DayTrading: Czwartek 30.10.2014
-
- Gaduła
Re: DayTrading: Czwartek 30.10.2014
Ma ktos wizje na rope bo mnie ona dzis troche meczy
Taki poziom jest, dlatego skacze tam i spowrotem.wariatgdynia pisze:Ma ktos wizje na rope bo mnie ona dzis troche meczy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Gaduła
Dzieki mi nadal sie wydaje ze powinna zleciec do 80 lub nizejDadas pisze:Taki poziom jest, dlatego skacze tam i spowrotem.wariatgdynia pisze:Ma ktos wizje na rope bo mnie ona dzis troche meczy
Dolar bedzie sie umacniał to ropa powinna spaść bynajmniej taki sa moje przypuszczenia
As7 pisze:Bemowo1 pisze:edek
fala 5 (jeżeli to 5) dojechała do 161,8 względem fali 1
-- Dodano: 30 paź 2014, 16:41 --
H4 - ciekawe czy zakończyliśmy falę ?
W twojej analizie Fala 4 w ewentualnej [5] ma szczyt na dołku Fali 1 więc gwałci podstawowe założenia elliota... Oczywiście na H4 tego nie widać... ale na H1 już bardzo wyraźnie ze na siebie zachodzą i to nie jednym pipsem.
U mnie jeżeli obronimy linie szyi RGR rozpocznie się fala [5] wyższej Fali 1 wyższej VCiekawe jak to wyjdzie w praniu... xD
TEORIA FAL ELLIOTTA – podstawowe założenia
http://www.gieldowy-wizjer.pl/teoria-fal-elliotta/
Reguły dotyczące Impulsu:
Impuls jest pięciofalową strukturą oznaczaną 1-2-3-4-5 i poruszającą się w kierunku wyższego trendu. Jest to
najczęściej spotykana struktura fali Elliottowskiej.
• Fala 1 musi być Impulsem lub Trójkątem Ukośnym Początkowym.
• Fala 2 może być jakąkolwiek strukturą korekcyjną prócz Trójkąta.
• Żadna część Fali 2 nie może znieść więcej niż całość Fali 1.
• Fala 2 musi znieść Falę 1 przynajmniej w 20%.
• Maksymalny czas trwania Fali 2 to 9-krotny czas trwania Fali 1.
• Fala 3 musi być Impulsem.
• Fala 3 musi być dłuższa niż Fala 2 pod względem całkowitego przebytego dystansu mierzonego ceną.
• Całkowity mierzony ceną ruch Fali 2 musi być większy niż Podfala 2 Fali 1 lub Podfala 4 Fali 1. Całkowity
mierzony ceną ruch Fali 2 musi być również większy niż Podfala 2 Fali 3 lub Podfala 4 Fali 3. Fala 2 musi
być również większa niż 61.8% całkowitego ruchu każdej z powyższych 4 Podfal.
• Fala 3 i Fala 1 nie mogą mieć naraz załamanej Podfali 5. (Załamana Fala 5 to fala będąca impulsem, w
którym Podfala 5 jest krótsza niż Podfala 4 pod względem ceny).
• Fala 3 nie może być krótsza niż 1/3 Fali 1 pod względem ceny.
• Fala 3 nie może być 7 razy dłuższa niż Fala 1 pod względem ceny.
• Chociaż nie ma minimalnego czasu trwania obowiązującego dla Fali 3, jej maksymalny czas trwania
wynosi 7 razy długość trwania Fali 1.
• Fala 4 może być jakąkolwiek strukturą korekcyjną.
• Fale 1, 2 i 4 nie mogą na siebie zachodzić z wyjątkiem 15% Fali 2 na rynkach lewarowanych, lecz i w tym
wypadku jedynie przez co najwyżej mniej niż 2 dni.
• Całkowity mierzony ceną ruch Fali 4 musi być większy niż Podfala 2 Fali 3 lub Podfala 4 Fali 3. Całkowity
mierzony ceną ruch Fali 2 musi być również większy niż Podfala 2 Fali 5 lub Podfala 4 Fali 5. Całkowity
mierzony ceną ruch Fali 2 musi być również większy niż 61.8% całkowitego ruchu każdej z powyższych 4
-- Dodano: 30 paź 2014, 18:55 --
As7 pisze:Bemowo1 pisze:edek
fala 5 (jeżeli to 5) dojechała do 161,8 względem fali 1
-- Dodano: 30 paź 2014, 16:41 --
H4 - ciekawe czy zakończyliśmy falę ?
