DayTrading: Czwartek 27.12.2018

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 28 gru 2018, 00:00

Wzrost
2
33%
Bez zmian
1
17%
Spadek
3
50%

Liczba głosów: 6

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 27.12.2018

Nieprzeczytany post autor: XAB »

Świeżak44 pisze:A to nie wiedziałem, ze nic nie wiesz. To znana grupa, te Fraktale. Myslałem ze kązdy ich tu kojarzy. To było coś takiego- trochę sekta, trochę bajka .. wystarczy nie zamykac stratnych pozycji i masz dobre wyniki. ;) https://www.youtube.com/watch?v=ga5F-HSol_s
swiezy nigdy po forach nie latalem
nie pottzebuje wzorcow
jeszcze na dodatek takich
bo wg mnie to ja moglbym ich nauczyc jak sie zarabia a nie oni mnie
ja mialem jednego tylko nauczyciela mentora i gdybys 10 lat temu latal po forach to byc go znal
bo gdy wiekszosc miala o elliocie mgliste pojecie i o formacjach to on mial to w jednym paluszku a dzis to nawet jego nik nie pamietam
i teraz mi juz wstyd ale cblondi napewno pamieta :D bo sie z nim kiedys nieraz sprzeczal
zaczalem znowu delikatnie niemca zbierac
tzn lki daxa ale bardzo delikatnie :(
PRZYP SOBIE sierota napisal do mnie ostatnio jak dolar byl 4.25 ze to finisz
i ze bedzie spory spadek i oczywiscie ze az tak spory ja nie zalozylem
i raz na jakis spory czas bo to z 5 lat jak byl cicho sie odzywa teraz nie pisal nic czyli zmian jeszcze niet :D
Ostatnio zmieniony 27 gru 2018, 15:39 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

dzisiaj są szanse na dojazd do 1,1440 :d :d

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Nieprawda, że posiadanie racji jest najważniejsze. Ja wole mieć zyski, wygrywać niż mieć rację. On ma takie podejście, ze lubi się zakładać i upierać. 3 razy go przez to wywieźli na DAX-ie. Ostatniu tuż przed świętami wyczyścił konto, bo się upierał że odbija.. Wtedy akurat ja też tak myslałem i tak grąłem.. :oops:
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Świeżak44 pisze:A to nie wiedziałem, ze nic nie wiesz. To znana grupa, te Fraktale. Myslałem ze kązdy ich tu kojarzy. To było coś takiego- trochę sekta, trochę bajka .. wystarczy nie zamykac stratnych pozycji i masz dobre wyniki. ;) https://www.youtube.com/watch?v=ga5F-HSol_s
Konkretnie, to rzecz jest w tym, że oprócz lipnej umowy z FT z siedzibą w USA, taki klient podpisuje pełnomocnictwo na FT do dokonywania transakcji na koncie klienta u brokera Klimex, i to pełnomocnictwo jest równocześnie zgodą na wypłacenie przez brokera dla FT kompensaty za transakcje. Jest tam też warunek, że może wystąpić konflikt interesów, i że klient oświadcza, że jest tego świadomy i się zgadza. I, że te kompensaty mogą być wypłacane FT na zasadzie per-trade.

Tak, więc, jest to cyrograf, który klient sam na siebie podpisuje.

Natomiast, strategia FT polega na zawieraniu wielu tradów, bez konkretnej strategii, i kasowaniu swojego procentu per-trade od tradów zyskownych, a mają w dupie wynik klienta, bo w umowie jest, że poziom zamknięcia wszystkich transakcji to 70% kapitału wyjściowego, a potem 50%.
Ostatnio zmieniony 27 gru 2018, 15:45 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

XAB , a kto to był ten mentor???

-- Dodano: 27 gru 2018, 15:44 --

Technik, a widziałeś na ile uwalili tej lase to depo?? 124k strat , (ze 180k startowali) czyli niecałe 60k uratowała.. To i tak jest dno, bez wzgledu na umowy..
Ostatnio zmieniony 27 gru 2018, 15:45 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 1 raz.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

a to co piszesz technik to i u mnie na ogolnym lecialo ale wydawalo mi sie tak smieszne
jak bajka dla glupich ze o tym zapomnialem sraktale czy jak im tam niezle
napisalem ksywke mial Sierota ???????i teraz na jakiejs wyspie mieszka
on wyrazny dlugodystansowiec
DLA MNIE TO BYLO SMIESZNE JAK ON CZEKAL 10 PUNKTOW BY ZAPIAC POZYCJE I SIE WKURZAL BO WG JEGO WIDZIMISIE BRAKOWALO MU NP JESZCZE 20 PIP
Ostatnio zmieniony 27 gru 2018, 15:46 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Jak ktos ciekaw jak to wyglądało naprawde to niech posłucha. Mam tylko nadzieje, że KNF się tym zajmie ;)
https://www.youtube.com/watch?v=4dxqvFnq32E

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Świeżak44 pisze:XAB , a kto to był ten mentor???

-- Dodano: 27 gru 2018, 15:44 --

Technik, a widziałeś na ile uwalili tej lase to depo?? 124k strat , (ze 180k startowali) czyli niecałe 60k uratowała.. To i tak jest dno, bez wzgledu na umowy..
Ale to jest w umowie, że zamykają wszystkie pozycje, gdy kapitał stopnieje do 70% kapitału wyjściowego, a potem 50%.
W umowie jest wszystko, co istotne dla FT, a nie ma żadnych konkretów, do czego FT się zobowiązuje, ani nie ma nic o konsekwencjach dla FT. Jest tylko, że FT nie ponosi żadnych konsekwencji.

Kto podpisuje, w ogóle taką umowę???
Ostatnio zmieniony 27 gru 2018, 15:51 przez fx-technik, łącznie zmieniany 2 razy.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

Zolo pisze:
MERLIN pisze:DAX lepiej poczekać z L ,obecnie wygląda to na Motyla :roll:
Merlin bardziej mi to wygląda na nietoperza ale wygląda, że możesz mieć rację. Trend jest obecnie znany więc i formacja możliwa:)
Przejęzyczenie ,pewnie że BAT

szuler
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: szuler »

ORGR w grze
https://invst.ly/9mo8x

-- Dodano: 27 gru 2018, 15:57 --

no to poleciało zgodnie z planem
https://invst.ly/9moac

Zablokowany