DayTrading: Czwartek 30.07.2015
Re: DayTrading: Czwartek 30.07.2015
Czyżby nowe szczyty na DAX?
wariatgdynia pisze:Witam a jak wasze oczekiwania co do kangura ?
Czekać do 14.30 - PKB US...
CZy będzie gorsze czy lepsze to strzelanie w ciemno... Myślę jednak że stany troszkę nadrobiły więc kangur powinien polecieć W dół... Jak będą gorsze to powinna być większa korekta... Ale to się okaże

-- Dodano: czw 30-07-2015, 11:18 --
Tak jak mówiłem odreagowanie po dzisiejszym spadku... Są dopiero na F61 więc daleko jeszcze do zanegowania scenariusza spadkowego - spójrz na dzienne świeczki - 3 świeczki wewnątrz ostatniej spadkowej - to nie jest wzrostowa formacja, no ale jak dziś się zamkną powyżej to można powoli Lki pakować IMO...jpawlas pisze:Czyżby nowe szczyty na DAX?

Teraz spojrzałem na świeżo - łupnęli F78 więc albo zawrócą na nim albo mogą wybić szczyt i jak tak zamkną dzień to L

-- Dodano: czw 30-07-2015, 11:26 --

Societe Generale economists forecast a 3.3% growth rate, compared to the 2.5% consensus. After the softness in Q1, this tells a story of an underlying growth rate that remains moderate but even so, a market reaction is likely, the bank projects.
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" 

Ostatnie dane z rynku pracy były mocne, ale pozostałe aż tak różowo nie wyglądały.
Kilka razy się śmiałem, że dane wyglądają żenująco po odstawieniu kroplówki związanej z QE.
Kilka razy się śmiałem, że dane wyglądają żenująco po odstawieniu kroplówki związanej z QE.
The only way is up
Tylko wyniki spółek w tym banków się poprawiły i nikt się tego nie spodziewał... Nieliczne zaskoczyły na minus...
Więc może i PKB będzie OK.
Więc może i PKB będzie OK.

Myślisz zatem Panie Żabka, że odbijemy się od górnej bandy i zmierzamy do dolnej? Czy też bardziej będziemy przebijać górą?atlanticos pisze:ujek h4 - gorna banda potencjalnego trójkata
https://www.tradingview.com/x/KWBhggzq/
kiwi h4 - możliwy retest wybitego kanału... powrót do spoadkow wg mnie dopiero w przypadku powrotu do kanalu i wybicia dolka na 6550
https://www.tradingview.com/x/2KAC8Edx/
- atlanticos
- Maniak
napisze Ci tak... ja wziąłem S z SL 30 pipsowym bo uważam że dosc mocno wyciagneli prognozy PKB po tak slabym pierwszym Q i moze byc im trudno sprostac. 30 pipsow to nie jest dla mnie wielkie ryzyko, a miejsce wydaje mi się ciekawe. Wybiją Sl to trudno. Natomiast wiadomo że każdy podejmuje decyzje nie w oparciu o moje wykresy tylko o swoja własną strategie, a punkt spojrzenia kogos innego moze tylko czasem pomoc zauwazyc cos co samemu sie przegapilo... przynajmniej ja mam takie podejscie...Zolo pisze:Myślisz zatem Panie Żabka, że odbijemy się od górnej bandy i zmierzamy do dolnej? Czy też bardziej będziemy przebijać górą?atlanticos pisze:ujek h4 - gorna banda potencjalnego trójkata
https://www.tradingview.com/x/KWBhggzq/
kiwi h4 - możliwy retest wybitego kanału... powrót do spoadkow wg mnie dopiero w przypadku powrotu do kanalu i wybicia dolka na 6550
https://www.tradingview.com/x/2KAC8Edx/

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Eur usd, analiza niepewna połowa, że spadnie połowa, ze pójdzie w górę, czekamy na 14:30. Ja liczę, że wynik będzie lepszy od prognoz wynik zapikuje w dół i będę zadowolony, ale cieki mnie jeszcze aud usd w nocy niewiele się działo, będe z pewnością ta pare obserwował 

L bym na eu postwił na tej loterii zobaczymy
Dane mieszane... daleko nie zalecą

Nie traktuj tego jak hazardu, bo nigdy nie zarobisz. Masz swoją strategie to graj tylko pod nią. A jak domniewasz, że będzie loteria to lepiej kasuj zysk i wychodź z pozycji na ten czas.tarfue pisze:L bym na eu postwił na tej loterii zobaczymy