DayTrading: Czwartek 28.04.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 29 kwie 2016, 00:00

Wzrost
6
50%
Bez zmian
3
25%
Spadek
3
25%

Liczba głosów: 12

Awatar użytkownika
MowmiSasiad
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Czwartek 28.04.2016

Nieprzeczytany post autor: MowmiSasiad »

sureshot pisze:tak generalnie i dlugoterminowo w ogole to dax nie koniecznie musi podazyc za edkiem, nawet jak edek odjedzie do gory wydaje sie ze sp500 jako glowny indeks bedzie trzymac az do wyborow w listopadzie, teraz troche pewnie pokonsoliduja (spadek wolumenu), wybiora zlego populiste trumpa, ktorego wg mnie finansjera pcha na prezydenta, zeby zrobic pozniej z niego kozja ofiarnego i rozpoczna sie fajerwerki i zwala, licznik bije nie ublaganie http://www.usdebtclock.org/, i chyba w 2017 maja znowu obradowac nad limitem zadluzenia....
do wyborów w listopadzie konsola :O :O :O
śmiała diagnoza ;)

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

rosnac nie maja juz za bardzo z czego, a ludzi przed wyborami chyba ploszyc nie beda..., ale to tylko prognoza;)

mario_M
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mario_M »

analiza przewidywania zachowania ceny czy fundamentalna czy techniczna opiera się na pewnych założeniach: fibo, PA, trendy etc
to, że cena może iść zgodnie z tymi czy innymi wskazaniami na tym trader opiera wskazanie do zawarcia pozycji

a "cwaniak" kosi tych traderów bo właśnie wymyślił sobie nowy sposób :jak większość traderów wpuścić w kanał

100% zgodności nie istnieje, są oczywiście bardziej sprawdzające się zagrywki techniczne a inne w danym okresie czasu nie są respektowane przez rynek - ale na tym to polega przekonać część traderów aby zagrała tak a nie inaczej aby stanowili drugą stronę transakcji

jakby wszystko było takie przewidywalne to by nie było drugiej strony transakcji
oczywiście tutaj wolumen ma znaczenie: bo duży na małym obrocie może pozwolić malutkim bawić się ceną ale jak przyjdzie konkret to cena wraca tam gdzie są pieniądze do wymiany

banki centralne się gimnastykują a rynek robi swoje
edka zapewne do brexitu nie ruszą z konsoli
umowa o wolnym handlu usa-ue: kolejny raz usa zyska? jak zarobili na poprzedniej z kanadą i meksykiem

edek póki co są na dolnym ograniczeniu konsoli pod 13,60 i to jest zapora i wskazania na shorta
choć nie za mocnego bo mocny dolar nie jest pożądany

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

jaki brexit?, referendum w szkocji sfalszowali na luziku, gdzie szkocka partia narodowa dostala prawie 90% poparcia w wyborach parl., a z takim referendum mieliby sobie nie poradzic... oni z ue tylko ciagna nie sa w szengen wiec imigrantow moga brac tylko z ue, do wspolnej kasy nie placa , zero strachu ze jakies sankcje na city, bo by musialy tez byc dla frankfurtu.., mowy nie ma

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

mario_M pisze:analiza przewidywania zachowania ceny czy fundamentalna czy techniczna opiera się na pewnych założeniach: fibo, PA, trendy etc
to, że cena może iść zgodnie z tymi czy innymi wskazaniami na tym trader opiera wskazanie do zawarcia pozycji

a "cwaniak" kosi tych traderów bo właśnie wymyślił sobie nowy sposób :jak większość traderów wpuścić w kanał

100% zgodności nie istnieje, są oczywiście bardziej sprawdzające się zagrywki techniczne a inne w danym okresie czasu nie są respektowane przez rynek - ale na tym to polega przekonać część traderów aby zagrała tak a nie inaczej aby stanowili drugą stronę transakcji

jakby wszystko było takie przewidywalne to by nie było drugiej strony transakcji
oczywiście tutaj wolumen ma znaczenie: bo duży na małym obrocie może pozwolić malutkim bawić się ceną ale jak przyjdzie konkret to cena wraca tam gdzie są pieniądze do wymiany

banki centralne się gimnastykują a rynek robi swoje
edka zapewne do brexitu nie ruszą z konsoli
umowa o wolnym handlu usa-ue: kolejny raz usa zyska? jak zarobili na poprzedniej z kanadą i meksykiem

edek póki co są na dolnym ograniczeniu konsoli pod 13,60 i to jest zapora i wskazania na shorta
choć nie za mocnego bo mocny dolar nie jest pożądany
100% nie jest osiągalne, ale raczej z powodów psycho-fizjologicznych człowieka.
System może być super dobry, co nadal nie wyeliminuje naszych słabości.
Co do reszty twoich teori "dymanicznych", to po prostu 99% ludzi tkwi w Matrixie wykresu.
Można się z tego Matrixu wyrwać i po prostu zarabiać swoje.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
adk77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adk77 »

ropa zbliża się do górnej krawędzi kanału spadkowego,

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Siedzę dzisiaj cicho i odrabiam UJka. :evil: Mam pare L na Ujku. Najwyżej brane L po 109.300
The only way is up

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

TsunamiPL pisze:Siedzę dzisiaj cicho i odrabiam UJka. :evil: Mam pare L na Ujku. Najwyżej brane L po 109.300
też mam ;]
ale tak małe że z chęcią dokupię więcej i niżej :P

:mrgreen: :mrgreen:
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

PipsKong pisze:
TsunamiPL pisze:Siedzę dzisiaj cicho i odrabiam UJka. :evil: Mam pare L na Ujku. Najwyżej brane L po 109.300
też mam ;]
ale tak małe że z chęcią dokupię więcej i niżej :P

:mrgreen: :mrgreen:
Ja mam już i S i pare L :lol:
The only way is up

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

z tym ujkiem, to, niby wielka swieca wiec powinna byc korekta, ale po wybiciu z takiej 3 dniowej konsoli, to podobno ok 70% , ze dzisiejsze low bedzie jutro przynajmniej wybite, tak przynajmniej podaje linda raschke, ja sam nigdy nie sprawdzalem

Zablokowany