DayTrading: Czwartek 24.09.2015
- atlanticos
- Maniak
Re: DayTrading: Czwartek 24.09.2015
cadjpy h4
https://www.tradingview.com/x/P3rCE9hb/
https://www.tradingview.com/x/P3rCE9hb/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
_Kerad_ pisze:cieszy mnie ze Twoje TP kreuje kursy i gratuluję erudycjiJeżdżę Rowerę pisze:Co do danych to są zawarte w AT, dla mnie nie ma różnicy jakie będą dane. Dane tylko przyśpieszają sygnał / kierunek itd, np masz tp 70 pipsow i nie ma zadnych danych to czasem moze potrwac dlugo nim osiagniemy Cel, a jak sa jakies wazniejsze makro TP jest szybko, to samo z SLJak dobrze grasz AT to ani Fed ani puszczenie bariery na franku nie zalatwi Ci konta. To tak dla ogółu
Czułem ze spotkam się z taką odpowiedzią, ale kiedyś sam do tego dojdziesz, pozdrawiam

tak na szybko to jak myślisz info o stanie gospodarki Chin spowodowało ruch z tytułu "TP"
a "uwolnienie" CHF tez wynikało z wykresu
to wszytko to gra popytu i podaży
a co ma wpływ to poczytaj
proponuję odpowiedzieć sobie (nie mnie) na pytanie
co kreuje wartość pieniądza? (bo papier ma nikłą wartość chyba ze wykres)
to wszytko to gra popytu i podaży
a co ma wpływ to poczytaj
proponuję odpowiedzieć sobie (nie mnie) na pytanie
co kreuje wartość pieniądza? (bo papier ma nikłą wartość chyba ze wykres)
u/j wybija z trojkata dołem 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Inwestowanie nie powinno być łatwe. Każdy, kto uważa, że inwestowanie jest łatwe, jest głupi".
Nie bądź głupi!
Nie bądź głupi!

DAX ma jakieś punkty wsparcia, czy to studnia bez dna obecnie?
Ciężko by zliczyc 5 lat zagran ale co do SNB i jego faila, miałem akurat sygnał na spadki na gbpchf, byl chyba wtedy ladny double top na D1, a to ze tego dnia zrobili te mega scieme to akurat przypadek, tak samo ostatnio z FED, zajalem pozycje na usdjpy 2 godziny przed FED, a trąbione bylo w te i we wte jakie to wahania nie będą i wiesz co moglem ustawic SL na 5 pipsow a i tak by mnie nie wybili. Oczywiscie to samo się dzieje w druga stronę, gdy czlowiek da ciala albo statystyka zrobi swoje. Przyznam ze na dane gralem w 2010, ale to lipa. Ogolnie wolę nie patrzec na callendar bo tylko miesza, to samo forum, ale to już niestety z nudów czasami się czyta i dyskutuje_Kerad_ pisze:tak na szybko to jak myślisz info o stanie gospodarki Chin spowodowało ruch z tytułu "TP"

- atlanticos
- Maniak
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
coś się stało że dax tak spada?
BrawoJeżdżę Rowerę pisze:Co do danych to są zawarte w AT, dla mnie nie ma różnicy jakie będą dane. Dane tylko przyśpieszają sygnał / kierunek itd, np masz tp 70 pipsow i nie ma zadnych danych to czasem moze potrwac dlugo nim osiagniemy Cel, a jak sa jakies wazniejsze makro TP jest szybko, to samo z SLJak dobrze grasz AT to ani Fed ani puszczenie bariery na franku nie zalatwi Ci konta. To tak dla ogółu

Umysł techniczny to taki, który da się zdefiniować matematycznie.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Inwestowanie nie powinno być łatwe. Każdy, kto uważa, że inwestowanie jest łatwe, jest głupi".
Nie bądź głupi!
Nie bądź głupi!