadas pisze: To nie jest żadna magiczna sztuczka, tylko zwykłe "oszustwo", próba oszukania przyszłości.
oszukania lub nie, jako potencjalne wsparcia i opory mogą być brane pod uwage w strategii :)

ps. Dadas, trudno jest zrobić wskaźnik, który pokaże średnie z h1 i h4 na każdym interwale w mt4? : ) tak, wyobrażam sobie jak to będzie wyglądać, i wydaje mi się, że wiem że może się Tobie nie podobać taki obraz :lol:
Bardzo prosto.
Pisałem sobie takie będąc na etapie średnich kroczących.

-- Dodano: czw 30-10-2014, 10:54 --
yeahman pisze:
Dadas pisze:Jest. Jest to po prostu ta sama średnia krocząca, tylko wzięta w całości i przesunięta.
Nie jest. Ja to doskonale rozumiem bo w pracy zawodowej mam do czynienia ze statystyką i prognozowaniem popytu.
Ale chodzi mi o to że to już się nie nazywa MA !! Tak samo jak herbata z mlekiem już nie jest herbatą tylko bawarką :)
W MQL4 i w MT4 to się nazywa "MA".

-- Dodano: czw 30-10-2014, 10:58 --
MA_in_Color_Mod.mq4
To jest taki mój mod, gdzie możesz sobie wpisać wartość okresów średniej dla każdego Tf.

PS. Herbata z mlekiem jest nadal herbatą, a nie kawą, tylko, że z mlekiem.
Bawarka, to jedynie alternatywna nazwa, która ma swoją genezę.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 30 paź 2014, 10:05 przez Dadas, łącznie zmieniany 1 raz.

Dadas

yeahman pisze:Dobra to ma ktoś pomysł na poziom szorta naa edku ? Mi nie przychodzi nic do głowy, obszary na zielono ? Nie jestem przekonany.

shogomad - tym trollem się nie przejmuj to rysiek - dobrze tu znany patałach. czasem wchodzi i robi dziwne akcje. Został zbanowany x razy :)
1.24600

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

yeahman pisze:Dobra to ma ktoś pomysł na poziom szorta naa edku ? Mi nie przychodzi nic do głowy, obszary na zielono ? Nie jestem przekonany.
kiwi masz w lepszym miejscu bo po wyjściu z flagi na h4 jeszcze daleko "nie odjechał" - edek konkretny sufit ma już dość daleko - chyba ze edka zaryzykujesz na linii szyi rgr'a ale to po sygnale na świecy raczej dopiero

edek h4
https://www.tradingview.com/x/TbMYf51t/

kiwi h4
https://www.tradingview.com/x/1fG6dROI/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

wy tu pierdu pierdu tymczasem DAX się rozpędza w dół.
reakcja po FED
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Zablokowany