W twojej analizie Fala 4 w ewentualnej [5] ma szczyt na dołku Fali 1 więc gwałci podstawowe założenia elliota... Oczywiście na H4 tego nie widać... ale na H1 już bardzo wyraźnie ze na siebie zachodzą i to nie jednym pipsem.
U mnie jeżeli obronimy linie szyi RGR rozpocznie się fala [5] wyższej Fali 1 wyższej VCiekawe jak to wyjdzie w praniu... xD
TEORIA FAL ELLIOTTA – podstawowe założenia
http://www.gieldowy-wizjer.pl/teoria-fal-elliotta/
Reguły dotyczące Impulsu:
Impuls jest pięciofalową strukturą oznaczaną 1-2-3-4-5 i poruszającą się w kierunku wyższego trendu. Jest to
najczęściej spotykana struktura fali Elliottowskiej.
• Fala 1 musi być Impulsem lub Trójkątem Ukośnym Początkowym.
• Fala 2 może być jakąkolwiek strukturą korekcyjną prócz Trójkąta.
• Żadna część Fali 2 nie może znieść więcej niż całość Fali 1.
• Fala 2 musi znieść Falę 1 przynajmniej w 20%.
• Maksymalny czas trwania Fali 2 to 9-krotny czas trwania Fali 1.
• Fala 3 musi być Impulsem.
• Fala 3 musi być dłuższa niż Fala 2 pod względem całkowitego przebytego dystansu mierzonego ceną.
• Całkowity mierzony ceną ruch Fali 2 musi być większy niż Podfala 2 Fali 1 lub Podfala 4 Fali 1. Całkowity
mierzony ceną ruch Fali 2 musi być również większy niż Podfala 2 Fali 3 lub Podfala 4 Fali 3. Fala 2 musi
być również większa niż 61.8% całkowitego ruchu każdej z powyższych 4 Podfal.
• Fala 3 i Fala 1 nie mogą mieć naraz załamanej Podfali 5. (Załamana Fala 5 to fala będąca impulsem, w
którym Podfala 5 jest krótsza niż Podfala 4 pod względem ceny).
• Fala 3 nie może być krótsza niż 1/3 Fali 1 pod względem ceny.
• Fala 3 nie może być 7 razy dłuższa niż Fala 1 pod względem ceny.
• Chociaż nie ma minimalnego czasu trwania obowiązującego dla Fali 3, jej maksymalny czas trwania
wynosi 7 razy długość trwania Fali 1.
• Fala 4 może być jakąkolwiek strukturą korekcyjną.
• Fale 1, 2 i 4 nie mogą na siebie zachodzić z wyjątkiem 15% Fali 2 na rynkach lewarowanych, lecz i w tym
wypadku jedynie przez co najwyżej mniej niż 2 dni.
• Całkowity mierzony ceną ruch Fali 4 musi być większy niż Podfala 2 Fali 3 lub Podfala 4 Fali 3. Całkowity
mierzony ceną ruch Fali 2 musi być również większy niż Podfala 2 Fali 5 lub Podfala 4 Fali 5. Całkowity
mierzony ceną ruch Fali 2 musi być również większy niż 61.8% całkowitego ruchu każdej z powyższych 4
Nie bardzo, bo wyraźnie się od tego wsparcia odbija, i nie chce niżej.wariatgdynia pisze:Dzieki mi nadal sie wydaje ze powinna zleciec do 80 lub nizejDadas pisze:Taki poziom jest, dlatego skacze tam i spowrotem.wariatgdynia pisze:Ma ktos wizje na rope bo mnie ona dzis troche meczy
Dolar bedzie sie umacniał to ropa powinna spaść bynajmniej taki sa moje przypuszczenia
Nowy123 pisze:juz 1990 i czapowni nadchodzi
albo na 1992 double top , ja tam s mam z 1990 ..
- harymilloki
- Maniak
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"
ostatnio poszedł ponad 2000 to może i dziś??
albo nie 

Venomouss pisze:Nowy123 pisze:juz 1990 i czapowni nadchodzi
albo na 1992 double top , ja tam s mam z 1990 ..
dobieram shorta 1988