DayTrading: Czwartek 24.08.2023
DayTrading: Czwartek 24.08.2023
Zapraszam do wymiany uwag i opinii na temat dzisiejszej sesji.
Regulamin działu DayTrading:
1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział [url=https://forex-nawigator.biz/forum/prognozy-komentarze-analizy.html]Prognozy, komentarze, analizy[/url]
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)
Nagminne łamanie powyższych zasad będzie skutkować nałozeniem zakazu pisania do końca bieżącego tygodnia.
Recydywa będzie karana ostrzeżeniami.
Przypominam że ponadto obowiązuje [url=https://forex-nawigator.biz/forum/regulamin-forum-nawigator-biz-t11778.html]Regulamin Forum[/url]
Przedstawione poglądy, oceny, opinie i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autorów i nie mają charakteru rekomendacji do nabycia lub zbycia albo powstrzymania się od dokonania transakcji w odniesieniu do jakichkolwiek walut. Poglądy te jak i inne treści nie stanowią "rekomendacji" lub "doradztwa" w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 o obrocie instrumentami finansowymi. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte lub zaniechane na podstawie poniższych analiz ponosi inwestor.
Regulamin działu DayTrading:
1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział [url=https://forex-nawigator.biz/forum/prognozy-komentarze-analizy.html]Prognozy, komentarze, analizy[/url]
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)
Nagminne łamanie powyższych zasad będzie skutkować nałozeniem zakazu pisania do końca bieżącego tygodnia.
Recydywa będzie karana ostrzeżeniami.
Przypominam że ponadto obowiązuje [url=https://forex-nawigator.biz/forum/regulamin-forum-nawigator-biz-t11778.html]Regulamin Forum[/url]
Przedstawione poglądy, oceny, opinie i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autorów i nie mają charakteru rekomendacji do nabycia lub zbycia albo powstrzymania się od dokonania transakcji w odniesieniu do jakichkolwiek walut. Poglądy te jak i inne treści nie stanowią "rekomendacji" lub "doradztwa" w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 o obrocie instrumentami finansowymi. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte lub zaniechane na podstawie poniższych analiz ponosi inwestor.
Re: DayTrading: Czwartek 24.08.2023
Część zasieków pokonana.
Konsola w ramach trójkąta prawdopodobna
Konsola w ramach trójkąta prawdopodobna
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To i ja wrzucę swoje malunki odnośnie SP bo Nasdaq dość mocno poszarżował , wiec na sp teraz trzeba tez popatrzeć.
Niebieski orgr miałby zasieg akurat do LT z D1, która mi połamali i wróciłby ponad 4500 , a to dość istotny poziom.
A jak zechcieliby zrobić zielony zasieg z kanału to juz wyraźnie wrócą powyżej tej mojej LT i o spadkowym scenariuszu jaki miałem w głowie jeszcze wczoraj trzeba bedzie zapomniec .
Enylej ... najbardziej pasuje mi niebieski orgr i powrót do LT .
Bardzo ważna tez wg mnie jest świeca spadkowa H4 zaznaczona czarna strzałka . Jeżeli wrócą powyżej LT z D1 to bedą chcieli/ musieli ją zanegować żeby wrócić do wzrostów ( ihmo ) i akurat zrobiliby wtedy zielony zasieg z kanału . Teraz jesteśmy u podstawy tej świecy .
Wnioski : wiem ze nic nie wiem
....
wyglada ze tylko w górę chcą
Niebieski orgr miałby zasieg akurat do LT z D1, która mi połamali i wróciłby ponad 4500 , a to dość istotny poziom.
A jak zechcieliby zrobić zielony zasieg z kanału to juz wyraźnie wrócą powyżej tej mojej LT i o spadkowym scenariuszu jaki miałem w głowie jeszcze wczoraj trzeba bedzie zapomniec .
Enylej ... najbardziej pasuje mi niebieski orgr i powrót do LT .
Bardzo ważna tez wg mnie jest świeca spadkowa H4 zaznaczona czarna strzałka . Jeżeli wrócą powyżej LT z D1 to bedą chcieli/ musieli ją zanegować żeby wrócić do wzrostów ( ihmo ) i akurat zrobiliby wtedy zielony zasieg z kanału . Teraz jesteśmy u podstawy tej świecy .

Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...
....
[/quote]
rozwiazanie jest bardzo proste
spadamy bo cay czas jestesmy w mozliwych spadkach czyli nizej 50fb u mnie 4474
mam lki wiec mi lotto ale drone juz wiec chce by spadał
a nasdaq to juz pisalem
on caly czas jest w tyle w porownaniu do daxa i sp500 mimo tego wczorajszego wzrostu
dlatego ze na ostatniej zwyzce rynek jego sciskał w obroży i na nim zrobili wyrażny wałek
procentowo sprawdzic prosze
jest tylko problem czy poprawia dołek czy tylko podpuszczą
us100 mial chyba 168xx szczyt dax 16400 ostatnio wybili dzis 15400 a dax 15800
co do sp500
to male ryzyko oprzec slki ciut wyzej 50fb i postawic morze esek
ale ja w sumie wole robic na nygusie
choc na sp jakas drobnice tez postawię mam jeszcze czas / on szybko nie spada
nie mam takiego obrazu ale chetnie bym ujrzał us100 na tygodniowym np jak on do fba stoji
na sp500
linia czerwona to linia dna wielkiego spadkowego kanału o zasiegu / sorki nie bede nawet podawał no ok wyraznie nizej 4k
bo sie w ramach nie miesci
teraz do dt jestesmy w klinie podazowym lub zółtym kanaliku tez podaz
na zakupach jestem na minusie ale tak to jest ze liczy sie to po ile zamkniesz a nie otworzysz
2ktr lki rownaja wszystko na luzie jeszcze pisze o us100

[/quote]
rozwiazanie jest bardzo proste
spadamy bo cay czas jestesmy w mozliwych spadkach czyli nizej 50fb u mnie 4474

mam lki wiec mi lotto ale drone juz wiec chce by spadał
a nasdaq to juz pisalem
on caly czas jest w tyle w porownaniu do daxa i sp500 mimo tego wczorajszego wzrostu
dlatego ze na ostatniej zwyzce rynek jego sciskał w obroży i na nim zrobili wyrażny wałek
procentowo sprawdzic prosze

jest tylko problem czy poprawia dołek czy tylko podpuszczą

us100 mial chyba 168xx szczyt dax 16400 ostatnio wybili dzis 15400 a dax 15800
co do sp500
to male ryzyko oprzec slki ciut wyzej 50fb i postawic morze esek

choc na sp jakas drobnice tez postawię mam jeszcze czas / on szybko nie spada
nie mam takiego obrazu ale chetnie bym ujrzał us100 na tygodniowym np jak on do fba stoji
na sp500
linia czerwona to linia dna wielkiego spadkowego kanału o zasiegu / sorki nie bede nawet podawał no ok wyraznie nizej 4k
bo sie w ramach nie miesci

na zakupach jestem na minusie ale tak to jest ze liczy sie to po ile zamkniesz a nie otworzysz
2ktr lki rownaja wszystko na luzie jeszcze pisze o us100
podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę
jesli nie odpowiadam tzn nie chcę odpisać ani się tłumaczyć
pz dzisiaj na dt lki i ski ropa raczej na razie
https://foto-hosting.pl/img/d7/7b/ea/d7 ... b0ca34.png
dolce i edek zostawilem dalej lki na edku i esy na dol
w koncu to na razie nie tracę
a nygus to takie ramy / us100/
czyli jeszcze brak czyli tak nawet do 500 moze jeszcze podskoczyc smiało
/ dalej mocne dt i skroty/
ropa do dt dalej 77-78------ 79-80 jesli wyzej lub nizej to kontrolkaaaaaaaaaaaaaaaa
https://foto-hosting.pl/img/d7/7b/ea/d7 ... b0ca34.png
dolce i edek zostawilem dalej lki na edku i esy na dol
w koncu to na razie nie tracę
a nygus to takie ramy / us100/
czyli jeszcze brak czyli tak nawet do 500 moze jeszcze podskoczyc smiało

ropa do dt dalej 77-78------ 79-80 jesli wyzej lub nizej to kontrolkaaaaaaaaaaaaaaaa

nygus / us 100
0,5 k zdjete mam 1,5 straz i sp500 3ktr zostawilem
0,5 k zdjete mam 1,5 straz i sp500 3ktr zostawilem
Ok. Doprecyzuje wnioski nt SP
Zakładam dojście do LT, realizacje niebieskiego oRGRa i ( jednocześnie ) przynajmniej probe wybicia lokalnego szczytu na poziomie 4516 . Jeżeli próba wybicia poziomu 4516 bedzie udana to wtedy otwarta droga do negacji tej spadkowej H4 i wtedy realizacja zasięgu ( zielonego) z kanału .
Tak jak to robią właśnie na nq .
Zakładam dojście do LT, realizacje niebieskiego oRGRa i ( jednocześnie ) przynajmniej probe wybicia lokalnego szczytu na poziomie 4516 . Jeżeli próba wybicia poziomu 4516 bedzie udana to wtedy otwarta droga do negacji tej spadkowej H4 i wtedy realizacja zasięgu ( zielonego) z kanału .
Tak jak to robią właśnie na nq .
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...
- Grzesiek.fx
- Pasjonat
a Dax rośnie
Ostatnio zmieniony 24 sie 2023, 09:57 przez Grzesiek.fx, łącznie zmieniany 1 raz.
- Grzesiek.fx
- Pasjonat
Gold 1:1 

- Grzesiek.fx
- Pasjonat
Jakiś gościu na live sprzedaje złoto. Jak myślicie? Dobrze mu idzie ?