DayTrading: Czwartek 30.10.2014
- krzychu3_1989
- Pasjonat
Re: DayTrading: Czwartek 30.10.2014
w grudniu po południu pod rajd świętego mikołaja sp500 w przedziale 2100-2200
Odpowiedź na swoje pytanie masz przed sobą - to jest wykres!karnak pisze:@highend
"...a ropa - każda L jaką zapodaję w dołku daje zarobić. Dzisiaj już 3 razy. Zamykam z palca (skalpuję).."
Nie ma wątpliwości, że zarabiasz na L branym w dołku, pytanie co to za gral, który wie, gdzie jest ten dołek?

Ciemnotę to możesz wciskać, ale nie mnie.Dadas pisze:Odpowiedź na swoje pytanie masz przed sobą - to jest wykres!karnak pisze:@highend
"...a ropa - każda L jaką zapodaję w dołku daje zarobić. Dzisiaj już 3 razy. Zamykam z palca (skalpuję).."
Nie ma wątpliwości, że zarabiasz na L branym w dołku, pytanie co to za gral, który wie, gdzie jest ten dołek?

shogomad pisze:DAX S teraz aż do 9073.
bedzie to zniesienie fibo takie samo jak miedzu 12.30 a 15.10 dzisiaj ( ruch powrotny...prawie jak w podręczniku)
Następnie odbicie od tego 38,2 % i L'ki aż do 9140...wyżej już nie bedzie w długim terminie ( najlbliższy rok imho )
No i jesteśmy u celu....DAX 9150...dziwne

Nie sądzę. Mam SL na 2010 i mam zamiar na tym nieźle zarobić.krzychu3_1989 pisze:w grudniu po południu pod rajd świętego mikołaja sp500 w przedziale 2100-2200
Czytałem fajny artykuł, że mocny sygnał kupna będzie przy 2011,5 - do tego poziomu wersja z S.
Czyli standart, ludzie nie wierzą w prawdę.karnak pisze:Ciemnotę to możesz wciskać, ale nie mnie.Dadas pisze:Odpowiedź na swoje pytanie masz przed sobą - to jest wykres!karnak pisze:@highend
Żaden Graal nie istnieje, albo jest nim czysty wykres, ponieważ to właśnie wykres pokazuje co się dzieje.
Naucz się czytać wykres, to może wreszcie uwierzysz, bo sam zobaczysz.
podbierałem jak cena była niżej niż 81, zamykałem po 81.5 i okolice.karnak pisze:@highend
Skoro ropa jest aktualnie w konsoli to mniej więcej widać gdzie dołki robi.
ale to takie skalpowanie na czekoladę

Aż dziwne bo mForex ma spread = 7 na ropę i zero prowizji/swapu.
To szkoda nie wykorzystać w konsoli bo na inne instrumenty spready sporo większe.
Ostatnio zmieniony 30 paź 2014, 19:27 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Z tego co widze euro odbilo sie od 263 ale kangur walczy. Ciekawe. Czyzby jutro dalsze spadki na edku? Moim zdaniem troche pary brak do wzrostu. Moze dobry moment na ske czy lepiej sie wstrzymać?
Nieźle sobie poczynają bez QE. Dzień się jednak nie skończył 

The only way is up
Rozumiem, że Ty się już nauczyłeś i trafiasz idealnie w górki i dołki, jak highend, skoro tak to skomentowałeś, gratuluję, a przede mną jeszcze dużo pracy, by wam dorównać.Dadas pisze:karnak pisze:Dadas pisze: Czyli standart, ludzie nie wierzą w prawdę.
Żaden Graal nie istnieje, albo jest nim czysty wykres, ponieważ to właśnie wykres pokazuje co się dzieje.
Naucz się czytać wykres, to może wreszcie uwierzysz, bo sam zobaczysz.