40 zł za 1 pkt, ale ten punkt przed przecinkiem ? Moje wyliczenie wziąłem z TMS i tam przy 1 locie jest 100 zł za pkt.TsunamiPL pisze:U mnie 1 lot = 40 zł/1pktMarioDM pisze:1 lot ? Hmm. Zdajesz sobie sprawę, że pełna wartość kontraktu tej wielkości to 1 340 959 zl ? Dosyć ostro zagrywasz.TsunamiPL pisze:Szarpnąłem daxa 3 razy 1 lotem. +800
Zostawiam sobie 0,1 lota dax L, żeby nie siedzieć bezczynnie a za bardzo się nie stresować.
Wg mojego setupu aby zagrać 1 lotem na Daxie należy miec na rachunku brokerskim minimum 300 000 zł.
Rządzisz !!!
Wczorajsza sesja cudów nieco zmieniła na wykresach. Sygnał sell na D1 na Russell i SnP został zanegowany. Pozostały jeszcze aktywne sygnały sell na D1 na Nasdaq i Daxie, ale ... kto wie, może też zanegują.
Czyli w Twoim przypadku wartość 1 lota to 536 383 zł. W moim setupie należałoby mieć na rachunku 120 000 zł aby otworzyć tak dużą pozycję. Musisz mieć ogromnego farta, albo stalową dyscypline i idealnie ustawione SL, aby grać tak dużymi pozycjami mając mniejszą wartość rachunku. No chyba, że masz właśnie tyle, ile napisałem. Mimo wszystko - szacun .